Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wysoki ping, po 2 fali minionów

DiExNoW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wyjscia patcha z lissandra , zacely dreczyc mnie lagi po wyjsciu drugiej fali minionkow. ;_:

wie ktoś moze w czym tkwi problem, ping stoi na 1k i czsami spada do 100 a po chwili znow 1000, nie da sie grać ;_:

Lajkuje

WojakPL - Banned

Opublikowano

Też mam straszne lagi nie wiem czy to od internetu czy cos.. przeskanowałem cały komputer w celu wyelimnowania wirusow - rezultat 0 wirów.. zrobilem formata zeby komp byl swieższy i nic nie pomoglo. Typ od neta mowi ze wszystko w porządku..

Opublikowano

del+alt+ctrl>uruchom menedżer zadań>wydajność>monitor zasobów>sieć i wyłączasz proces co zżera najwięcej internetu, domyślam się, ze będzie nim svchost.exe, jak go wyłączysz to za kilka min znow sam sie włączy, nie wiem jak to ominąć, też tak mam. Prawdopodobnie to wirus.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Up svchost jest od aktualizacvji windowsa wyłącz automatyczne aktualizacje,co do tematu to dziś też widziałem typów z 1k ping i za chwile 100,może to chwilowy problem po stronie neta ja bym już dawno zadzwonił do nich,w innych grach też tak masz np cs?

Opublikowano

Typowo... mnie od ponad miecha męczy skaczący ping. Jest jakby niestabilny bo jest 30 nagle 200 i odrazu spada do 60 i znów skacze do 180, dzieje się tak bez przerwy, kiedy dojdą miniony, lub lektor powie, że pojawiły się stwory ;(

Pisałem do ludzi od neta, waliłem formaty (2), skanowałem kompa.. wyszło na to, że teraz mam na kompie firefoxa i lola..a ping jest tak jak był. Dostawcy internetu twierdzą, że wszystko u nich jest w jak najlepszym porządku, kazali mi robić

testy na Pingtest.net.. i w sumie też było 30-40ms.. tylko w tym lolu :( Nie wiem co sie dzieje... pisałem do Riotu to kazali mi wysłać wyniki jakiegoś skanowania co tam podają, ale tez nic nie pomogło...

Przez to praktycznie nie moge grać w lola, tragedia. Jak ktoś miał taki problem to niech spróbuje jakoś pomóc :)

yyyyyyyyy mleko?!

Opublikowano

Ja mam podobnie. We wszystkich sieciówkach ping ~50, a w tej zjebanej grze ping waha się od 50 do 400. Oczywiście riot games ma na to wyjebane, bo coraz częściej pojawiają się problemy ze stabilnością klienta gry m.in. podczas ładowania meczu, proces gry automatycznie jest zamykany ewentualnie program przestał odpowiadać. Nie wiem od czego to jest ale zaraz dostane hejty, że słaby pc/net. Wiecie wyjebane mam w to tylko szkoda ze na 10 kolegów, 8 ma problem z tą grą więc coś w tym jest. Te zamykania aplikacji zaczęły się od patchu z Quinnem, a ping pogorszył się od patcha z Lissandrą.

Opublikowano

Ja mam podobnie. We wszystkich sieciówkach ping ~50, a w tej zjebanej grze ping waha się od 50 do 400. Oczywiście riot games ma na to wyjebane, bo coraz częściej pojawiają się problemy ze stabilnością klienta gry m.in. podczas ładowania meczu, proces gry automatycznie jest zamykany ewentualnie program przestał odpowiadać. Nie wiem od czego to jest ale zaraz dostane hejty, że słaby pc/net. Wiecie wyjebane mam w to tylko szkoda ze na 10 kolegów, 8 ma problem z tą grą więc coś w tym jest. Te zamykania aplikacji zaczęły się od patchu z Quinnem, a ping pogorszył się od patcha z Lissandrą.

skoro zjebana to po co grasz?

scaleds.png
Opublikowano

Up svchost jest od aktualizacvji windowsa wyłącz automatyczne aktualizacje,co do tematu to dziś też widziałem typów z 1k ping i za chwile 100,może to chwilowy problem po stronie neta ja bym już dawno zadzwonił do nich,w innych grach też tak masz np cs?

Nie , tylko na lolu mam takie lagi , 1 k pingu po drugiej fali minionkow ;_:

Poradzi ktoś coś ?

WojakPL - Banned

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...