Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IS czy Tiger

AxonerPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wybadałem Tygrysa i Is'a i teraz w co iść bardzo spodobał mi się Is ale nie wiem jak tygrys i teraz się zastanawiam odrazu mówie że dobrze mi się grało i vk i kw1s

Pomóż biednym psom i kotom wejdż na www.pmiska.pl

Opublikowano

Is to czołg do walki na bliski dystans , dobry w mieście (niezły pancerz, duży DMG , mała penetracja jak na swój tier, całkiem mobilny, wolne dzaiło).

Tiger to typowy snajper czołg na średni i duży dystans dobry na otwarte mapy (duża pentracja, celne działo z małym DMG, średnio mobilny , dobry do kontowania,całkiem szybkie działo)

Oba czołgi są bardzo fajne.

Opublikowano

Dzięki czekam na więcej odp. bo jakoś mnie nie przekonaliście :D

Opublikowano

No grałem IS'em ale ze wzgledu na budżet go sprzedałem teraz mam dużo kasy to sie zastanawiam Tiger czy IS

Opublikowano

Grałem i IS'em i Tiger'em i powiem ci szczerze że lepiej mi się grało IS'em. Is ma lepsze działo i pancerz niż Tiger. Za to Tiger jest bardziej mobilny tylko trzeba umieć nim grać bo jest to specyficzny czołg.

Polecam ci IS'a

Opublikowano

Grałem i IS'em i Tiger'em i powiem ci szczerze że lepiej mi się grało IS'em. Is ma lepsze działo i pancerz niż Tiger. Za to Tiger jest bardziej mobilny tylko trzeba umieć nim grać bo jest to specyficzny czołg.

Polecam ci IS'a

Imo IS jest bardziej mobilny, czołg pierwszej linii. Tiger, typowy snajper.

76561198001815076.png
Opublikowano

Oba są fajne zastanów się co wolisz Tiger II czy IS-3, E-75 czy IS-8 no i najważniejsze E-100 czy IS-7. Dodam że E-75 to według wielu graczy najlepsza 9t ,a IS-8 to przypakowany med i mi się nim grało żle ze wzgledu na brak pancerza i wkurzające działo i go sprzedałem (ja wole M103).

Opublikowano

Powiem Ci tak bo grałem obydwoma Tygrys I jest tańszy w utrzymaniu w tym tanie pestki do topowego działa, jest snajperem ale także nada się do walki w mieście jeżeli się odp. skątuje a co do IS'a takie gówienko to jeżeli wiesz gdzie uderzyć to się łatwo zapali, drogie pestki, słaba pena.. i kiczkowata celność.. ale za to nadaje się do walki w mieście + jest bardziej mobilny od Tygrysa. Ja lepiej wspominam Tygrysa I.

Sig.png

Opublikowano

IS dobry do miasta:p DMG-duże, pancerz-co nieco odbije, przeładowanie-wolne, koszty eksploatacji-duże(ammo)

Tiger na otwarte mapy ale i w m nieście da rade, DMG-średnie, pancerz-słaby(rzadko odbija), przeładowanie-szybkie, koszty eksploatacji-małe

Pozdrawiam:)

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

Isa Tiger... tak i moje zdanie jest takie ze jak umiesz grać to zaden czolg ci nie sprawi trudnosci i kazdy bedzie dobry na swój sposób.

Kazdym gra się inaczej np. T29 grałem na drugiej lini bo wystawiasz działo i mieciesz jak chcesz, Tiger to tez snajper w ktorgo czesto wchodzi jak stoisz na widoku, Isem trzeba grac bardziej na rush bo dzialo nie jest snajperem a pancerz tez daje rade wiec lec nim w zakryty teren i miec wroga z pola bitwy, AMX M4 jest tez bardzo dobry ht. Mi się AMX'em M4 gra rewelacyjnie juz na stocku, jak skątujesz to mozesz wyśmiać niejednego isa 3 i inne 8 i 9 tiery. ale nie mieszając dużo bierz TIGERA. Powodzenia w bitwach!

Opublikowano

Isa Tiger... tak i moje zdanie jest takie ze jak umiesz grać to zaden czolg ci nie sprawi trudnosci i kazdy bedzie dobry na swój sposób.

