Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet na wsi? Proszę o radę!

Arcil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mieszkam na wsi. Dokładnie to w Strzyżewie (możecie sobie w maps.google.pl wpisać "Strzyżewo" i dać enter). Mam internet z telekomunikacji, który jakoś nie zachwyca. 7mb/s downloadu i 0,2mb/s uploadu. No właśnie... najbardziej mnie denerwuje ten upload. Gdy chcę a YouTube wrzucić 10 minutowy tutorial video to trwa to 3-4 godziny. Strasznie to denerwuje. Mając internet z szybszym uploadem mógłbym wrzucić go dużo szybciej tracąc przy tym mniej prądu. Tak samo jest u mnie ze streamowaniem. Nie dam rady streamować, choćbym nie wiem jak chciał. Program gubi setki FPS'ów przez co stream straszliwie klatkuje.

Szukam jakiejś oferty internetu, który będzie działał w moim rejonie. Upload musiałby być minimum 5mb/s (przynajmniej dla mnie jest to minimum). Download... no nie wiem. 10mb/s?

Jeśli znacie jakiegokolwiek dostawcę internetowego z takim internetem lub szybszy, a w dodatku w miarę tanim, który będzie działać w mojej wiosce to proszę o pomoc :<

37496916.png

Opublikowano

@ref

Wątpie żebyś na wsi dostał lepszy internet niż masz , pewnie masz starą linie i więcej jak 10 mb downloadu nie pójdzie nie mówiąc już o tym uploadzie , nie możesz zapytać sąsiadów/kolegów jaki mają internet?

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

UPC

mają super net mało wyłaczają i cie nie wycackają :>

Od orange nie polecam bo jest wolny miałem kiedyś

1367750039-U864681.jpg

card.png

Opublikowano

UPC

mają super net mało wyłaczają i cie nie wycackają :>

Od orange nie polecam bo jest wolny miałem kiedyś

Tak upc na wiosce , zastanów się trochę..

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Również mieszkam na wsi i mam internet 1 Mb/s radiówkę :/ Szlak mnie trafia, ale idzie się przyzwyczaić, a z najlepszych internetów na wsi na pewno będą telefoniczne (Neostrada/UPS etc.)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Tak upc na wiosce , zastanów się trochę..

Lolz co za problem?

U mnie na wsi koło GRANICY ruskiej są 3 dostawcy netu

UPC

Orange

Netia

1367750039-U864681.jpg

card.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...