Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SURVIVAL][HIT] KFTCraft

xSZAFIRx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem, drodzy internauci. Dnia dzisiejszego poruszę osobiście sprawę maszyny serwerowej przedstawionej przez użytkownika xSZAFIRx. Ów serwer jest okazywany jako coś świetnego, wręcz iście fenomenalnego w swej brzydkiej reklamie. Ależ czyż tak naprawdę jest? Czyż Główny Administrator jest tak wyśmienity, jak przepowiadano? Czyż na naszą narodową scenę gry MineCraft naprawdę wkroczy coś innowacyjnego? Jest to istny przełom, a może kolejna przepaść? Czy przełamie wielce gruby lód wraz z Twym sumieniem? Tego, mój kochany czytelniku, dowiesz się z krótkiej recenzji przygotowanej przeze mnie. Przyjemnego czytania.

http://i.imgur.com/8pPwcIX.png

A czy to nie jest przypadkiem serwer polegający na przetrwaniu?

http://i.imgur.com/Z6Y2LTo.jpg

Cóż ta budowla ma sobą reprezentować?

Przy rozpoczęciu gry naszym oczom ukazuje się dosyć skromne miejsce zmartwychwstania naszej postaci. Naszym celem jest kierowanie się w stronę regulaminu, który znajduje się w wieży stworzonej z piasku oraz szyb(bardzo dobrze się to ze sobą łączy, czyż nie?). Naszym celem jest skierowanie kamery ku górze, gdzie znajdują się tablice z wypisanym regulaminem. Pierwszych punktów nie można doczytać, gdyż widnieją one za wysoko. Z tegoż to właśnie powodu, aby doczytać całość, wymagane jest posiadanie wbudowanego skryptu z powiększeniem(tak zwane OptiFine). Po przeczytaniu wszelkich pozycji ewidencyjnych naszym zadaniem jest sprawdzenie teleportacji wbudowanych w maszynę. Jest ich ponad dwadzieścia pięć. Jednakże nie przyszło mi to z taką łatwością - okazałem się serwerowym buntownikiem, bowiem bez sprawdzania ich wszystkich, zacząłem swą litanie słów pisanych na czacie uogólnionym.

Kolejny punkt zacznę od opisu samej maszyny serwerowej. Według twórcy wątku cała rozgrywka polega na przetrwaniu w wielkim świecie. Jednakże jak można wytłumaczyć to, iż na samym początku zostajemy uraczeni wiadomością, aby wybrać sobie miejsce, na które ma być nam przypisana ochrona terenu? Owszem, drogi czytelniku - otrzymujemy powierzchnie specjalnie przystosowaną dla naszej postaci. Jest to tak zwana "działka". Co to ma wspólnego z trybem przetrwania? Być może dla twórcy walka o korzystne dla nas warunki w pełnym przemocy świecie to zbudowanie wielkiej willi? Wszystko jest przecież podane jak na tacy! A co z teleportem do świata, gdzie nie otrzymuje się ów miejsc własnych? Owszem, istnieje taki. Ale co nam po nim, jeżeli jest on bardzo małej wielkości, a my mamy nadal możliwość zablokowania kufra, pieca oraz drzwi do wspólnego użytku? A wszystko to przez skrypt protekcji, zwący się w skrócie "LWC". Oznacza to, iż Grono Administracyjne wprowadza nas w błąd już na samym początku naszej przygody z maszyną serwerową. W reklamie bowiem jest napisane, że wszelka rozgrywka ma za zadanie wprowadzić nas tylko i wyłącznie do świata polegającym na przetrwaniu.

http://i.imgur.com/wFnIY1y.png

Wdzięczność graczy nie zna granic.

