Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dawanie i zabieranie itemów, Auto wiadomosci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko jak dawać itemy itemy za pomocą comandblocka albo jakiegos pluginu tzw wiem jak to robić ale dla najbliższej osoby a mi chodzi o to zeby dawało dla tej osoby która np kliknie guzik który aktywuje commandblocka. prosze powiedzcie mi tez jak zabierac itemy commandblockiem nie chodzi mi o wyczyszczenie eq tylko o zabranie konkretnego itemu w danej ilosci

kolejne pytanie jakim pluginem ustawic auto wiadomosci?

Opublikowano

1. Nie da się zabrać itemu commandblockiem (chyba)

2. Dawanie itemów - /give @p IDITEMU ilość

3. Auto wiadomości - Plugin AutoMessage i w jego configu wszystkie wiadomości masz.

Opublikowano

W commandblock wpisujesz:

/give [GRACZ] [iTEM] [iLOŚĆ]

Gracz:
@p - Najbliższy gracz/
@r - Randomowy gracz
@a - Wszyscy

bottom-separator.png

Pogadaj ze mną na...

blxoosm.png

bottom-separator.png

Opublikowano

Boze nie jestem w tym zielony command blocka znam w 95% chodzi o to ze gdy uruchamiam commandblocka sygnałem redstone rzecz jasna to "oznacza" mnie jako kogos kto z tego korzysta i w tym momencie tylko ma prawo mi dac np item. a nie chodzi mi ku*wa o to że wpisuje @p (najblizszy gracz) i daje jakby nie patrzec nie zawsze tej osobie ktora korzysta z commanblocka

Nie musi to byc commandblock moze to byc jakis plugin czy cos

Opublikowano

Nie znam takiego pluginu i szczerze wątpie w jego istnienie :) Ale to jest bardzo proste do napisania i myślę że nawet za darmo ktoś Ci to może napisać.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Zrób commandblocka w jakimś pokoju, tak aby tylko jedna osoba mogła tam wejść, przez co nie ma mowy o daniu itemkow komu innemu :-]

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

To jakim cudem na serwerze hardcore mchc.pl klikam guzik zabiera mi np 5 sztabek zlota i daje 1 trzcine oraz sweetasne info o tym ze handel przebiegł pomyślnie

Jezeli niby tego nie ma to czy jest mozliwosc wykonania tego pluginem ServerSigns? niby moge dodac komende give ale tam wymaga gracza

Opublikowano

no chyba nie ;) komenda /svs add /(komenda byle jaka np /time set day) dodaje komendy na tabliczki geniuszu -.- jezeli sie nie znasz to sie nie udzielaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...