Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kim zacząć grać?

TechnikCS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każda frakcja jest dobra dla początkującego, musisz się nauczyć grać każdym rodzajem jeżeli chcesz kontynuować 'karierę' w grze.

Imho. Najłatwiej na początku gra się właśnie Inferno, ale na Twoim miejscu spróbowałbym również wziąć Przystań, przyjemna talia.

Opublikowano

Właśnie każdy poleca Infernem na początek. :P Dobry przywódca, dobre stworzenia. Ogólne zalety:

• Tani koszt jednostek o dość wysokim współczynniku ataku, np:
    koszt 1: Maniak (2, 0, 2); koszt 2: Sukkub (2, 0, 4) koszt 3: Niszczyciel (4, 3, 4);
  • Część potworów posiada ataki obszarowe, zadające obrażenia także jednostkom sąsiadującym;
  • Jeżeli przeciwnik szybko nie powstrzyma stworzeń Inferno, jego życie spadnie do zera w zastraszającym tempie.
Opublikowano

wszyscy gadajo zeby grac infero, ja zaczałem i czy ja wiem czy łatwo, na poczatk uwręcz odczułem, ze inne frakcje są lepsze, mysle, ze gadanie inferno najlatwiejsze graj tym to mit, weź co chcesz, każda talia jest dobra, magią można często zdziałać więcej niż stworami z inferno.

Opublikowano

Dla mnie Przystań to przesada. Grałem z ludźmi, to głownie stwory z dużą ilością życia. Bronią się i atakują tylko czarami. Taka taktyka może być trudna dla początkującego.

Opublikowano

Przystań, Inferno czy Nekropolia... wszystko jedno... musisz skończyć samouczka i dokupić sobie karty ;3

Powiem Ci że Inferno możesz wygrać wiele walk, ale jeśli umiesz grać i dobierać karty ;p.

Przystanią z podstawowym deck'iem nie wiele zdziałasz, ale gdy masz wiele dobrych kart to śmiało możesz pokonać każdego.

Nekropolia groźna frakcja, ale do niej również potrzeba wielu kart.

Opublikowano

Inferno najłatwiejsze ; D , później polecam nekropolia i twierdza.

Inferno to taka talia to wybicia się a później lepiej np. nekropolia lub twierdza ciekawsze talie , więcej myślenia i często fajnie zrobić z 99% przegranej , wygraną :D

Inferno to chyba polega na szybki kończeniu czyli stwory itd.

Ja olałem inne talie i grałem nekropolią i twierdzą ogarnąłem je i ładnie idzie.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Zależy jakie ma kto ambicje czy wybrać trudniejsze talie które później robią miazgę czy wybić się łatwo na takim infernie czy nekropoli.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jak dobrego decka z inferno ułożysz to prawie każdą walkę wygrasz, tylko dobre karty muszą wpaść. Ja teraz tak mam. Przystanie i inne inferna rozwalam migiem, a problemy mam z nekro :). Wystarczy zrobić mniej więcej taki deck:

http://www.mmdoc.net/show_deck/130/

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Ja też zaczynałem inferno i to bardzo dobra talia jako 2 zrobiłem sb światlo czy co to tam jest nie pamietam bo nie gram juz z nwm 3 miesiące bo teraz wrocilem do Runes of magic a jak byś tym światlem czy co to tam jest chcial grac to duzo zycia sie ma i jest bohater co dodaje 1pkt hp takim jednostka co atakują wręcz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...