Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lee Sin By Gorillaz PL - Solo TOP / Mid

Gorillaz PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mały wstęp

Zapewnie wielu z was ma Lee Sin'a lecz nie wiecie jak nim grać , co składać jak się zachowywać w danej sytuacji nie ukrywam nie jest on łatwą postacią dlatego jestem tutaj i piszę aby wam pomóc .

Spis Treści

1. - Historia Lee Sin'a

2. - Skiny ( Skórki ) do mnicha

3. - Plus & Minus postaci

4. - Statystyki

5. - Spelle

6. - Runy

7. - Masterki

8. - Umiejętności

9. - Build

10. - Jak grać

11. - Counter picki

12. - Video

Punkt 1. [HISTORIA]

Jako nastolatek, Lee Sin chciał zostać przywoływaczem. Jego siła woli i determinacja wyróżniały go na tle rówieśników, czym przyciągnął uwagę Reginalda Ashrama, który był wtedy Wysokim Radnym. Podczas studiów w Arcanum Majoris, Lee Sina frustrowało tempo zajęć, przystosowane się do innych uczniów. Czas wolny spędzał na badaniach nad niuansami przywoływania, mając nadzieję przyspieszyć koniec nauki. Poczynił niesamowite postępy, prześcigając innych uczniów. Wyglądało na to, że zostanie jednym z najpotężniejszych przywoływaczy, popełnił jednak fatalny błąd. Był zbyt niecierpliwy i próbował sprawdzić się, przywołując bestię z Plague Jungles. Zamiast tego sprowadził chłopca, jednak ten nie był cały i zdrowy. Ledwo zdążył spojrzeć mu w oczy, gdy pokawałkowane ciało rozsypało się na podłodze. Śledztwo League ujawniło potem, że w skutek rytuału została zniszczona cała wioska. Talenty Lee Sina były tak wielkie, że organizacja skłonna była przymknąć oczy na incydent, jednak przyszły mnich nie mógł sobie wybaczyć. Opuścił Institute i udał się do klasztoru Shojin, szukając wiecznej ekspiacji i przyrzekając nigdy już nie władać magią. Lata później, starając się odpokutować za swe grzechy aktem męczeństwa, podpalił się w ramach protestu przeciwko noxiańskiej okupacji Ionii. Nie zginął jednak i przez kilka tygodni trwał w agonii. Dzięki jego czynom odbył się mecz League, który wygrała Ionia. Jednak do czasu, gdy go ugaszono jego oczy zdążyły kompletnie spłonąć. Został ogłoszony zbawicielem, poczuł się jak nowo narodzony i odzyskał wolę do działania. Dołączył do League of Legends, wciąż pokutując poprzez pot i krew, jedyne, co posiada prawdziwy mnich. - Działania jednostki mogą zniszczyć świat, ale odbudować go mogą tylko ci, którzy są pracowici i gorliwi - Lee Sin

Punkt 2. [sKINY/SKÓRKI]

95n3g5.jpg36ui5s.jpg7g4uf9.jpgmv4hmx.jpgusxppi.jpg[

Punkt 3. [PLUSY & MINUSY]

+ System Escape

+ Ochronka / Shield

+ Slow

+ Świetny Jungler / Solo Toper / Midder

+ Wytrzymały

+ Świetne Ganki

+ Dobre Ulti ( do pomocy komuś / sobie )

+ Ćiężko go zabić ( tankowaty )

- ciężko go ogarnąć

- słabnie w late

Punkt 4. [sTATYSTYKI]

- Obrażenia 55.8 (+3.2 / na poziom)

- Zdrowie 428 (+85 / na poziom)

- Mana 200 (+0 / na poziom)

- Prędkość ruchu 325

- Pancerz 16 (+3.7 / na poziom)

- Blokowanie zaklęć 30 (+1.25 / na poziom)

- Regeneracja zdrowia 6.25 (+0.7 / na poziom)

