Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zbudować ( stworzyć ) serwer Minecraft. Jaki ?

- Rozbudowany ( z biegiem czasu dobudowany ) serwer z modami ( Czemu z modami ? ( Ponieważ lubię ten typ rozgrywki ) )

- Serwer 20 slotowy ( Zobaczymy jaki będzie rozgłos )

Typ rozgrywki - Fabularny / RPG / Frakcje

Chciałbym by na serwerze było kilka światów ( Mod ) które by miały osobną historię.

Moim priorytetem jest zapewnienie dobrego startu ( np. NO PVP, NO Monster, itp. )

1. Mapa frakcji

- Frakcje były by podzielone na kilku osobowe grupy ( od 5 do 10 osób ) znajdującej się na osobnej mapie ( bez możliwość przenoszenia rzeczy pomiędzy mapą główna ) survival z mobami. Grupy by były oznaczone jakimiś flagami czy coś ( to się wymyśli ) i mieli by za zadanie zbudować zamek ( twierdze itp ) , przetrwać ( zbudować farmę itp ) i zdobyć skarb przeciwnika ( jakiś blok który by się nie dało zdobyć inaczej ) . Dostała by każda grupa jakieś materiały do zbudowania budowli ( tp. pół skrzyni kamienia ( czy czegoś tam ) i np 2 miecze ) bo wiadomo że każdy buduje własnym tempem. Był by też jakiś spawn ( którego oczywiście nie można rozwalić ) z informacjami o gilldi ( frakcji ), gdzie się znajduję dany zamek ( twierdza ) i skład. Były by też ograniczone czas możliwość atakowania czy kradzieży skarbu ( bo 24 h to dużo a było by głupio gdyby ktoś wszedł o np. 23.55 na serwer, nikogo nie ma i idzie do zamku wroga i np. TNT a rano " Co tu się k*wa się stało ". Wiec to by były Frakcja.

2. Główna mapa

Mapa by była podzielona na kilka miast z własną małą fabułą. Każde miasto by miał jakieś inne cechy ( typu że tańsze ceny broni czy lepsza broń ). Za miastem jakieś 50 kr ( kr = kratek ) od ostatnie budowli by była strefa wolna ( PvP, Moby itp ). Mam taki pomysł by podzielić Miasto na 3 części podzielone murem, 1 - Główna budowla ( np. Zamek , Ratusz itp ) zależnie od fabuły miasta. 2 - Miasto czyli sklep, gospody, przemysł minecraftowy. 3 - tak jak by wieś czyli strefa mieszkalna, jakieś działki, domy itp. Chciałbym zrobić różne eventy coś związane z fabułą.

3. Spawn i miasto naszego przyjścia na serwerowy świat

Mam już pomysł na pierwsze miasto a zarazem główne miasto. 1 - Spawn-nem będzie Admin House ( Dom Admina ) będzie się składał on z samego budynku, ogrodu w którym będą informacje o serwerze i muru którym będzie to wszystko otoczone. 1a - Dom Admina to miejsce w którym się spawnimy i miejsce pełne tajemnic. Będą tam parkury i inne zagadki prowadzące do różnych miejsc ( np z portalami czy jakimiś itemami ) Za dużo na początku tam nie będzie. 1b - W ogrodzie będą informację na temat serwera czyli informację o adminach, zasady, itp. 1c - Mury tak mury w nich nie ma co objaśniać po prostu dzielą Admin House od Miasta i reszty. 1? - Wyjście nie będzie tak proste że przechodzisz przez mury i tyle, wyjściem będzie labirynt który będzie pod ogrodem i będzie wymagał do przejścia podstawowej wiedzy o serwerze.

=============================================================================

=Prosił bym o wypowiedzenie się co do mojego pomysłu i jak kolwiek poprawienie go lub też =zaproponowanie mi dalszych pomysłów lub jakie by tutaj pasowały mody.

=

=Za jakie kolwie zle wyjaśnienia przepraszam

=

=Napiszę ciąg dalszy jeśli będzie jakiś odzew na to

================================================================

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł. Jeżeli potrzebujesz pomocy to mógłbym zrobić trailer server na YouTube, napisz na gg lub pw (ew. pomóc w wyborze modyfikacji).

Opublikowano

Jeszcze jakby ktoś mógłby napisać jakie modyfikacje by wgrać ( wiem że wgram takie modyfikacje jak Bulidcraft czy Thaumcraft ). Narazię bym chciał modyfikację które modelują świat a potem takie co nadają np. nowe itemy.

I jak ktoś ma serwer ( lub się orientuje ) to na jakiej stronie by kupić serwer ( nie wiem czy to dobrze powiedziałem ale chodzi mi by nie był serwer na hamahi i działał 24h/24h 7/7 )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...