Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Konfiguracja serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś miałem problem taki jak pewnie większość z was ma - mianowicie próbuje stworzyć serwer, lecz mi rangi nie działają, tzn. PermissionEx jest dobrze skonfigurowane, w essentials nie ma żadnych błędów a jednak pisze mi tylko nazwa świata i nick, wgrałem AZrank z nadzieją że to mi pomoże (sugestia kolegi) - nie poskutkowało, więc odinstalowałem te 3 pluginy i wgrałem na nowo, ale tylko essntials i PermissionEx, lecz gdy próbowałem coś w nich zmienić potem oba trzeba było na nowo instalować, nie wiem co mam o tym myśleć. Jeśli ktoś zna się dobrze na pluginach prosiłbym nie tylko o wytłumaczenie mi problemu, ale także o pomoc przy serwerze (gdyby ktoś był zainteresowany pisać na PW).

rzeczy które zmieniłem w essentials:

1.

nickname-prefix: '~'
nickname-prefix: ''
zwaliło, więc przywróciłem do stanu początkowego '~' lecz od tamtej pory mi nie działa -.-
potem wpisałem (co oczywiście dla niektórych może być głópie
nickname-prefix: false

bawiłem się też z tworzeniem i edycją rang, ale to już inna historia

skype ktoś, ktokolwiek?

Opublikowano

Problem tkwi w tym, że nie posiadasz pluginu od chatu jakimi są:

- iChat

- mChatSuite

- EssentialsChat

Od siebie polecam EssentialsChat, ponieważ ma najwięcej opcji i sam go mam. Tak więc gdybyś miał jakiekolwiek pytania

dotyczące tego pluginu, to możesz zgłosić się na PW, chętnie odpowiem na Twoje pytania.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...