Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań odnośnie amunicji.

Roman96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram w War thunder już kilka dni, wbiłem 6 tier na Anglikach i mam dwa pytania:

1. Czym różnią się amunicje, chodzi mi o: podstawową, uniwersalną, z podajnikami typu It oraz do atakowania z zaskoczenia.

2. Którą amunicję najbardziej opłaca się stosować na losowych bitwach, tak aby jak najwięcej zarobić (raczej nie podstawową bo jest słaba, a ta najlepsza jest bardzo droga)

3. Jak wygląda sprawa z kupowaniem amunicji, ponieważ zawsze po bitwie, za uzupełnienie amunicji w 3 samolotach wychodziło mnie to 300 lwów, i o co w tym chodzi, nie ważne ile wyszczelę amunicji, zawsze tyle samo zapłace??? i skoro zapłaciłem 300, to na jeden samolot wychodzi 100, a tak nie jest, bo czasami lecę 1 samolotem a i tyle samo zapłacę.

4. Jeszcze pytanie odnośnie naprawy samolotu, dlaczego jak rozbiłem np. 3 samoloty, to po skończeniu bitwy pisze mi że naprawiono je i były one zepsyte w X % np. pierwszy w 29% drugi w 10% a trzeci 15%. Od czego to zależy skoro wszystkie rozbiłem???

Bardzo proszę o dokładne odpowiedzi.

Opublikowano

Witaj.

To po kolei:
1. Z amunicją ciężko stwierdzić. Niekoniecznie jest tak,że najdroższa jest najlepsza. Każdy rodzaj amunicji jest załadowany inną kombinacją pocisków i de facto powinieneś dobrać amunicję do swojego stylu gry. Osobiście w bitwach stawiam na walkę z przeciwnikiem,a cele naziemne zostawiam kolegom, którzy lubują się w ich niszczeniu. Dlatego Ja używam do KM-ów zazwyczaj amunicji uniwersalnej,a do CKM-ów amunicji do zwalczania celów powietrznych. Jeśli preferujesz niszczenie celi naziemnych to załadujesz tą do niszczenia celów naziemnych, z kolei amunicja zapalająca potrafi szybko postawić w płomieniach wrogi bombowiec, a amunicja do ataku z zaskoczenia jest niewidoczna, przez co wróg nie wie skąd nadlatują pociski i ciężej mu robić uniki.
2. Którą się opłaca? Tą którą najwięcej jesteś w stanie zrobić. Wybacz,ale nie rozumiem ludzi,którzy próbują mi wmówić,że aż tak przejmują się kosztem amunicji. Jeśli latasz i średnio na bitwę zrobisz przynajmniej te 2000 punktów to nie ma możliwości narzekania na zarobki. Nie zdarzyło mi się być w plecy na samolotach do 10 poziomu. To jest niewykonalne. Używaj takiej amunicji by zrobić jak najwięcej rzezi.

3. Płaci się za uzupełnienie amunicji ogółem po bitwie. Nieważne iloma samolotami polecisz.
4. Ciężkie pytanie i nie wiem czy ktoś na nie Ci odpowie. Można tylko zgadywać. Nie mam pojęcia.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...