Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Serwer!

Pettyfer

SERWER  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który serwer jest/by? twoim ulubionym?

• EUNE
      14
    • WEST
      8
    • RUSSIA
      6
    • TURKEY
      0
    • BRAZIL
      1
    • NA
      4
    • KOREA
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

chciałbym poznać wasze zdanie dotyczące serwerów. Mianowicie - na którym z serwerów atmosfera i poziom gry jest najlepszy? Który polecilibyście początkującemu z ambicjami na grę na dobrym poziomie?

EUNE, WEST, NA, BRAZIL, TURKEY czy RUSSIA?

[PS. Szukałem podobnego tematu, jednak się go nie dopatrzyłem. Jeżeli taki już istnieje, to przepraszam.]

Opublikowano

Prawie na każdym z serwerów poziom gry jest taki sam, tyle że na EUNE bardziej skupiają się na flamowaniu i pisaniu niż graniu.

Trolle i feederzy są na każdym serwerze, więc co do tego to nie ma co wybierać.

Aczkolwiek jak chcesz sobie fajnie pograć to graj na NA, tylko że tutaj będziesz miał pinga 200. Możesz również grać u Rusków, dużo osób z MPC się tam przeniosło. Jedyna wada, to że czasami trudno się z kimś dogadać (no, chyba że rozumiesz Ruski). A jak chcesz się fajnie z graczami dogadywać, fajnie pograć to graj na EUW, jest tam na pewno mniej troche trolli niż na EUNE.

279981407253602336505.png
Opublikowano

@UP Nie zgodzę się z tobą :). Ja ci polecam Rosje, poziom gry średni-wysoki, dla początkującego dobry wybór. Nie ma tam trolli ani afków - jeżeli są to 1 na 20 meczy z powodu problemów z internetem. Jestem na Rosji od 28 Kwietnia i nie narzekam. Osób sporo przybyło, nikt nie flamuje, piszą SS "co prawda 2 białe prostokąciki po rusku ale da się ich rozgryźć". Są dosyć kulturalni, nie piszą rzeczy typu "OMG OMG POLISH NEO KID OMG OMG". Praktycznie da się z nimi bardzo dobrze pogadać po angielsku. Porozumiewanie pingami również podczas gry spisuje się bardzo dobrze, gdy prosisz o pomoc z blue, wystarczy że dasz pinga na kogoś, a potem na blue i przyjdzie :)

POLECAM CI SERDECZNIE ROSJE :)

csyt2-signa.png

Opublikowano

Nie polecam Ci EASTA, gdyż jest tam dużo "polaczków" , którzy flameują każdego bez powodu.

70722917690437250339.png

Najlepszy serwer metin2 !

Start już niebawem !

Opublikowano

Imho. na NA jest fajna atmosfera i nie mówię o 'high elo rankedach', ale nawet na normalach.

Co prawda duży ping, ale gracze fajni, rzadko trafiają się flamerzy, a nawet jak im nie idzie, to przepraszają i nawet jak przegrywasz to wiesz, że grało się fajnie.

Opublikowano

NA - duże pingi, może trochę większa kulkura.

Brazil - nie mam zdania

Turkey & Russia - wiadomo, rozmawiają we własnych językach, mogą być problemy z komunikacją. Chociaż na Rosję poszło sporo Polaków.

EUNE - zwyczajny serwer. Najlepsze pingi, większość Polaków gra właśnie tutaj, łatwo spotkać kogoś znajomego. Chyba najlepszy wybór.

EU West - to samo co N&E, tyle że na wysokim poziomie możesz spotkać znane osoby, np streamerów.

Poziom gry i trolli jest raczej wyrównany.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jak się ma dobrego neta to NA, to jest tez kwestia przyzwyczajenia, ale na pewno nie rozjebiesz kogoś tak szybko jak ktoś z pingiem 30.

Ja teraz gram na rosji, tragedii nie ma ale silver=gówno, ale to chyba na każdym serwerze.

Najlepiej wspominam Westa, tam mi się najlepiej grało

Opublikowano

Ping 200 to nie tragedia, na PBE jest coś podobnego, ja bynajmniej sobie radzę bez problemów, jak chcę się sprawdzić jakąś postacią.

@Top

Osobiście miałem tylko do czynienia z EUNE, ale myślę, że na EUW jest ciekawie w wysokich dywizjach, gdyż można natknąć się na znanych streamerów. ;)

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Każdy z serwerów ma swoje plusy i minusy.

Jeśli twój angielski jest na w miare dobrym poziomie to polecam EUW, pingi nie wysokie, dość przyjemnie się gra.

SunzykPL

League of Legends player

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...