Kolejną sprawę pragnę rozpocząć o dosyć ważnej rzeczy. Mianowicie jest nią serwerowa atmosfera. Powinna ona być nienaganna oraz przyjemna. Jednakże to, z czym się spotkałem na projekcie KFTCraft, jest prawdziwym absurdem. No bo wreszcie jak można inaczej wytłumaczyć wulgaryzmy jak i agresywne obrazy kierowane w stronę gracza, z powodu prostego oraz kulturalnego pytania? Administracja jak i gracze przeklinają oraz obrażają siebie od najgorszych na czacie ogólnym. Oznacza to, iż atmosfera jest stale agresywna jak i napięta. Weźmy na przykład moją osobę. Postanowiłem zadać dwa pytania na czacie ogólnym. Odpowiedziano mi na nie w sposób wulgarny. Z tegoż to właśnie powodu wylogowałem się z gry, wiedząc, iż dalsze wypytywanie internautów nie ma żadnego sensu. Zalogowałem się po około godzinie. Odpowiedź na me pytanie znajdziesz, drogi czytelniku, w jednym z dwóch zrzutów ekranu poniżej.

Pierwsza wizyta na maszynie serwerowej, przed wylogowaniem - http://i.imgur.com/ldkqs3j.png

Druga wizyta na maszynie serwerowej, godzina po wylogowaniu - http://i.imgur.com/JHGY4nY.png

Czyż tylko ja uważam to za bardzo niesmaczną odpowiedź? Jeżeli jeszcze Ciebie nie przekonałem, to będę kontynuował. Od tejże właśnie chwili dla obecnych na serwerze użytkowników byłem zwyczajnym śmieciem, którym należy pomiatać. Obrażany bez przerwy, dowiedziałem się, iż moja matka powinna umrzeć, jestem homoseksualistą, zajmuje się pedofilią, a jak mnie internauci obecni na serwerze znajdą, to powinienem się modlić o szybką śmierć. Czy przestali? A skądże, to był dopiero początek! Gdy teleportowałem moją postać na mapę przetrwania, było jeszcze gorzej. Ja, kierujący postacią nie posiadającą żadnych przedmiotów, byłem wciąż w grze mordowany przez osoby, które akurat ekwipunek mają najlepszy możliwy do zdobycia w grze(a i to nie jest pewne). Z powodu pytań. Poniżej przedstawiam album zdjęć wykonanych przeze mnie, wraz z całą resztą ocenzurowanych wulgaryzmów.

Zabójstwa mej postaci(było ich po stokroć więcej, aczkolwiek dodawanie ich do albumu by zajęło zbyt dużą ilość czasu) - http://imgur.com/a/sytEf

Dialogi przeprowadzane na maszynie serwerowej(ich również było o wiele, wiele więcej) - http://imgur.com/a/ajIh3

http://i.imgur.com/3y9i9Hc.png

Najwidoczniej Grono Administracyjne nigdy nie może się mylić. Przykładowo - powiadają, iż pewien Pan zwący się Donald Tusk jest przyszłością naszego narodu. Kulturalne sprzeciwienie równa się banicji permanentnej.

http://i.imgur.com/KlZ5wlr.png

Granica mapy polegającej na przetrwaniu. Nie, to nie jest tak, że mi się gra do końca nie załadowała. Po wpadnięciu nie ma możliwości wyjścia. No - chyba, iż się szybko teleportujesz

Następną rzeczą jest same Grono Administracyjne. Modliłem się, aby przynajmniej ono okazało się w porządku. Poniżej wypisałem skład całej Administracji:

