Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaka talia jest waszą ulubioną?

ManGan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie wypowiadamy się na temat swojej ulubionej talii.

Ja zacznę.

Ulubiona Talia: Przystań

Dlaczego: ​Chyba nieliczna z gotowych taili zaraz obok inferno którą można siać zamęt i zniszczenie, karty walą bardzo mocno, a podrasowane swoimi kartami dają duże pole do popisu.

Maruusek.png

Opublikowano

Ulubiona talia: Ja osobiście mam trzy talie. Gram Twierdzą, Inferno oraz Przystanią. Osobiście każda z nich ma swoje plusy i minusy, ale z tych trzech każda jest moją ulubioną.

Dlaczego?: Inferno wybrałem na start. Jest bardzo dobra i nie potrzeba do niej rzadkich kart, żeby wbić elo +1000. Przystań jest nastawiona na defensywę, granie nią wymaga ogarnięcia dobrych kart. Mimo to gra mi się nią przyjemnie. Twierdza jest talią, którą aktualnie gram najwięcej. Właśnie nią wbijam levele na niskim elo (wbijam do 200 i zbijam do 1, w ten sposób mogę wbijać kolejne levele zyskując za to bonusy, a gra się łatwo bo to low elo)

37496916.png

Opublikowano

Uwielbiam nekropolię.

Ma bardzo duże możliwości, już na starcie możemy rozgromić przeciwnika za pomocą (imho. op karty) ghoula, który za mały koszt posiada statystyki 2-1-2, co czyni go mega blokerem i atakującym.

Dodatkowo potwory mają bardzo fajne bonusy, magia tejże frakcji jest po prostu OP. (Choć nie tak bardzo jak Sanktuarium, tam można dwoma kartami przechylić losy walki)

Opublikowano

Ja mam wszystkie talie i najbardziej przypada mi nekropolia i inferno

Nekro jest bardzo mocne w późniejszym etapie gry jak wyjdzie z potworami takimi jak Banshe. i sporym zapasem zaklęć takich jak np władca marionetek czy Tsunami

A Inferno to deck w którym trza wystawić 2 pustoszycieli 2 buffy i koniec :)

1396292564-U784394.png
Opublikowano

nekro, wykurzająca talia jak dobrze podejdzie jest op, inferno, spelle niszczą wbicie spalenia + kuli ognia niszczy wszystko + karty odsyłające na ręke lub do przeszukania wszystkich spelli i stworów

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Ja lubię grać Twierdzą i Nekropolią. Twierdzą, bo przyjemnie mi się nią gra, a Nekropolią, bo ma trucie i bardzo mocne stworki. Więcej nic nie dodam, ponieważ mam niski poziom.

Opublikowano

Inferno, w początkowej fazie gry stawisz z jednego cerbera, niszczyciela i gościu już nie wie co robić. Idealna dla nowych graczy.
Twierdza, też jest niczego sobie i stawia na szybkim atakowaniu przeciwnika (za 4 surowce ma potworka 4/3/7).

Opublikowano

Dla mnie inferno to za łatwa talia i za dużo osób nią gra.

Wole grać Nekropolią więcej zabawy i kombinowania.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Inferno .. co dużo gadać. :)

Inferno, bo stawia na szybkie wykończenie przeciwnika, a ja to bardzo lubię.

Choć jeszcze nie za bardzo ogarniam, ale już za niedługo.. :D

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Ja uwielbiam grać Inferno, mocna talia i wbrew pozorom trzeba sporo kombinować.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Ja gram teraz zmodyfikowana talia Twierdza i powiem szczerze ze to jedna z mocniejszych tali jakimi gralem bardzo dobre czary oraz potwory ktorymi gdy dobrze rezegramy maja naprawde potworne obrazenia i sa twarde

Opublikowano

nekropolia

wykladasz ziomka ktory ma 2 infekcji i 3 dmg to na ture bije 5 dmg + moze byc drugi ziomek z truta 2 to truta x4 + jego 2 dmg to jest 9 dmg

Opublikowano

Mam cztery talie, m.in. Nekro, Twierdze, Inferno i Przystań. Według mnie każda jest dobra na swój sposób, każdą lubię grać, ale Przystanią zacząłem i właśnie tą talią najbardziej cisne :P. Lubię nimi grać bo mają dużo dobrych jednostek i skilli ofensywnych. Ciężko ich zabić, a ja zawsze stawiam na wytrzymałość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...