Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy robic let's play ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie chodzi o to, żebyś miał mutacje w celu tego, że to wymagane, a tego żeby się lepiej słuchało, a niektórzy bez mutacji mają lepszy głos niż po.

Jeżeli Ci to sprawia przyjemność to rób.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Jest wiele takich osób jak Ty, którzy wstydzą się że mają piskliwy głos, ale nie ma się czego wstydzić.

Jeżeli grania, nagrywanie sprawia Ci przyjemność, to czemu miałbyś tego nierobić z powodu mutacji?

Opublikowano

Dasz nam próbkę głosu do oceny? No głos w sumie trochę ważny jest. nie wiem czy miałbym ochotę słuchać głosu który piszczy ;D.

skpUo.png

Opublikowano

@2x up i 1x up to jest tak ze ja nigdy nie nagrywalem filmikow. Bardzo lubie robic cos z programami typu adobe premier i photoshop chodz nie jestem za dobrym grafikiem. Nie znam nikogo kto by mi zrobil intro a intro musi byc zeby ten filmik jakos wygladal. Czy znacie kogos takiego ?
A co do probki glosu narazie nie mam mikrofonu. I jeszcze jedno pytanko do was jaki tani mikrofon jest dobry ?

Opublikowano

Polecam mikrofony MANTA, a jeżeli chodzi o intro to myślę że jak byś wziął się do pracy to nauczył byś się wszystkiego do wakacji :)

Opublikowano

Ogólnie mutacja nie jest czynnikiem, który powinien wpływać na decyzję o tworzeniu LP. Po pierwsze musisz mieć do tego dryg. Ważne też jest, abyś umiał zainteresować widza tym, co mówisz. Nie może to być oklepane i nudne.

Opublikowano

nakręcaj przecież nikt cie za to nie pobije B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) :D :D :D :D :D :D :) :) :) :) :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ :P :P :P :P :P :P :P :P :P xD xD xD xD xD xD xD xD xD

1367580920-U384748.png
Opublikowano

Ogólnie mutacja nie jest czynnikiem, który powinien wpływać na decyzję o tworzeniu LP. Po pierwsze musisz mieć do tego dryg. Ważne też jest, abyś umiał zainteresować widza tym, co mówisz. Nie może to być oklepane i nudne.

Dokładnie tak.

Jeśli let's player mówi ciekawie, żywo i z sensem, to nawet lekko piskliwy głos nie jest czymś dyskwalifikującym. Ktoś, kto zna się na grze, gada merytorycznie i wypowiada się poprawnie, nie musi nadrabiać 'radiowym' głosem :)

#don't care

Opublikowano

@up to prawda wiadomo pierwsze odcinki bedzie sztywno bo musze sie przyzwyczaic mowic do siebie ale po tem wydaje mi sie ze bedzie ok. Tylko mam ten problem ze nie mam z kim nagrywac. Np 1 odcinek chce zrobic z mc na jakiejs mapce zeby to wszystko rozkrecic potem z bf 4 (jak juz wyjdzie) i inne gry. Jest ktos chetny zeby nagrac cos ? I czy to dobry pomysl czy moze jakas inna taktyka ?
I mam pytanie moglby mnie ktos podszkolic jak sie robi intra itd ?

Opublikowano

Myślę, że jeśli sprawia Ci to przyjemność, to powinieneś to robić. Jednak musisz po pierwsze, zaciekawić widza oraz robić LP z ciekawych gier. Dobrze by było gdybyś miał mutację, bo dobry głos umila oglądanie tego. Skoro tamten chłopak ma tyle widzów, to jeśli Ty będziesz kręcił LP w jakiś ciekawy sposób, myślę, że możesz osiągnąć dwa razy tyle. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Lubisz nagrywać lubisz grać to nagrywaj graj i nie zrażaj się tym ze nie będziesz maił od razu widzów ani wyświetleń

oglądałem wywiad Roja Z Tivoltem i Tivolt też na początku wrzucił serię z jakiejś gry ale nikt tego nie oglądał kila "lat" później wrzucił jakieś filmiki z gry poszedł na miasto i gdy wrócił miał iluś tam widzów i dużo wyświetleń

a tak właściwie to czego let's play ? Bo jak minecrafta to na pewno jakieś wyświetlenia będą ehh teraz na yt co trzeci let's playowiec gra w mc ;)

Opublikowano

@up wiec tak najpierw chce wrzucic minecrafta ale nie jakas serie typu minecraft solo jak u huska tylko rozne mapki z ludzmi a potem jak wyjdzie bf 4 to bede robil z bf4, crysis 3,ets 2 i innych nowosci.

Opublikowano

A to nagrywać będziesz let's playe czy game playe ?

Ja bym proponował let's i game play'e ( czasem) żeby na twoim koncie nie było monotonnie

a tak się nie przejmuj raz oglądałem małego pixela i taka akcja

- bla bla bla

- mamo no wyjdz ja nagrywam

-oj przepraszam

- sory za "fejsplam" ale mama weszła do pokoju

to był odcinek nie wiem o jakimś modzie chyba

:D

Opublikowano

@up :p ale fail. Ale widzisz wyglada dziwnie ze matka ci do pokoju wejdzie. Ale to jest tez zabawne wiec wiesz. A co do gameplay to ja mam taki pomsyl ze np. Jak bede robil z gry bf4 to zrobie gameplay z tej gry i letsplay i tak z kazdej gry.

Opublikowano

Ja bym ci radził robić let's play z gier typu Gothic / Deus Ex / Minecraft np. serie survival ;)

a game play'e z bf 4 , crysis 3 ( choć można zrobić let's play ) ogólnie jakieś gry akcji lub Minecraft np. Budujesz coś z kolegą wrzucasz filmik potem np po tygodniu kolejny ale np. maż już dom rozbudowany itp.

lub jak to Rojo ma long shorty z jakiś gier dawnych zapomnianych ;)

mam nadzieje że pomogłem jak masz jakieś pytania to kieruj na PW ;)

Admin Cienia
Opublikowano

Nie pytaj się ludzi czy chcą to oglądać, nie rozumiesz podstaw. Nagrywaj jakieś gameplay'e i wtedy zobaczysz czy się ludowi podoba, takie podejście na łatwizne nie da oczekiwanego wyniku. Tutaj liczy się nie tylko twój GŁOS, ale potrzeba tutaj odrobinę kreatywnośći, spojrz na to od strony widza, czy chciało by się oglądać cały czas to samo, w ten sam sposób gdzie na youtube jest tego od groma? Musisz mieć swój youtube'owy charakter, odróżniać się od innych a na pewno przyciągniesz nie jedno ucho.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...