• Administrator - FransBagieta

• Głowa Administratorów - Tuner

• Właściciel - Kczyku

To wszystko. Rozmawiałem tylko z jednym z nich - był nim mianowicie FransBagieta, najniższy stopniem. Z tego co wywnioskowałem po naszym wspólnym dialogu, do genezy powstawania serwerowego ma wkład tylko i wyłącznie sam Właściciel. Cóż to oznacza? To, iż ani użytkownicy, ani reszta Administracji nie ma wstępu do choćby najmniejszych zmian. Dowiedziałem się również, że "nie ma on nic przeciw obelgom". Tak więc każdy może być bezkarnie obrażany od najgorszych. Szczyt absurdu, czyż nie, drogi czytelniku? Z Gronem Administracyjnym trzeba się zgadzać, inaczej można otrzymać banicje permanentną(zasada pierwsza w regulaminie serwerowym), aczkolwiek poza tym można robić co się żywnie podoba. Tym samym oznacza to, iż maszyna serwerowa nie jest podatna na różnorakie sugestie jak i propozycje. Zwyczajne osoby na stanowiskach Administratorskich również nie posiadają takowych właśnie praw. Osobiście sądzę, iż takie zachowanie jest nieco despotyczne, aczkolwiek jest to jedynie me skromne zdanie. Dodatkowo podejrzewam, że bardziej rozsądniejsze by było iść za wolą użytkowników serwerowych, aby powstała szanująca się(w obecnej chwili trudna sprawa) społeczność.

http://imgur.com/a/nfyXj

Do kupna za pieniądze rzeczywiste.

Przejdźmy więc w tejże właśnie chwili do podsumowania. Owa maszyna serwerowa przedstawiona w pierwotnej, pierwszej wypowiedzi posiada trzech członków Grona Administracyjnego, jednakże dostęp do genezy jej powstawania ma tylko jedna osoba. Atmosfera panuje tam agresywna i wulgarna, a co za tym idzie, drogi czytelniku, po oficjalnym zawitaniu w progi KFTCraft od razu zostaniesz obrażony z powodu byle jakiego słowa wysłanego na czat ogólny. Istnieje również sklep, za który można płacić naszą walutą narodową - złotówkami.

+ Przedstawiona w pierwotnej wypowiedzi maszyna posiada własne forum serwerowe.

- Możliwość zakupienia przedmiotów za złotówki - pieniądze realistyczne, a nie wirtualne. Jak to powiadają - "kiedyś było robione od serca dla ludzi, dzisiaj jest robione od ludzi dla pieniędzy"

- Atmosfera jest bardzo napięta, i wiedz, drogi użytkowniku, iż zaraz po wejściu zostaniesz obrażony w sposób bardzo wulgarny.

- Forum serwerowe postawione na domenie darmowej.

- Forum serwerowe jest bardzo brzydkie, nie ma możliwości wygłaszania swych sugestii, brak jakichkolwiek artykułów, jest tylko napisana data i nic więcej(w sumie nie mam zielonego pojęcia dlaczego piszę "forum", jak jest to po prostu amatorsko stworzona witrynka[a nawet nie wiem czy tak to zwać] nazywana profesjonalnym forum).

- Grono Administracyjne ma zawsze racje. Nie - dwa plus dwa nie równa się cztery. Jak śmiałeś przeciwstawić się woli Administracji? To równa się sześć! Banicja! Banicja! Baaaaan!

- Irytują Ciebie błędy ortograficzne jak i interpunkcyjne? Tutaj większość graczy opanowała tą sztukę na poziomie wręcz mistrzowskim(użytkownicy nie wiedzieli co oznacza słowo "idąc", co można przyuważyć w jednym z albumów zrzutów ekranu).

- Nikt nie ma dostępu do genezy powstawania forum serwerowego.

- "Nie podoba się, nie graj" - oficjalna dewiza serwerowa.

- Szacunek do Administratora jest najważniejszy. Resztę masz prawo tępić.

- Sporawa ilość osób wykorzystujących niedozwolone oprogramowania w grze(w sumie to forum o takowych programach, więc może dla niektórych użytkowników to plus?).

Pisząc tą jakże krótką recenzje nie miałem na celu obrażenia jakiegokolwiek gracza ani samego serwera. Jest to po prostu zwyczajne spojrzenie na maszynę serwerową z mej perspektywy, oraz opis tego, cóż tam dojrzałem.

Pozdrawiam, Howard.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...