Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] newbie v2.

Croppo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc ostatnio zakładałem temat z pytaniami , lecz uznalem ,że można go zamknąc.

Jednak wraz z postępem gry (wbiłem 30 lvl ) pojawiły sie nowe pytania.

1.Dlaczego robin sprzedaje inne eq niz jest na wystawie ?

2.Dlaczego steel sprzedaje gorsze eq od robina ? Wychodzi na to ze mam wiecej hp z setem od robina niz z setem od steela.

3.Jeżeli gram Gadgetem pod DPS to na jakim eq powinienem sie skupiac (chodzi mi czy kupywac eq ktore maja np wiecej mighta , precision itd)?

4.Słyszałem gdzieś ,że jeżeli wybrałem mentora batmana to moge kupywac eq tylko od robina , steela i batgirl. Czy to prawda?

5.Co oznacza np Tier 1 , tier 2 , tier 3 ?

Jak coś sobie przypomne to dopiszę

Z góry dzieki za pomoc :)

Opublikowano

1. Musisz kupic caly set t0, np od robina, styl: Archangel wraz z bronią od robota obok, w tedy odblokuje Ci się set t1 który możes zkupić za Mark o Valor.

Opublikowano

Dobrze , rozumiem.

Ale mam jeszcze jedno pytanie.

Skoro mam juz caly set od steela to czy oplaca mi sie kupywac teraz ten set tier 1 od robina ? Tak zeby miec jedno eq do pvp drugie do pve ? :)

Opublikowano

Dobrze , rozumiem.

Ale mam jeszcze jedno pytanie.

Skoro mam juz caly set od steela to czy oplaca mi sie kupywac teraz ten set tier 1 od robina ? Tak zeby miec jedno eq do pvp drugie do pve ? :)

A dlaczego nie? PvP a PvE to co innego i nie wykorzystuje się tej samej waluty.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Czesc ostatnio zakładałem temat z pytaniami , lecz uznalem ,że można go zamknąc.

Jednak wraz z postępem gry (wbiłem 30 lvl ) pojawiły sie nowe pytania.

1.Dlaczego robin sprzedaje inne eq niz jest na wystawie ?

2.Dlaczego steel sprzedaje gorsze eq od robina ? Wychodzi na to ze mam wiecej hp z setem od robina niz z setem od steela.

3.Jeżeli gram Gadgetem pod DPS to na jakim eq powinienem sie skupiac (chodzi mi czy kupywac eq ktore maja np wiecej mighta , precision itd)?

4.Słyszałem gdzieś ,że jeżeli wybrałem mentora batmana to moge kupywac eq tylko od robina , steela i batgirl. Czy to prawda?

5.Co oznacza np Tier 1 , tier 2 , tier 3 ?

Jak coś sobie przypomne to dopiszę

Z góry dzieki za pomoc :)

1. Robin sprzedaje eq do pvp i po ostatnim update'ie wsadzili wszystkie zbroje do jednego vendora (sprzedawcy) a nie, jak bylo kiedys, kazdy tier zbroji do osobnego vendora. musisz kupic zbroje tier 0, zeby odblokowac zbroje kolejnego tier'u (poziomu) u tego samego 'sprzedawcy', potem kupic cala t1 zeby odblokowac tier2 i tak az do t4 :)

2. Steal sprzedaje zbroje do PVE, a Robin do PVP - zbroja do PVP ma wiecej health'a, ale nie ma wogole defence co jest niezbedne do PVE

3. dla gadgeta najlepiej skupic sie na might'ie

4. to nieprawda - wybor mentora oznacza jedynie kilka innych misji niedostepnych dla innych graczy, ktorzy wybrali innego mentora. w sumie to tak nie do konca, bo jezeli dodasz do grupy gracza z innym mentorem to mozna go wprowadzic na misje z batmana, a on bedzie mogl Ciebie wprowadzic do misji przeznaczonej dla graczy z innym mentorem

5. tier 1/2/3 oznacza to samo co poziom - odnosi sie to zarowno do misji, jak i zbroji (misja tier 3 - inaczej t3 - oznacza misje na 3-im poziomie trudnosci. obecne max to t5)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...