Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TCP] Przekazanie zmiennej z serwera do klienta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Jak "przenieść" zmienną z serwera (tablica userów) do klienta (wklepanie jej do listboxa)? Tylko proszę o naprawdę łopatologiczne wyjaśnienie + potrzebne komendy. Dzięki.

P.S hfaua, Phoenix - wasze wyjaśnienia są dla mnie zbyt inteligentne, ale naprawdę dzięki za pomoc :)

mpc.png

Opublikowano

wysyłaj tą zmienną we własnych znacznikach np.

<lista>

<rekord>user1</rekord>

<rekord>user2</rekord>

</lista>

będzie łatwa do interpretacji

no i jeżeli klient dostanie taką wiadomość i np. stringmid <lista> > 0 to znaczy że to jest lista, albo może być też stringbetween, w tym przypadku zmienna z stringbetween do isarray, pamiętaj aby przed użyciem skasować tablice ($zmienna = "")

Opublikowano

Skoro moje tłumaczenia są "za mało inteligentne" to tłumaczenie Jacka rozwalą ci głowę ^_^

Przecież napisałem, bierzesz nick połączonego klienta, wysyłasz do wszystkich klientów wiadomość np. "Nick:[nick]" a w kodzie klienta masz gotowego ifa który wiadomości-polecenia od serwera sprawdza, wystarczy że dopiszesz swojego ElseIfa... Najbardziej łopatologicznie wyjaśnione jak tylko może być.

Jeśli chodzi o wysłanie nicków przy połączeniu to @up

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...