Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]XenoXMT2, Wirus

bartpi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czytałem dużo na temat wirusów w Launcherze XenoXMT2 i się przestraszyłem, ponieważ miałem tego metina. Usunąłem go i teraz nie wiem czy go znowu pobierać?

Wiem o tym, że program był pakowany programem Molebox, ale gdy zobaczyłem skan pliku przed pakowaniem to wtedy pokazwyało, że 7/43 antywirusów pokazywało, ze ma wirusa.

Program ma konia trojańskiego albo ma Win32/Sality. Być może Sality popsuł mi Avasta. Nie mówcie, że Avast to Badziewie bo to nie prawda. Każdy antywirus jest inny i trzeba to uszanować.

Proszę o szybką odpowiedź.

Jest to mój pierwszy post więc go nie krytykujcie.

Pozdrawiam i dziękuję, bartpi

Opublikowano

Każda pakowana binka ma wirusy.Są one niegroźne.

Avast to Avast...Nic więcej o tym antyvirusie nie napisze bo szkoda gadać nawet o tym :D

Możesz ściągać nie ma się czego bać.Tylko musisz bonkę do wyjątków dodać żeby jej Avast nie usuwał

Opublikowano

Tak jak Glinka mówi, to jest niegroźne. Tak naprawdę to nie są nawet wirusy, tylko program loguje się w takie miejsca systemu po których przeważnie chodzą wirusy, więc nasz antywirus rozpoznaje to jako zagrożenie.

Najlepiej dodać do wyjątków lub po prostu offnąć antywirusa na czas gry.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Dziękuje Dashowi i Glince za pomoc i szybką odpowiedź.

Pozdrawiam i dziękuje, bartpi

Chciałbym 2 oznaczyć jako najlepsze, ale nie mogę :( .

Pozrdawiam i przepraszam, bartpi.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...