Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mało FPS

hitman9108

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio mam mało fps i zacina mi gra gram na laptopie 3 gb ram procesor intel core 2 duo cpu t7250 2.00 ghz 2.00 ghz
karta graficzna Nvidia Geforce 8600M.

Można było by coś zrobic z fps'ami prosze o pomoc

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

daj wszytko na minimum

Ta gra ma słabą optymalizację, z tym nic nie zrobisz.

graphic.png

Opublikowano

Ustaw wszystko na Minimum, powyłączaj takie programy jak gg, skype itd. Przeczyść komputer programem maybe CCcleaner (chyba tak się to pisze).
Powinno pomóc :) Jeszcze ewentualnie możesz przeczyścić komputer z zewnątrz czyli powymieniać pasty, odkurzyć :)

Opublikowano

Żeby zainstalować ta grę potrzebujesz Arma 2 która musisz kupić, bądź pobrać Arma 2 Free. Do tego potrzebujesz Arma 2: Operation Arrowhead, której nie możesz pobrać. Musisz ją kupić ok. 30zł.

Potem instalujesz DayZCommander i pobierasz mod DayZ. Potem instalujesz jeszcze odpowiednie patche. I gotowe. Możesz grać.

Opublikowano

@2up, grasz i co ? Masz malo serwerow do wyboru, tylko nocd.

Nie masz praktycznie innych map.do grania niz Czerno

Nie zapisuje Ci sie "postac" ,tylko na serwie gdzie grasz.

Warto? Oczywiscie, ze nie !

Obecnie Arma2 i Arma2 OA kosztuje 39.80zl.

test

Opublikowano

Witam ostatnio mam mało fps i zacina mi gra gram na laptopie 3 gb ram procesor intel core 2 duo cpu t7250 2.00 ghz 2.00 ghz

karta graficzna Nvidia Geforce 8600M.

Można było by coś zrobic z fps'ami prosze o pomoc

Co znaczy ostatnio? W tej grze, czy ogolnie we wszystkich ?

Czy "malo fps" jest jak wlaczysz lapka i gre, czy po dluzszej chwili?

Rada.

Czesto przyczyna jest przegrzewanie sie lapkow. Polecam program HWMonitor i sprawdzenie temperatury.

Jesli jest w granicach 75 st.C podczas grania, spoko. Jesli wiecej koniecznie musisz "przedmuchac" lapka. Wystarczy odkurzacz (pamietaj zeby odlaczyc lapka od zasilania i wyjac baterie) i zasysamy powietrze z kazdej szczeliny wentylacyjnej lapka (robic to z umiarem ;) ) Mozna tez rozkrecic lapka i uzyc sprezonego, co polecam.

Dalej. Jesli wina jest wys. temp. to polecam kupno (lub wykonanie) podstawki chlodzacej. Nawet te za kilkanascie zl. spelniaja swoja funkcje ale, no wlasnie ale. Jesli kupisz podstawke z jedym wiatraczkem (odradzam) to spoko, ale jesli kupisz z 2 lub 3 to musisz zmienic w jednym z tych wiatraczkow (w tym, co jest pod/najblizej miejsca gdzie lapek wydmuchuje powietrze) zmienic bieguny (zamienic kabelki) zeby zamiast dmuchac zasysal powietrze.

Zdecydowanie lepsze dzialanie podkladki.

Jak to wyglada w praktyce:

W spoczynku, spadek okolo 11 st. C , w stresie okolo 7 st.C. Duzo, malo ? U mnie przy 85 st. lapek.dostawal czkawki. Teraz przy niecalych 79st. C mozna pykac bez problemu :)

test

Opublikowano

Co znaczy ostatnio? W tej grze, czy ogolnie we wszystkich ?

Czy "malo fps" jest jak wlaczysz lapka i gre, czy po dluzszej chwili?

Rada.

Czesto przyczyna jest przegrzewanie sie lapkow. Polecam program HWMonitor i sprawdzenie temperatury.

Jesli jest w granicach 75 st.C podczas grania, spoko. Jesli wiecej koniecznie musisz "przedmuchac" lapka. Wystarczy odkurzacz (pamietaj zeby odlaczyc lapka od zasilania i wyjac baterie) i zasysamy powietrze z kazdej szczeliny wentylacyjnej lapka (robic to z umiarem ;) ) Mozna tez rozkrecic lapka i uzyc sprezonego, co polecam.

Dalej. Jesli wina jest wys. temp. to polecam kupno (lub wykonanie) podstawki chlodzacej. Nawet te za kilkanascie zl. spelniaja swoja funkcje ale, no wlasnie ale. Jesli kupisz podstawke z jedym wiatraczkem (odradzam) to spoko, ale jesli kupisz z 2 lub 3 to musisz zmienic w jednym z tych wiatraczkow (w tym, co jest pod/najblizej miejsca gdzie lapek wydmuchuje powietrze) zmienic bieguny (zamienic kabelki) zeby zamiast dmuchac zasysal powietrze.

Zdecydowanie lepsze dzialanie podkladki.

Jak to wyglada w praktyce:

W spoczynku, spadek okolo 11 st. C , w stresie okolo 7 st.C. Duzo, malo ? U mnie przy 85 st. lapek.dostawal czkawki. Teraz przy niecalych 79st. C mozna pykac bez problemu :)

no od razu ale nie dawno jak grałem to normalnie do 30 fps. dochodziło. laptop 89 st. ma. a np gta 4, Wot. Bf 3 na srednich po 75 fps.

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

@up, ja widze koniecznosc zakupu podkladki chlodzacej. Zreszta zrob doswiadczenie. Postaw lapka na stole/biurku ale ta czesc gdzie lapek wydmuchuje powietrze wystaw poza krawedz(u mnie jest to z lewej strony) stolu i zobacz czy temperatura bedzie ciut nizsza .

test

Opublikowano

Ustaw priorytet na wysoki.

Nigdy nie cheatowałem w The War Z i nie zamierzam.

Ty też nie cheatuj - nie psuj gry innym!

War Z > Day Z

Opublikowano

@xWiz

To co ty mówisz, nie u wszystkich może działać. Np. na moim komputerze jakoś nie zabardzo chce to się włączyć, gdyż jeśli chcę zmienić priorytet wyskakuje, że "operacja niedozwolona" (Jakoś tak).

Najlepszym sposobem jest przeczyścic komputer Ccleanerem, wewnarz komputera(cięzko bedzie w lapku).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...