- Regeneracja many 50 (+0 / na poziom)

Punkt 5. [sPELLE]

flash.png + ignite.png

Punkt 6. [RUNY]

mark4.png - + 0,95 Attack Damage ( Tier III , Koszt : 205 PZ / IP )

seal1.png - + 1,41 Armor ( Tier III , Koszt : 205 PZ / IP )

glyph3.png - + 1,34 Magic Resist ( Tier III , Koszt : 205 PZ / IP )

quint1.png - + 2,25 Attack Damage ( Tier III , Koszt : 1025 PZ / IP )

Punkt 7. [MASTERKI]

-- Ja gram na takich , masterki dużo nie dają każdy ma inny gust. --

cqx6lf.jpg

Punkt 8. [sKILLE]

twysnu.jpg

Punkt 9. [bUILD]

( Każdy gra na innym ja proponuję taki , gram lee sinem bardzo długo i fajnie mi się gra )

[ Mam nim rozegrane ponad 100 rankedów ]

Na Start : boots-of-speed.png+health-potion3.png Lub cloth-armor.png+health-potion5.pngLub health-potion5.png+sight-ward3.png

Butki standardowo : mercurys-treads.png Vs AP / ninja-tabi.png Vs AD

Core Item :

the-bloodthirster.png

Koszt : 3200 Gold

+ 70 Attack Damage

+ 12 Life steal

the-black-cleaver.png

Koszt : 3000 Gold

+ 200 HP

+ 50 Attack Damgae

+ 10% CD

+ 10 Armor Pene

Sytuacyjne :

Vs AD :

sunfire-cape.png

Koszt : 2650 Gold

+ 450 HP

+ 45 Armor

randuins-omen.png

Koszt : 3100 Gold

+ 500 HP

+ 70 Armor

guardian-angel.png

W late to Core lecz jeżeli wiemy że WIN nie trzeba tego kupować .

Koszt : 2600 Gold

+ 50 Armor

+ 30 Magic resist

Vs AP :

maw-of-malmortius.png

Koszt : 3300 Gold

+ 55 Attack Damage

+ 36 Magic Resist

Jeżeli potrzebujesz jeszcze HP :

warmogs-armor.png

Koszt : 2830 Gold

+ 1000 HP

Jeżeli w Enemy ktoś ma dużo Armoru :

last-whisper.png

Koszt : 2300 Gold

+ 40 Attack Damage

Pasywne : Usuwa 35 % armoru przeciwnika

Oraz

the-black-cleaver.png

Jest on już podany jako Core.

Można dokupić :

frozen-mallet.png

Koszt : 3300 Gold

+ 700 HP

+ 30 Attack Damage

Również nasze ataki slowują .

Lub

blade-of-the-ruined-king.png

Koszt : 3200 Gold

+ 25 Attack Damage

+ 40 Attack Speed

+ 15% Life steal

Build dobieracie sobie sami , jak zauważyliście Core item tylko mogę wam podać resztę kupujecie pod enemy team jak sama nazwa wskazuję " Sytuacyjne , jaka sytuacja " jeżeli przewaga AP kupujemy Vs AP , jeżeli AD kupujemy Vs AD jeżeli mają tanka z dużo ilością Defa kupujemy " Jeżeli ktoś ma dużo armoru "

Bez spiny że zły build to od was zależy co kupicie !

Core ( Co TRZEBA kupić ) : the-black-cleaver.pngthe-bloodthirster.png dalej dobieracie sami.

Punkt 10. [JAK GRAĆ][FAZY GRY]

Early :

- Na początku idziemy na naszego lane ( Top / Mid )

Farmimy , harrasujemy przeciwnika z Q + Q przyciągając się do creepa z powrotem z W jeżeli jest okazja zbieramy fragi.

Mid :

- Farmimy , pomagamy innym linią , pushujemy jak tylko się da , zbieramy fragi.

