Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Server-Client sockety, biblioteki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejas, chce "polaczyc" dwa komputery, nie beda w lanie tzn mam Clienta i Server, ma to dzialac w ten sposob ze server bedzie zlecal jakies zadanie, client bedzie je wykonywal i zwracal jakis efekt, np screenshota czy cos, z tym sobie poradze. Jakis czas temu cos takiego kombinowalem z TCP i tam byl listener i sender, dzaialalo to po lanie. chetnie zobacze jakies linki moga byc po angielsku. Dzieki z gory

Opublikowano

Wysyłaj dane typu "PROGRAM|ZROB|SS" przez TCP, pliki możesz również wysyłać i odbierać tą drogą.

Opublikowano

Juz sobie poradzilem z UDP, ale dzieki :) dane wysyłam wlaśnie podobnie jak pokazales, tak by client mogl to ladno odczyac :)

Edit: Udostepnilem internet z telefonu na laptopa (tak by nie były w lanie, bo po lanie sprawdzalem i dziala PC-laptop) I nie dziala, port zostawiłem taki jaki jest IP dałem na laptopie IP kompa a na kompiue IP lapka i nie smiga, nie wiem czy to fire wall czy cos robie nie tak. Prosze o jakies podpowiedzi.

PS. Miszczu licze na ciebie, jak trzeba to podesle sourca na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...