Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postacie / Rankedy

RedPompa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam już 29 lvl, i zastanawiam się, jakiej postaci mi brakuje, bym mógł zacząć przygodę z rankedami. moja kolekcja nie jest ogromna, ale wydaje mi się że jest dobra, i brakuje mi tylko kilku postaci. jakich waszym zdaniem brakuje mi postaci?08566698896671730067.jpg

Opublikowano

Jak chcesz zacząć przygodę z rankedami to KUP RUNY

co do Chempiona to kup takiego żeby dobrze Ci się nim grało.Od tego są rotacje...

Opublikowano

Brakuje ci adc i supportów, z supportów możesz kupić lulu/thresha/sone, z adc kupiłbym vayne/varusa

+Vayne

True dmg

Stun/odrzut

Sterydy do aa

%max hp

Łatwy pozycjoning

Niewidka

+Varus

%max hp

Slow

Poke

Wysokie utility

Ult z aoe snare

Boost do attack speedu

Lulu

Poliformia

Podrzucenie

Tarcza

Poke

Outraduje adc w early

Boost do hp naszego/sojusznika

80% slow od 1 lvl q

Thresh :

Tarcza

Grab

Doskok

Przyciągniecie/odrzucenie przeciwnika na mała odległość

99% slow

Dobry bazowy dmg

Darmowy armor&ability power

Możliwość przyciągnięcia sojusznika do siebie

652601399840421198520.png

Opublikowano

Powinienes kupic Ashe i Sivir (Tanie postacie i dobre)

Malphite i amumu (Jako ze sa niby banowane, ale jak uda sie go piccknac to jest wtedy "gra na psyche" serio enemy team sie moze zaczac wyzywasz ze 1 pick to idiota \ze nie banuje takich w pizdu chuj op postaci)

Topa masz jako tako obstawionego

Troche supa brakuje (leona, sona, lulu)

ja osobiscie mam tylko sone :D a i tak mam wiekszy czesto dmg niz adc -.-

Pomagam w sprawach komputerowych

Arcymistrz
Opublikowano

Najlepiej masz opatrzonego topa.

Mid też nie jest najgorzej, jednak kupiłbym coś taniego jak Annie.

Jungla nienajgorzej.

ADC i Support.

Jako ADC do carrowania polecam Caitlyn lub Vayne.

Opiszę Caitlyn

+ snare i do tego widoczność wroga z pułapki

+ AoE

- idzie nerf

+ taki sobie escape

+ mocny harras

+ dobre przeliczniki AD

+ AoE ultimate

- łatwo zablokować ultimate

+ nie tylko LateGame champ

Leona

+ bardzo dużo stunów

+ dash

+ pomoc przy lasthitach z biernej i aktywnej

+ wytrzymałość

+ inicjator

- łatwo stracić ją jako picka w lobby

-/+ skillshooty

Opublikowano

po pierwsze to czy masz RUNY przynajmniej AP/AD. Co do postaci to masz tylko 1 adc więc kup cait/eza/ashe(taka sobie trochę papier i tylko 2 skile)/vayne/varus .to z takich lepszych adc na rankedy.

Mid też słabo ale jakieś tam champy masz polecam kupić fizza/kasadina/akali (tez dobra na topa)/diane/annie/lux(też jako supp). to są najpopularniejsi miderzy ale tez możesz kupić talona branda anivie lee. dobra rada nie idź na mida jak masz first picka wtedy prawie na pewno przegrasz i staraj się kupić country na takie postacie jak kasadin diana fizz lux te postacie są najczęściej brane i maja bardzo dobre late.

co do topa to masz trochę postaci ale polecam jeszcze kupić jakieś najlepiej off-tanki takie jak pantheon. nie bierz papierowych postaci na solo bo przegrasz jak przyjdzie gank albo enemy cię zciśnie

jungla kup sb lee hacarim vi feedle też mozesz schacko ale slabe late amumu i jeszcze możesz iść do jungli jaxem jarwanem rengarem tryndą zedem i kup malphite

jako supp to kup lux możesz tarica ale lepiej żeby to był ktoś z dmg i stunem bo supporty w late to lipa bo gracie 4 vs 5 bo ogólnie supporty to syff lepiej wziąć jakiegoś APC typu lux kyle albo kogoś ze stunem i twardego np jax po 3 tylko wbija się na Q i W i stunie i ty robisz resztę ja tak grałem to po 3/0 i 4/0 mieliśmy

ogolnie to supporty sa po to aby wygrąc linie i potem to tylko przyciągnąć lub zestunować

i jeszcze taka mała rada nie zaczynaj za szybko bo dostaniesz sie do brązu lepiej kupić te postacie i trochę pograć i dopiero zacząć grać rankedy

Opublikowano

Temat do zamknięcia. postanowiłem kupić Dravena, Vayne Leone i Tarica. a także Runy AP i AD. troche to potrwa, ale dzięki za opinie. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...