Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Lux - Clarity czy Ignite?

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, moi drodzy. ;)

Mam do was niezmiernie drażniące mnie pytanie.

Otóż wiadomo, że na większości postaci głównym spellem jest Flash, po Polsku Błysk. Temat tyczy się postaci Lux na midzie. Jakiego spella nia nią wybieracie, bądź wybralibyście - Clarity (Przejrzystość) czy Ignite (Podpalenie)?

Ja i kilku moich kolegów uważamy, że najlepszym wyborem jest Clarity. Widziałem kilka osób z Clarity na Lux (nie mówię o moich znajomych), jednak widziałem też sporo osób z Podpaleniem.

A co wy sądzicie?

Zapraszam do komentowania.

Pozdrawiam.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Clarity na Lux się nie przydaje, ponieważ wystarczy, że kupimy Athene's Unholy Grail i mamy wystarczająco dużo regeneracji many.

Ignite będzie dużo lepszym rozwiązaniem, gdy na nasze combo nikogo nie zabijemy.

279981407253602336505.png
Opublikowano

jak twoi koledzy nie mają 7 lvl'a to niech biorą Clarity, Ignate więcej daje. Jak zaczniesz z 2x amulet na mana regen, i potem z tego złożysz Graala to się o mane nie martwisz, tylko karasz boty

["Kiedy byłem małym chłopcem,

płakałem, że nie mam butów

na stopach. Przestałem płakać,

kiedy zobaczyłem dziecko,

które płacze, bo nie ma stóp." - Bob Marley]

Opublikowano

Clarity skąd taki pomysł, składasz jako 1 item chalice of harmony i masz z głowy rege. many. Nigdy nie bierz clarity weź ignite albo barierę

do6qfp.jpg

Opublikowano

Imho Ignite lepszy, w mid/late jak masz złożony graal to clarity jest useless. A ignitem zawsze możesz rzucić w voliego z full 4k hp ;)

Game Over

Opublikowano

Według mnie :

To na Lux opłaca się:

-Flash+Shield --------- ja to biorę :)

- na początku będziesz mieć takie sytuacje ( na 70%) że twój enemy bd na ulti ale nie bd mieć many

Tu się zastanów i wybieraj

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

Na lux weź teleport i flash. Ona jest zasięgowa - nie potrzebuje ignite, a clarity jest rzeczą zbędną.

Opublikowano

Też biore to na widzenie obszaru, + Flash albo Ghosta i starczy, ignite jest totalnie zbędny.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Lux jest jedna z moich ulubionych postaci i nigdy nie zdecydowalabym sie na clarity. Umiejetne uzywanie skilli i dobry build + blue od milego junglera w zuplenosci wystarcza. Moim zdaniem clarity jest "potrzebne" tylko w poczatkowych fazach gry, pozniej juz nieprzydatne.

Opublikowano

Ja biore flash+ingite, robisz q>podpalasz>aa>e>e i ult i gościa nie ma. Jak chcecie kraść blue to polecam wardzika kupić i po kłopocie, zawsze blue robiony jest ok. 7min, wtedy akurat mam ulti i zazwyczaj wracam z bazy z full maną i wardami

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Nie polecam ci brać na nią oczyszczenia bo to tylko w early pomaga potem kupujesz kielich dostajesz blue i po kłopocie, jednak masz niepotrzebnego SS (ss = summoner spell)

Bierz ignate/teleport bo to się przydaje ;)

928011413476457403957.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...