Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ustawienia M2Boba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z ustawieniem M2Boba, da się gdzieś tutaj ustawić żeby nie atakował gdy ma określoną ilość HP? Bo tak to nie ma jak puścić bota na noc bo mi dedy lecą - idzie z 10% hp na grupki i tracę doświadczenie.

Opublikowano

Tak na szybko napisze kilka ważnych ustawień, wszystko dokładnie opisze w poradniku, który zamieszczę już niedługo. Polecam używać języka angielskiego bo polska wersje nie jest do końca dobrze przetłumaczona.

W General włączasz wallhacka żeby bot nie miał problemów z mobami w ścianach, górach itd. dodatkowo możesz włączyć speed hack. Możemy też ustawić żeby o określonej godzinie wyłączał się bot lub cały komputer.

W Attack ustawiasz skille których bot ma używać, zaznacz żeby czekał na buffy po śmierci bo mimo wszystko ciężko sie expi bez silnego. Można włączyć Mobpullera żeby sciągać moby z większej odległości i zaznacz przy jakim poziomie życia ma przestać, żeby nie zebrać za dużo i nie zaliczyć deda. Jeżeli w pobliżu respia się metiny to ustaw żeby automatycznie je niszczył, oczywiście jeśli tego potrzebujesz. Możesz tu tez zwiększyć attack speed - znacznie ułatwia expa. Jednak tak samo jak przy speedhacku nie warto przesadzać z prędkościami bo czasami może nas wyrzucać z serwera.

W zakładce Security możesz ustawić jakich mikstur ma używać i przy jakim poziomie hp, jeżeli masz aż takie problemy ustaw około 75%, ustaw tez gdzie chcesz się odradzać czy "tutaj" czy w miescie, jest tam też opcja do oddawania expa na gildie żeby dropki nie wbijały lvla.

Pickup ustawiamy na range dzięki temu nie ominiemy żadnego itemku, jeżeli nie chcemy zbierać jakiegoś konkretnego crapu to wykluczamy go na liście poniżej.

Anti-ban czyli to co najważniejsze ustawiamy według własnych upodobań, jeżeli wykryje blisko nas jakiegos gracza możemy: zmienić channel, wyłączyć wszystkie "ujawniające nas" opcje typu speedhack i expić po ludzku po jednej grupce - jak człowiek zniknie hacki właczają sie znowu, lub możemy również wyłączyć bota co jest raczej głupie i odradzam. Te same opcje dostępne są gry wykryje GMa w pobliżu, jak zostawiamy na noc to polecam ustawić wyłączenie bota bo chociaż mi się to jeszcze nigdy nie przytrafiło to nie warto ryzykować.

Zakładka location służy do zdalnego ustawiania w jakich miejscach ma expić bot i jakie eq ubierac, mozna zaprogramować np expienie od psów, niedzwiedzi, dzików, ezotów itd, i zostawić bota a on kolejno wraz z wbijaniem leveli automatycznie będzie przenosił się na inne miejscówki. Polecam używać jak już zaznajomimy się z programem i ogarniemy jak to wszystko działa.

W shop zaznaczamy że bot ma wracać do miasta gdy zapełki eq lub gdy skończą sie mikstury, ustawiamy jakie itemy ma sprzedawać a jakie zostawiać wszystko jest tam raczej domyślne więc każdy sobie poradzi.

W chat możemy ustawić wysyłanie wiadomości, podajemy tekst odstęp czasu i tyle, nie ma tam nic skomplikowanego.

StatsUp automatycznie rozdaje nam statystyki i umiejętności i z tym też raczej każdy sobie poradzi

Pisane na szybko i trochę chaotycznie ale mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomoże. Jak już pisałem pełny poradnik pojawi się za kilka dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...