Late :

- Warto przy sobie zawsze mieć WARDY, w late jako iż jesteśmy tankowaci powinniśmy zaczynać fighty , focusujemy AD / AP c , wardujemy, zbieramy kille .

Combo lee Sina .

Wygląda następująco :

Q + R + Q + E + Slow ( E ) + AA + Q + Q itd .

Rozpisane :

Rzucamy nasze Q następnie wykopujemy przeciwnika przyciągając się ponownie z naszego Q następnie walimy E + Szybko jeszcze raz by dać slowa ( E ) walimy AA bo mamy cd na Q jak już będzie Q dobijamy przeciwnika , jeżeli jeszcze nie padł powtarzamy .

Escape Lee Sina .

Z wardem.

Lee powinien mieć zawsze ale to zawsze przy sb wardy.

Jak uciekamy przez kimś stawiamy za murem / ścianą jak kto woli warda i przyciągamy się do niego z W.

Lub :

Jeżeli uciekamy a wiemy że za ścianą jest jakiś potwór np : Wraith , Wolf , Blue , Red , Drake lub baron rzucamy w niego Q następnie się z niego przyciągamy.

Lub :

Po prostu przyciągamy się do swojego z teamu lub creepa ( Miniona )

Punkt 11. [COUNTER PICKI]

Lee Sin'a Countrują następujące Championy :

trundle.png - Trundle

udyr.png - Udyr

renekton.png - Renekton

garen.png - Garen

Co Countruje lee ?

Deny Farm

Dodge Abilities

Hard CC

Try to kite and poke

Lee Sin Countruje następujące Championy :

akali.png

shaco.png

wukong.png

khazix.png

Punkt 12. [FILMY LEE SIN]

Best Lee Sin EU :

43632fe65e5807de7d906483cb12ef36.png

Opublikowano

Zapewnie wielu z was ma Lee Sin'a lecz nie wiecie jak nim grać

po przeczytaniu poradnika dalej nie wiem chyba ze te smieszne opisy o zdobywaniu fragow i focusowaniu adc to wiedza na temat gry lee sinem

masterki dużo nie dają

samoboj

Jest on już podany jako Core.

a te blak kliwery to mam dwa kupic? bo dwa razy podales?

Farmimy , harrasujemy przeciwnika z Q + Q przyciągając się do creepa z powrotem z W jeżeli jest okazja zbieramy fragi.

jesli tak by mial wygladac moj early laning phase to bym byl w dywizji wegla V

ale to zawsze przy sb wardy.

sb V_V

Jeżeli uciekamy a wiemy że za ścianą jest jakiś potów np : Wraith , Wolf , Blue , Red

blue i red potow? na mapie wystepuja?

tak naprawde na lee sina nie ma kontry jest bardzo silny w early, z miksutra i dobrym q potrafi zrobic killa na 2 lvlu bez problemu

a i jesli froggen to best lee sin eu to ja jestem kidmoderator lol

mowie jak jest

Opublikowano

Co Countruje lee ?

Deny Farm

Dodge Abilities

Hard CC

Try to Counter Jungle

Try to kite and poke

nie wiedzialem, ze lee sina na linii kontruje "counter jungle", jak się coś kopiuje to z głową, no ale cóż... poradnik jak większość na mpc poza 2/10 nie wyjdzie

Opublikowano

Z garenem na lajcie się trzymasz na lini, ponieważ garen ma banalną i przewidywalną mechanikę.

Lee countruje też vlada.

Ja nie składam bt i idzie mi dobrze więc nie uważam że jest core

Zamiast GA lepiej sprawić randuina lub coś w ten deseń (choćby sighstona)

Opublikowano

1. Zaczynasz z 'q', ale nie maksujesz tego.

2. Grasz topa i mida z takimi samymi masterkami? A co jak trafisz na rumble/swain/kogokolwiek ap to też pancerz Ci się przyda?

