Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] DarkOrbit konta - allegro

cabanek1220

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich , po mojej 1,5 rocznej przerwie chcialbym znowu zaczac grac i moje pytanie brzmi , czy kupujac konto na allegro mam ryzyko ze sprzedajacy ma powiazane konto z FB czy cos w tym stylu czy juz tego nie ma i moge spokojnie kupowac ?

POMOGŁEM? DAJ "Lubie To"

1375957758-U101704.png

Opublikowano

Tak, masz ryzyko z tym że dane konto może być powiązane z FB albo bigpointem, należy na to uważać i zwrócić na to szczególną uwagę

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Czyli rozumiem ze nie ma na to sposobu ?

z FB można normalnie rozłączyć ale Bigpointem szanse są wątpliwe, musiałbyś pisać do supportu który zapewne i tak Ci nie pomoże w tym problemie ale zdarzają się wyjątki

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

z FB można normalnie rozłączyć ale Bigpointem szanse są wątpliwe, musiałbyś pisać do supportu który zapewne i tak Ci nie pomoże w tym problemie ale zdarzają się wyjątki

BP nie pomoże, bo konto kupione było. Prędzej bana dostaniesz.

Opublikowano

BP nie pomoże, bo konto kupione było. Prędzej bana dostaniesz.

Ta, napewno na to uwagę zwrócą. Nie mają dowodów na to że konto kupione ja sobie mogę konto kupić i maila zmieniać xxxx razy i co ?

A jeśli chodzi o IP to co nie mam prawa się przeprowadzić w inne miejsce? :P

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Ta, napewno na to uwagę zwrócą. Nie mają dowodów na to że konto kupione ja sobie mogę konto kupić i maila zmieniać xxxx razy i co ?

A jeśli chodzi o IP to co nie mam prawa się przeprowadzić w inne miejsce? :P

Tak, ale jeżeli będzie chciał rozwiązać konto z BP to poproszą go o pierwszy nick, hasło, numer telefonu z którego został wysłany ostatni sms itp.

Ewentualnie to, ale nie wiem czy działa :)

http://www.mpcforum.pl/topic/824120-tut-jak-rozwiza-powizanie-konta-z-bp/?hl=%2Bpowi%B1zanie#entry62875

Opublikowano

Tak, ale jeżeli będzie chciał rozwiązać konto z BP to poproszą go o pierwszy nick, hasło, numer telefonu z którego został wysłany ostatni sms itp.

Ewentualnie to, ale nie wiem czy działa :)

http://www.mpcforum.pl/topic/824120-tut-jak-rozwiza-powizanie-konta-z-bp/?hl=%2Bpowi%B1zanie#entry62875

Ten sposób już niestety nie działa :(

A co do tych danych to mógłby je wziąć od osoby która kupuje konto, ewentualnie podpisać ze sprzedającym taką umowę że konto nie jest powiązane z niczym i za wszelkie szkody konta spowodowane powiązaniami sprzedający się zobowiązuje do zwrotu hajsu.

Dodać taki mały wpis na aukcji w opisie przedmiotu i tyle

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Tak, masz ryzyko z tym że dane konto może być powiązane z FB albo bigpointem, należy na to uważać i zwrócić na to szczególną uwagę

hahaha, na nic nie musi uważać

dostaje dane dostępowe i odrazu disconnect facebook, a po zmianie mail na stronie BP trzeba 2 raz wpisać dane dostępowe darkorbit by móc dostać się na konto...

nie znacie się to nie piszcie

Nie masz się czego obawiać...

sytuacja na BP screenhunter102may05101.jpg

:ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja:

Opublikowano

hahaha, na nic nie musi uważać

dostaje dane dostępowe i odrazu disconnect facebook, a po zmianie mail na stronie BP trzeba 2 raz wpisać dane dostępowe darkorbit by móc dostać się na konto...

nie znacie się kurwa to nie pisać.

