Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mid WARS ap wrecz vs ap dystans

konmi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema wydaje mi sie ze postacie ktore bija z daleka maja wieksze mozliwosci last hitowania itp dam przyklad gralem sobie takim gragasem na midzie vs elise nie pozwalala mi dojsc do farmy bo tak rzucam skilla fajnie ona tez ja sie wycofuje i w tym czasie oobrywam z 2 razy z autoataku a jakie sa wasze odczucia prosze o przyklady ew instrukcje jak grac postacia wrecz vs dystansowej pozdro

Opublikowano

z reguły postacie ap melee są mniej papierowe od ap ranged, ap melee z doskokiem niszczy ap ranked, przeważnie. Dajmy tu, no nwm, diana vs lux. (to tylko moje zdanie, bez hejtuff)

["Kiedy byłem małym chłopcem,

płakałem, że nie mam butów

na stopach. Przestałem płakać,

kiedy zobaczyłem dziecko,

które płacze, bo nie ma stóp." - Bob Marley]

Opublikowano

@up, tylko jak fizza zaatakujesz to on może wskoczyć na kijek, lub do Ciebie doskoczyć i zadać wiecej dmg.

Jeśli chodzi o takie last hitowanie to jest trudne, staraj się puścić skilla na wrogiego champa jak Cie atakuje.

Opublikowano

Np. Fizzem poradzic sobie mozna, z e bierzesz farme + mozesz wywalic przy okaji w przeciwnika burst wiec nie jest zle. Kha na midzie ma easy farma po 6lvl z w all minions + harras ale on jest ad nie mam pomyslu ale jak bija z bliska to mana doskok i zazwyczaj lepszy burst

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Fizz - ziomek podchodzi do cb widzisz że chce skilla użyć to uzywasz E wbijasz w niego potem W Q na końcu R i pozamiatane

fakt faktem do 6 trzeba grać ostrożnie

Talon - gdy widzisz że minionki mające połowe hp używasz W a na typa czekasz aż puści skilla jakiegoś i wtedy wbijasz w niego EQW i za drugim combem ult i pozamiatane

Zed - dobijasz miniony z Q a gdy dominujesz linie to lajtowo podchodzisz i z E póżniej jedno combo i taka lux leży i płacze

Zauważnie że dystansowcy mają tylko klatki a mele mają doskok jak np katarina co daje lepszy efekt niż klatka od lux

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...