3. Twoje combo jest takie złe, że masakra momentalnie będziesz bez energii.

4. Te championy co go kontrują to sami toperzy, a gdzie jakiś mid champion?

5. Widzę, że pasywka jest do niczego według tego tutoriala.

A no tak czemu froggen jest najlepszym lee sinem?

On grał nim mida, ale w cale taki oppeeeee nim nie jest, zapomniałeś choćby o s0azie, diamondproxie.

<>

Opublikowano

po przeczytaniu poradnika dalej nie wiem chyba ze te smieszne opisy o zdobywaniu fragow i focusowaniu adc to wiedza na temat gry lee sinem

samoboj

a te blak kliwery to mam dwa kupic? bo dwa razy podales? -- Jeżeli nie masz mózgu to tak

jesli tak by mial wygladac moj early laning phase to bym byl w dywizji wegla V -- W Early trzeba grać agresywnie a nie lizać dupe enemy i wracać co minute do bazy.

sb V_V

blue i red potow? na mapie wystepuja? Literówka głąbie jeżeli tego się nawet nie domyśliłeś polecam iść do lekarza.

tak naprawde na lee sina nie ma kontry jest bardzo silny w early, z miksutra i dobrym q potrafi zrobic killa na 2 lvlu bez problemu

a i jesli froggen to best lee sin eu to ja jestem kidmoderator lol - Nigdy nie będziesz miał kida za takie durne odpowiedzi , moim zdaniem gra on bardzo dobrze .( Wiadomo ty na pewno lepiej. )

mowie jak jest - Ja też Ci napisałem jak jest.

Z garenem na lajcie się trzymasz na lini, ponieważ garen ma banalną i przewidywalną mechanikę. - Skoro go countruje to countruje.

Lee countruje też vlada.

Ja nie składam bt i idzie mi dobrze więc nie uważam że jest core - Jak już napisałem , każdy ma swój build.

Zamiast GA lepiej sprawić randuina lub coś w ten deseń (choćby sighstona) - Można.

Jedna sensowna odpowiedź.

nie wiedzialem, ze lee sina na linii kontruje "counter jungle", jak się coś kopiuje to z głową, no ale cóż... poradnik jak większość na mpc poza 2/10 nie wyjdzie

- Każdy znajdzie szczegół wszędzie , robiąc poradnik myślę o początkujących a nie o gimbusach uprzykrzających życie . PS: Jak ja bym się tylu szczegółów na twojej twarzy domyślił to byś miał jeden wielki pryszcz a nie twarz.

1. Zaczynasz z 'q', ale nie maksujesz tego. - Maxuje się złotko , idź te poradniki z mobafire czytaj brązie ^>^ ( Lub W do lf )

2. Grasz topa i mida z takimi samymi masterkami? A co jak trafisz na rumble/swain/kogokolwiek ap to też pancerz Ci się przyda? - Mam aktualnie bana na głównym koncie i brałem z neta jak dostane un to wkleje normalne .

3. Twoje combo jest takie złe, że masakra momentalnie będziesz bez energii. - Twój post jest tak posr... że ja nie wiem co ty robisz jeszcze na tym forum powinieneś zostać zgnębiony ^>^ nic sensownego ,jak nie potrafisz grać lee sinem to nie udzielaj się , twoje combo wygląda tak ? Q + Q + R ? WTF nie trzyma się kupy napisz swoje combo :) PS : Froggen i wszyscy używają takiego combo więc mi tu nie pier.. idź się yebnij w ten pusty łeb.