Kazdym gra się inaczej np. T29 grałem na drugiej lini bo wystawiasz działo i mieciesz jak chcesz, Tiger to tez snajper w ktorgo czesto wchodzi jak stoisz na widoku, Isem trzeba grac bardziej na rush bo dzialo nie jest snajperem a pancerz tez daje rade wiec lec nim w zakryty teren i miec wroga z pola bitwy, AMX M4 jest tez bardzo dobry ht. Mi się AMX'em M4 gra rewelacyjnie juz na stocku, jak skątujesz to mozesz wyśmiać niejednego isa 3 i inne 8 i 9 tiery. ale nie mieszając dużo bierz TIGERA. Powodzenia w bitwach!

Dokładnie tak jak tu cytacie :)

Ludzie tiger to sniper on musi się trzymać na końcu..

IS to czołg szybki jak na czołg ciężki odejmuje 400 ale za to nie ma pancerza :)

Sam Mam Tigera i IS ale polecam Tigera bardziej :)

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

IS - Pseudo papier

Pancerz niby tragiczny, czasami odbija, a czasami maslo.

Bardzo dobrze go wspominam.

Dalo sie wyjsc na nie maly + , dzialo po wymaksowaniu (dosylacz, zaloga itp.) szybko strzela (jak na ISy) , bo co 10 sekund, dmg... hehe.

Tiger - snajper, papier, trzeba katowac (najlepiej bokiem) i siedziec z tylu...

Oba sa dobre, jak i M4 , tiger P i T29

shoob.png

Opublikowano

moim zdaniem tiger jest gorszy od is bo ma slaby pancerz, a is jako tako rykoszetuje a tigera każdy przebije praktycznie

Age is just a number :)

Opublikowano

Grałem oba. I zdecydowanie IS. Tygrys denerwował pożarami, częstym popsutym składem amunicyjnym i brakiem możliwości kątowania (mi jakoś nie wychodziło). Pożary na IS nie były tak bolesne (w tygrysie pierwszy pada skład amunicyjny, a w IS bodajże radio)

Opublikowano

Grałem oba. I zdecydowanie IS. Tygrys denerwował pożarami, częstym popsutym składem amunicyjnym i brakiem możliwości kątowania (mi jakoś nie wychodziło). Pożary na IS nie były tak bolesne (w tygrysie pierwszy pada skład amunicyjny, a w IS bodajże radio)

to chyba pecha miałeś jak mi raz na tyle bitew podpalił się...

Pożary w IS nie były bolesne.. toć to zapalniczka a na IS-2 to gdzie nie uderzysz (nie w wieże to się podpali albo ammorack),

Wg mnie przyjemniej się gra na Tygrysie I, jeśli ogarniesz jak się nim gra i kątuje to sobie poradzisz w walce przeciwko 2x IS-1 lub IS-2.

Sig.png

Opublikowano

moim zdaniem tiger jest gorszy od is bo ma slaby pancerz, a is jako tako rykoszetuje a tigera każdy przebije praktycznie

Ja często grałem przeciwko tigerowi i Panzerkampfwagen II Lunch ani razu go nie przebił.

Opublikowano

IS - Pseudo papier

Pancerz niby tragiczny, czasami odbija, a czasami maslo.

Bardzo dobrze go wspominam.

Dalo sie wyjsc na nie maly + , dzialo po wymaksowaniu (dosylacz, zaloga itp.) szybko strzela (jak na ISy) , bo co 10 sekund, dmg... hehe.

Tiger - snajper, papier, trzeba katowac (najlepiej bokiem) i siedziec z tylu...

Oba sa dobre, jak i M4 , tiger P i T29

Papier co to za terminy nie wprowadzaj w błąd nowych graczy bo zaraz będą mówić ad carry i ap carry.

@top Co do samego tematu weź Tigera łatwiej go utrzymać i nie jest zły na swoich tierach daje radę.

Opublikowano

jeśli to twoja pierwsza VII bierz IS'a i idz powoli do IS-7, to drzewko najwięcej wybacza

tak is , is3 i is7 sa latwymi czołgami i nawet poczatkujacy gracze robia ladne wyniki .

natomiast is8 kiepsko wspominam , moze dlatego ze przed nim sti gralem ktory ma to samo dzialo i jest bardzo twardy a is8 miekki jak tiger ;)

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...