Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanko - pistolety.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko.''Starszy'' zawsze mi mowi ze ogień wydają tylko pistolety zwane ''slepakami'' Jak to jest to prawda? Na wiekszosci filmow science ficton np resident evil gdy postac strzeli z pistoletu wylatuje ogien.

Chodzi mi o to czy tylko ''slepaki w rzeczywistosci wydaja ogien'' ?

ie068n.jpg
Opublikowano

Nie rozumiem twojego pytania... chodzi ci o to czy na filmach są prawdziwie pistolety ze ślepakami czy tylko podróbki pistoletów ?

EDIT:To nie jest ogień tylko taki specjalny mechanizm rekonstrukcyjny taki nieraz w zabawkach jest

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Nie rozumiem twojego pytania... chodzi ci o to czy na filmach są prawdziwie pistolety ze ślepakami czy tylko podróbki pistoletów ?

jemu chodzi czy przed wyleceniem pocisku z lufy jest płomień

Opublikowano

Tak, w potężniejszych pistoletach typu Desert Eagle. Chociaż to jest bardziej błysk, nie ogień, nazywa się to bodajże płomień wylotowy czy jakoś tak.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Oczywiście, że tak. Proch przy użyciu spłonki wybucha i podpala się. Gazy wypychają pocisk z lufy a zaraz za nim podążają płomienie z prochu, powoduje to krótki rozbłysk ognia :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Mi mama mówiła że to są prawdziwe bronie ale ślepe kule czyli nie trafiają tam gdzie mają, albo to kapiszony coś w ten deseń.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...