Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Takie coś w PS

Baku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo mam PS-a CS 6 nie za bardzo go ogarniam bo się +/- rózni od wersji któą miałem wcześniej i otóż moje pytanie jak zrobić takie coś i w jakiej wersji PS-a

1367169756-U336505.jpg

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Po pierwsze musisz mieć obrazek dziewczyny, potem musisz ją wyciąć z tła i innych badziewi. Pociąć to na kilka części. Następnie zrobić ładne kreseczki, a to w tle to jest Brush i sobie musisz takiego poszukać ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Po pierwsze musisz mieć obrazek dziewczyny, potem musisz ją wyciąć z tła i innych badziewi. Pociąć to na kilka części. Następnie zrobić ładne kreseczki, a to w tle to jest Brush i sobie musisz takiego poszukać ;)

Żeby zrobić coś takiego musisz mieć jakieś flary, pędzle i trzochę umiejętności.

Chodziło mi o coś bardziej dokładnego :P bo to an pewno nie jest tylko brush na pewno jeszcze pare innych rzeczy bo to widać :P

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

I jeszcze prawdopodobnie kilka filtrów i nic więcej, gwarantuje Ci to i ewentualnie jak znajdę czas pokażę Ci to na Team Vieverze, jak dokładnie to samo zrobię ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Tło to radial gradient rozchodzący się od środka.

To pod dziewczyną to różnokolorowe splatter brushe

Dziewczynę tniesz za pomocą zaznaczenia prostokątnego

Linie robisz z użyciem kształtów

Plamy światła to soft brush na soft light

I na wszystko nakładasz niebiesko-żółtą GM-kę

Potem możesz jeszcze wyostrzyć topazem

1374788544-U921656.png

Opublikowano

lol, moja praca xD Sławny jestem xD

Nie musi wycinać z tła :P

Render:

1367851723-U336505.png

Brushe:

Link:
http://www.mediafire.com/?qvmsmmmasr9y50i

Skan:
https://www.virustotal.com/pl/url/620a4a7093e0f63050976c6a15065cf44fb7d07b373f01ce4b8b54f82880ae3f/analysis/

Tylko jakiś ParetoLogic wykrywa wira   Ja pobrałem i nic mi nie wykryło. Mam ESET'a

Tło to gradient biało-szary

Teraz taki mini tut.

1. Robisz nowe tło i nakładasz gradient biało-szary

2. Nakładasz render, skalujesz odpowiednio i tniesz to na kawałki tak jak to w przykładzie (moim xD) podałeś.

3. Robisz białe kreski tam gdzie widzisz. Tam gdzie uciąłeś i przesunąłeś kawałek renderu

4. Robisz nową warstwę pod renderem, nad tłem. I strzelasz brushami co pobrałeś gdzie chcesz

5. Światła to pędzel o różnych kolorach o twardości zero na Trybie "Ekran" (chyba ekran, nie pamiętam)

6. Gotowe? :huh:

@PS

Ja to robiłem na CS6

3t6EGVz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...