4. Te championy co go kontrują to sami toperzy, a gdzie jakiś mid champion? - Na midzie lee jedzie każdego

5. Widzę, że pasywka jest do niczego według tego tutoriala. - Napisałem kretynie : Q + R + Q + E + E ( AA )

On grał nim mida, ale w cale taki oppeeeee nim nie jest, zapomniałeś choćby o s0azie, diamondproxie. - Ty jesteś pewnie lepszy ( Pisaniem BEST ( Wiem znaczy najlepszy ) miałem na myśli dobry gracz bo nie napiszę chyba PRO ? to nie metin :) )

DB miało swój avatar " The Best team czy coś " jest najlepszy ? nie to nie pier ^.^

Odpowiedziałem wam na wszystkie głupie możliwe odpowiedzi ze strony gimbusów , pozdrawiam .

Jacy wy dla mnie taki ja dla was ;)

PS: Zróbcie lepszego tuta :)

Dla Bez mózgowego Sensusa12 :

AA Znaczy : AUTO ATTACK

43632fe65e5807de7d906483cb12ef36.png

Opublikowano

Renekton ma też piekielnie mocne early, więc tutaj raczej jest wyrównana walka. Później lee zaczyna odstawać, bo Renektona budujemy pod SC i BC, czyli jesteśmy z ultem 1000x wytrzymalsi niż Lee (usunęli mu armor na W), więc taki glass cannon może nas posmyrać.

Opublikowano

1. Zaczynasz z 'q', ale nie maksujesz tego. - Maxuje się złotko , idź te poradniki z mobafire czytaj brązie ^>^ ( Lub W do lf ) Nie maksuje się 'q' bo jak nie trafisz to przegrywasz walkę, brązem to jesteś Ty skoro tak mówią do Cb w domu.

2. Grasz topa i mida z takimi samymi masterkami? A co jak trafisz na rumble/swain/kogokolwiek ap to też pancerz Ci się przyda? - Mam aktualnie bana na głównym koncie i brałem z neta jak dostane un to wkleje normalne . Są strony na których możesz zrobić masterki, albo mogłeś cokolwiek opisać.

3. Twoje combo jest takie złe, że masakra momentalnie będziesz bez energii. -

Twój post jest tak posr... że ja nie wiem co ty robisz jeszcze na tym

forum powinieneś zostać zgnębiony ^>^ nic sensownego ,jak nie

potrafisz grać lee sinem to nie udzielaj się , twoje combo wygląda tak ?

Q + Q + R ? WTF nie trzyma się kupy napisz swoje combo :) PS : Froggen i wszyscy używają takiego combo więc mi tu nie pier.. idź się yebnij w ten pusty łeb. - A gdzie jest pasywka? tylko raz używasz

4. Te championy co go kontrują to sami toperzy, a gdzie jakiś mid champion? - Na midzie lee jedzie każdego - argumenty?

5. Widzę, że pasywka jest do niczego według tego tutoriala. - Napisałem kretynie : Q + R + Q + E + E ( AA ) - kretynem to jesteś Ty, znowu mówisz do mnie po swoim pseudonimie....

On grał nim mida, ale w cale taki oppeeeee nim nie jest, zapomniałeś choćby o s0azie, diamondproxie. -

Ty jesteś pewnie lepszy ( Pisaniem BEST ( Wiem znaczy najlepszy )

miałem na myśli dobry gracz bo nie napiszę chyba PRO ? to nie metin :) ) - nigdzie nie pisałem, że jestem lepszy, schizofrenia?

DB miało swój avatar " The Best team czy coś " jest najlepszy ? nie to nie pier ^.^

@@edit

nawet mam adwokata :p

@down

moj nick ma 3 f

<>

Opublikowano

Odpowiedziałem wam na wszystkie głupie możliwe odpowiedzi ze strony gimbusów , pozdrawiam .

Jacy wy dla mnie taki ja dla was ;)

PS: Zróbcie lepszego tuta :)

Dla Bez mózgowego Sensusa12 :

AA Znaczy : AUTO ATTACK

Ta kultura...

Podaj dywizje.

Btw. Sensus aka. Tuffka jest w platynie i wie jak grać lee.

Nie podajesz konkretnego buildu, te same masterki, combo porażka.

