Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sonna ap mid ;^^

linek100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądałem przed chwilą mecz kolegi i zauważyłem że sonna ap jest op-co 3 sec z Q brała po 500 hp...Ona się nadaje na mida?

Opublikowano

Nie bardzo. Bazowy dmg z q ma spory, ale maly przelicznik od ap. Na dodatek ma tylko 1 skill bijacy dmg, no i mały zasięg.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Moim zdaniem nie. Mając 3 buffy, heal'a, 1 skill do harassu, lekki bonus z pasywki i ult z CC'kiem to taka postać nadaje się tylko na supporta, a na midzie nie da rady. Tym bardziej, że Sona jest w early papierowa i padłaby w starciu z większością midderów.

Opublikowano

Nie bardzo. Bazowy dmg z q ma spory, ale maly przelicznik od ap. Na dodatek ma tylko 1 skill bijacy dmg, no i mały zasięg.

2&passyw.

@Top

Nie nadaje się, strasznie papierowa ( na 1lvl mniej hp niż minion ), jest manożerna, ma małe przeliczniki i ma słabe mid/lategame.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Only support, granie postacią zrobioną pod supportowanie na midzie to po prostu trolling :x Zbyt mały DPS jak na AP Carry.

@Down

No popatrz, gdzie napisałem że Janna, nunu, alistar to postacie na supporta.

Taric w junngle wydaje mi się dość głupim pomysłem, zdecydowanie są lepsze champy.

Soraka Mid była viable gdy dawało dawać sobie manę, obecnie wątpię by miała szanse z większością typowych midderów.

Sona na midzie nie ma dmg, jest mega papierowa, i moim zdaniem dużo lepiej sprawdza się jako supp, a na mida jakiś "normalny" champ.

@Edit zmieniłem zdanie, janna to też postać która nada się tylko na supporta.

Opublikowano

Only support, granie postacią zrobioną pod supportowanie na midzie to po prostu trolling :x Zbyt mały DPS jak na AP Carry.

YOU MADE MY DAY. Tak samo jak Janna, Nunu czy sama Soraka to troll jako apc? Polecam sobie pograć dłużej w LoL'a, bo chyba nie wiesz co taka sona może zrobić.

Ah, i taric/alistar w jungli useless bo SUPPORT? k.

@sona nie należy do niższej półki.

@@

@Edit zmieniłem zdanie, janna to też postać która nada się tylko na supporta.

zapraszam na NA. jak janna to wyłącznie support, to thresh również.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

grać można wszędzie wszystkim, pytanie tylko czy się opłaca, soną na midzie nie warto.

dobranoc.

Opublikowano

Sona jest bardzo słabym midderem.

Może Early ma jakiś dmg lecz w late dużo on się nie zmienia a Sona składa się na combo.

43632fe65e5807de7d906483cb12ef36.png

Opublikowano

Nie warto, próbowałem. Niby jest ten "op" demejdż, 0 farmy bo wyobraż sobie lecą 3-4 wave'y a ty chcesz je szybko zbić z tych strun... GL HF są lepsze picki, support = mid np. ali, janna

Opublikowano

Według mnie Sona jest wspaniałym counterem na kassadina robi z nim co chce ! Jeśli zrobisz ją pod ap zarówno jak siebie i sojuszników będziesz leczył powyżej 500.Team fighty powinny być twojego teamu ponieważ jak dobrze użyjesz ulti zestunujesz wszystkich a twój team ich wykończy to na 90% macie wygraną grę.

Ja osobiście grałem soną pod ap i wiem jaką ma moc więc ją polecam na mida ! :D

2&passyw.

@Top

Nie nadaje się, strasznie papierowa ( na 1lvl mniej hp niż minion ), jest manożerna, ma małe przeliczniki i ma słabe mid/lategame.

Lecz później zadaje kosmiczny dmg !

Opublikowano

Według mnie Sona jest wspaniałym counterem na kassadina robi z nim co chce ! Jeśli zrobisz ją pod ap zarówno jak siebie i sojuszników będziesz leczył powyżej 500.Team fighty powinny być twojego teamu ponieważ jak dobrze użyjesz ulti zestunujesz wszystkich a twój team ich wykończy to na 90% macie wygraną grę.

Ja osobiście grałem soną pod ap i wiem jaką ma moc więc ją polecam na mida ! :D

Lecz później zadaje kosmiczny dmg !

Własnie nie ze względu na małe przeliczniki, ona tylko coś bije w early game i początek midgame.

Poza tym ma tylko Q z niskim cd, passyw dopiero 3 spelle.

Opublikowano

Własnie nie ze względu na małe przeliczniki, ona tylko coś bije w early game i początek midgame.

Poza tym ma tylko Q z niskim cd, passyw dopiero 3 spelle.

Ciekawy jestem ile by zabrala majac zmore i 700ap. Ulti aoe ciagnace z 1k wszystkim i q. Jezeli sona sie feednie na midzie to mozna powiedziec ze gg, z 4razy ja widzialem na midzie ale tylko raz mocno nafeedowana. To samo tyczy sie Tresha pod adc np, zadaje najwiekszy dmg z hita w late game i ciezko go ubic ze wzgledu na te dusze. Co do Tarica sie jeszcze wypowiem ze jest mocny na topa/mida, niszczy wszystkich melee, z carry moze miec problem. Soraka ap tylko na ARAM.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ciekawy jestem ile by zabrala majac zmore i 700ap. Ulti aoe ciagnace z 1k wszystkim i q. Jezeli sona sie feednie na midzie to mozna powiedziec ze gg, z 4razy ja widzialem na midzie ale tylko raz mocno nafeedowana. To samo tyczy sie Tresha pod adc np, zadaje najwiekszy dmg z hita w late game i ciezko go ubic ze wzgledu na te dusze. Co do Tarica sie jeszcze wypowiem ze jest mocny na topa/mida, niszczy wszystkich melee, z carry moze miec problem. Soraka ap tylko na ARAM.

To samo zrobi gragas ultem ale ogólnie będzie lepszy w teamfighta, będzie robił więcej dmg i będzie bardziej tankowaty. Sona ap only for fun.

Opublikowano

Grałem przeciwko sonie na mida, i stwierdzę że jeżeli ktoś jest bardzo uparty to pójdzie z nią na mida, ale tak jak ktoś wyżej napisał DO KITU... Fizz ma na combo na 3 lvlu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...