Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Euro Truck Simulator 2 i kierownica

michalmonika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zakupiłem kierownicę speedlink(taką do gier wyścigowych) i mam pewien problem.Otóż Euro Truck Simulator 2 ignoruje ruch kierownicy poniżej chyba 15 lub 20 stopni.Moje pytanie jest takie.Jak zrobić,aby ETS 2 reagował na każdy ruch kierownicy?

PS.W Windows 7 tam gdzie się sprawdza ją(tzn. tam gdzie się pokazuje jak się obraca i czy przyciski działają) to reaguje nawet na najmniejszy ruch.

LeviQuote1v3.png

LeviQuote1v3.png.39bf425ff20e713eab782423c651555b.png

Opublikowano

Re-instal Euro Truck Simulator 2 i wtedy podłącz kierownice.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

A jak zrobić tego reinstalla,żeby nie stracić save-ów

Start>>Moje Dokumenty>>Euro Truck Simulator 2>>Saves>Kopiujesz te pliki które są w tym folderze, następnie wklejasz np na pulpit lub do innego folderu.

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Aha...Innego sposobu nie ma?Bo mam na kompie 2 profile(mój i dziadka) gdzie gramy w ową grę.A,żeby coś skopiować u niego,to muszę wejść na jego profil...

LeviQuote1v3.png

Opublikowano

Najlepiej jak byś zrobił ten reinstal, możliwe że ETS2 nie może wykryć ruchów, re-instal to podstawowa rzecz którą trzeba zrobić jest nawet 60-70% szans że ten re-instal ci pomoże, zawsze możesz nie robić re-instal'u i grać na klawiaturze.

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Chodzi o to,żebym nie musiał robić takich dużych ruchów nią,bo czasem za mocny zrobię i w coś walne :)

A to szczególnie dziadkowi przeszkadza...

LeviQuote1v3.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Witajcie , Ja mam podobny problem , tyle że kierownica ma (120 stopni obrotu w jedną stronę ) - Logitech momo racing force deedback whell - i otóż w ETS 2 na sterownikach systemowych , jak i na sterownikach producenta Kierownica reaguje od martwej strefy do blisko 60 stopni , potem jak mocniej przekręce np na 70 stopni to reaguje ETS 2 jakbym maxymalnie skręcał kołami ... - Proszę o pomoc , nie mogę sobię z tym poradzić .  Pozdrawiam

Opublikowano

Reaguje mocno, bo masz tylko 120 stopni w jedną stronę, ETS reaguje tak, ponieważ doprowadzasz kierownicę do momentu, tego jak nie ma już możliwości obrotu, pozmieniaj w ustawieniach lub nie skręcaj, aż tak kierownicą. Powinno pomóc.­

@michalmonika

Ustaw sobie w menu kontrolerów martwą strefę osi x na 0, wtedy kierownica powinna reagować na każdy ruch.

zI8qaXU.png
Opublikowano

Dokładniej mówiąc Koła skręcają płynnie do około połowy skrętu na kołach ciężarówki , później po przekroczeniu tej granicy koła skręcają gwałtownie do maxymalnego położenia (dzieje się tak w obu kierunkach ) i jak właśnie przekroczę tą połowę skrętu na kierownicy i koła skręcą gwałtownie do max - nie mam kontroli (na położeniu 70 , 80 ,90 ... 120 stopni max)  dopiero jak zejdę poniżej połowę (poniżej 60 stopni) mam kontrolę , ale tylko koła skręcają do połowy swojej możliwości ) - może troszkę źle mnie zrozumiałeś na początku , teraz przedchwilką robiłem reinstal ETS 2 ... i tak samo 

Opublikowano

hmm :D - a tak właśnie polecali tą kierownice do gier .... . No - męczyć to się już wolę , i wpadać w poślizgi :D . Ale ciekawe bo w ETS 1 działała poprawnie , w Scania truck driving simulator - perfecto , i tak samo w 18 wheels , w need for speed też całkem całkiem , noi w innych grach też , a tutaj lipa ...  . ok , thx za odpowiedzi , może gdzieś znajdę jeszcze jakieś inne rozwiązanie lub specjalny sterownik do ets (jak jest ) ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...