Opublikowano

przeanalizujmy przyjacielu jeszcze raz

jesli tak by mial wygladac moj early laning phase to bym byl w dywizji wegla V -- W Early trzeba grać agresywnie a nie lizać dupe enemy i wracać co minute do bazy.

harras z q(50-100 dmg) PRZYCIONGANIE(100 i wiecej) wskaz agresywna gre, a i jeszcze wytlumacz mi jak lizac dupe enemy na linii xD

Opublikowano

Ta kultura...

Podaj dywizje.

Btw. Sensus aka. Tuffka jest w platynie i wie jak grać lee.

Nie podajesz konkretnego buildu, te same masterki, combo porażka.

No to co ze jest w platynie? A od kiedy nasz system elo mowi o naszych umiejetnosciach i wiedzy? Duzo osob wbilo platyne na farcie, duzo osob nawet tam nie zasluguje na golda.

Co do tuta slaby, zle maksowanie i buildu opcjonalnego bo nie zawsze gramy z tym samym teamem.

5/10

sstwc.jpg

Opublikowano

- Każdy znajdzie szczegół wszędzie , robiąc poradnik myślę o początkujących a nie o gimbusach uprzykrzających życie . PS: Jak ja bym się tylu szczegółów na twojej twarzy domyślił to byś miał jeden wielki pryszcz a nie twarz.

wiesz... wszystkich wyzywasz od gimbusów, obrażasz, a sam się zachowujesz jak dzieciak, który nie ma więcej niż 14 lat, gdzie napisales, ze poradnik robisz z myślą o początkujących? nigdzie, oczywiscie kazdy moze miec swoj build, ale skoro go tutaj przedstawiles, to podlega on ocenie każdego użytkownika tego forum

Szczerze mówiąc to postawiłbym Ci jeszcze warna za wszczynanie flamewar'u.

Opublikowano

Gdzie jest Tiamant? I Jego ulepszenie? op itemek teraz, bo lee suxi coraz bardziej... rumble jedzie go jak chcę

Opublikowano

Gdzie jest Tiamant? I Jego ulepszenie? op itemek teraz, bo lee suxi coraz bardziej... rumble jedzie go jak chcę

nie sądzę, wystarczy, że lee sin zagra agresywnie w early i zgarnie jakiegoś killa to ma git

<>

Opublikowano

Co to za build ? BC i BT core itemami ? NIE są one za żadne skarby core itemami, rushuj je jako pierwszy to będziesz padał jak papier. Core itemamy są burtalizer,vamrpiric scepter,giant belt i mercki/tabi potem dalej w zależności od sytuacji albo robimy warmoga jak słabo nam idzie i potrzebujemy tanka w teamie albo kończmy BC jeśli idzie nam okej i teamowi i dopiero potem warmog i bt... zobacz sobie koszt BT i BC, jest to praktycznie 150-200 minionów, gdzie na wescie na 30 lvlu do 20 minuty czasem nawet nie złapie się killa, życzę ci potem powodzenia bez żadnego survi....... widać że poradnik pobrany z jakiegoś mobafire czy innego ścierwa o ZERO myślenia, BT i BC to sytuacyjne itemy, core to prędzej warmog. zresztą żaden item z największych itemów nie jest core.

Poza tym pomijam combo, jak możesz marnować R na topie na przeciwnika ? R używasz tylko w ostateczności aby go dobić a tak to stosujesz tylko szybki harras : Q E E W, Z R korzysta się w następujące 2 sposoby, albo odpalamy Q do przeciwnika jednego który jest za placami innego i przerzucamy tego przed do naszego teamu, i potem W do nas, albo jeśli dobrze się pozycjonują to marnujemy warda i ruszamy z W do warda i potem R

Poza tym nic nie napisałeś w buildzie o sightstone i jego opłacalności na lee sinie..... a jest to chyba jeden z najbardziej opłacalnych itemów na lee sinie.

• 8 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...