Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem mianowicie, na serwerze z pluginem factions, gdy jakiś randomowy gracz wejdzie mi na teren gildii to nie może bić ludzi z tej gildii, szukałem tego w configu ale nie mogę się doczytać :/

Proszę o szybką pomoc nagrodzę plusem :)

Na poniższym obrazku macie pokazane co mi się wyświetla gdy gracz próbuje uderzyć innego gracza na terenie gildii
2MKex.png

Opublikowano

Musisz Wypowiedzieć wojnę pomiędzy tą gildią, ponieważ oni w swoim obszarze są nietykalni.
"Proszę o lajka."

Jeśli Ci pomogłem daj lajka.

"Przynajmniej tak mi się odwdzięcz" ; ) Pozdrowionka.

Opublikowano

Musisz wypowiedzieć wojne gildii z którą masz zamiar się bić na ich terytorium.

/f enemy nazwa

Ale ja chcę aby nie trzeba było właśnie wypowiadać wojen, aby można było atakowac gildie z ukrycia, niczego się nie spodziewają budują sobie a tu nagle jeb i wszyscy sie na teamspeaku zbierają i drą ryja "Atakują nasze oddziały" :D

No wiesz o co chodzi ^^

Opublikowano

Napisanie tej komendy to 1s. Może to być ta 1s która przebiega między skokiem z podestu na mury ^^. Ja tam więcej nwm.

Możesz się poszukać tutaj: http://massivecraft.com/plugins/factions/config - Mi się tam nie chce xD Pozdrawiam.

Ale to tak działa że tylko jedna gildia musi to napisac zeby moc bic druga? czy kazdy?

Opublikowano

No gdzie 2... Jak jakiś kraj atakuje drugi to czeka aż mu się walczyć zachce...? 1 gildia se pisze i na tym koniec. Nie miałoby sensu inne rozwiązanie.

PS. Tak samo działa z gildiami które mają z tobą Ally.

708121422388637873334.png

Opublikowano

No gdzie 2... Jak jakiś kraj atakuje drugi to czeka aż mu się walczyć zachce...? 1 gildia se pisze i na tym koniec. Nie miałoby sensu inne rozwiązanie.

PS. Tak samo działa z gildiami które mają z tobą Ally.

A jeżeli zwykły gracz bez gildii chce zaatakować gildie? :P

I dodatkowe pytanie, jak zablokowac przejmowanie claima (gildii) bo ktos si enabuduje zrobi wileka gildie ktos mu przyjdzie z wiekszym powerem i dupa -.- Chcialem zrobic aby bylo takie jajko smocze i jak sie je zniszczy to dopiero gildia upada tak jak u skkfa na serwie :D

Opublikowano

@UP filozoficzne stwierdzenie!... Już te Twoje nabijanie postów mnie naprawdę wkurza. Ogarnij się...

@Topic Krótko opisze Ci zasadę - Wypowiadasz wojnę gildii. Potem zabijasz jej członków i czekasz (oczywiście zabijając ich) aż ich power bd mniejszy niż ilość landu (wszystko jest w /f show nazwa) To o 1 powerze większym od 2 to MIT! Atakować gildię możesz tylko z armat TNT. Claim blokuje resztę możliwych modyfikacji bloków. Czyli - gildia bez wyjścia z obsydianu = gildia nie do podbicia :)

Czyli reasumując - Aby podbić gildię (sclaimować ją) jej POWER musi być mniejszy niż LAND.

I tak dodatkowo - 1 kill = 4 powera. Każdy członek gildii może mieć od 10 do -10 powera. Suma powera członków (sprawdza się /f power nick) to power gildii.

708121422388637873334.png

Opublikowano

@UP filozoficzne stwierdzenie!... Już te Twoje nabijanie postów mnie naprawdę wkurza. Ogarnij się...

@Topic Krótko opisze Ci zasadę - Wypowiadasz wojnę gildii. Potem zabijasz jej członków i czekasz (oczywiście zabijając ich) aż ich power bd mniejszy niż ilość landu (wszystko jest w /f show nazwa) To o 1 powerze większym od 2 to MIT! Atakować gildię możesz tylko z armat TNT. Claim blokuje resztę możliwych modyfikacji bloków. Czyli - gildia bez wyjścia z obsydianu = gildia nie do podbicia :)

Czyli reasumując - Aby podbić gildię (sclaimować ją) jej POWER musi być mniejszy niż LAND.

I tak dodatkowo - 1 kill = 4 powera. Każdy członek gildii może mieć od 10 do -10 powera. Suma powera członków (sprawdza się /f power nick) to power gildii.

Wiesz co? Dzięki wielkie za wyjaśnienie bo nigdy tego nie ogarniałem :) Plusik leci <3

Do zamknięcia! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...