Nie masz się czego obawiać...

sytuacja na BP screenhunter102may05101.jpg

1. Wyrażaj się -.-

2. Nie na każdym koncie takie coś działa. Zwróć też uwagę na to że jeśli konto jest powiązane na BP i jest taka lista serverów. Przykład:

Polska1

Polska1

Polska3

Rosja6

I jeśli główne konto o które nam chodzi jest na serverze polska 3 to ten obrazek i ta sytuacja jeśli w ogóle zajdzie ( bo może do tego nie dojść ) to tylko będzie się tyczyła tego servera zapisanego jako pierwszy: W moim przykładzie jest to polska 1. Na Polska 3 gdzie jest główne konto dalej bez problemu będzie można wbić

3. Jeśli nie masz kompletnych danych na ten temat to nie unoś się tak bo wielkim odkrywcą nie jesteś -.- Już wcześniej napisałem temat że takie rzeczy też się pojawiają

Konkretniej: Główne konto jest na serverze europejski glob. Rozłączyło mi tylko pierwszy server jaki był na liście czyli Polska 2. Na konto główne mimo wielokrotnych zmian passów mogę dalej bez problemu wbić

33f4y29.jpg

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

1. Wyrażaj się -.-

2. Nie na każdym koncie takie coś działa. Zwróć też uwagę na to że jeśli konto jest powiązane na BP i jest taka lista serverów. Przykład:

Polska1

Polska1

Polska3

Rosja6

I jeśli główne konto o które nam chodzi jest na serverze polska 3 to ten obrazek i ta sytuacja jeśli w ogóle zajdzie ( bo może do tego nie dojść ) to tylko będzie się tyczyła tego servera zapisanego jako pierwszy: W moim przykładzie jest to polska 1. Na Polska 3 gdzie jest główne konto dalej bez problemu będzie można wbić

3. Jeśli nie masz kompletnych danych na ten temat to nie unoś się tak bo wielkim odkrywcą nie jesteś -.- Już wcześniej napisałem temat że takie rzeczy też się pojawiają

Konkretniej: Główne konto jest na serverze europejski glob. Rozłączyło mi tylko pierwszy server jaki był na liście czyli Polska 2. Na konto główne mimo wielokrotnych zmian passów mogę dalej bez problemu wbić

33f4y29.jpg

to zmienisz mail na wszystkich serwerach i zadziała koleś :P

:ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja:

Opublikowano

Na moich starych kontach to nie działa. Na reszcie tak :D. Mi BP 2 konta po 1,5 tygodnia pisania rozwiązało pisałem do supportu angielskiego francuskiego rosyjskiego a rozwiązał w końcu polski i czeski :) Jeżeli będą Cię straszyli, że kolejny spam zakończy się banem. Zmieniaj email i piszesz dalej :D

Opublikowano

to zmienisz mail na wszystkich serwerach i zadziała koleś :P

No właśnie problem tkwi w tym że nie na każdym koncie to działa. Na jednych taki przypadek istnieje a na drugim za chiny i nie da rady . Sam na swoim koncie na BP mam masę takich przypadków że zmieniali hasła maila nicki i wszsytko inne miliony razy i nic, dalej przez BP wbijam

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

No właśnie problem tkwi w tym że nie na każdym koncie to działa. Na jednych taki przypadek istnieje a na drugim za chiny i nie da rady . Sam na swoim koncie na BP mam masę takich przypadków że zmieniali hasła maila nicki i wszsytko inne miliony razy i nic, dalej przez BP wbijam

no ale nie powiedziałem o jednym bugu,

fakt masz połączone konto z BP, ktoś zmienia mail i nie możesz wejśc akurat na ten jeden serwer ale na pozostałe o ile były otwarte można, a znając BUG na zmianę mail to kwestia 5 minut i konto ziuuup...,

Opublikowano

Podsumowując.

Tak czy siak musisz uważać na kupowanie kont na allegro. Powiązania to trudna sprawa przez którą możesz stracić wyposażenie/konto

1371988330-U644589.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...