Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Noga dam lajka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko prosze o szybką odpowiedz. Jakies 20 minut temu grałem z kolegami w piłke zle stanołęm i coś mi strzykneło w nodze i strasznie boli nie ma nikogo w domu i nwm co mam robić koledzy właśnie mnie dotargali do domu bo nie umiem stanąć na noge jak ruszam palcami boli w kostce. Dam lalka

Opublikowano

Pewnie sobie coś zrobiłeś (joke).

Poczekaj, jeśli do wieczora nadal będzie boleć, jedź do szpitala.

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

MPCSzpital.pl ...

Jedź do szpitalu/przychodzi, tam zobaczą co Ci jest, ale nie daj się tak łatwo prześwietlić ( tylko w ostateczności) bo psuje zdrowie znacznie :P

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

właśnie lekko spuchła mi w kostce

To pewnie sobie zbiłeś czy coś, zdarza się. Nie bój się, nie stracisz nogi :D

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Najlepiej jak byś zadzwonił do rodziców i opowiedział co się stało i niech jeden z nich do ciebie przyjedzie i zabrał do lekarza/szpitala bo może to coś poważnego.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Najlepiej jak byś zadzwonił do rodziców i opowiedział co się stało i niech jeden z nich do ciebie przyjedzie i zabrał do lekarza/szpitala bo może to coś poważnego.

rodzice już widzą powiedziałem im ale znim przyjedzie jeden to minie 30minut :/

Opublikowano

No to poczekaj, jeny, co to za problem? Posmaruj maścią na ból. Jedź potem do szpitala jak będą rodzice..

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Dopóki jesteś sam w domu połóż się i ułóż ją gdzieś wyżej, np. na poduszkach. To działa podobnie jak usztywnienie, a w razie złamania zamkniętego unikniesz ryzyka przemieszczenia się odłamków kości. Albo skręcona, albo złamana z tym, że przy złamaniu raczej nie mógłbyś na nią ustać. Mimo wszystko staraj się nią nie poruszać, obłóż ją mokrą szmatką i połóż na poduszkach. Jak wrócą rodzice od razu na prześwietlenie.

Opublikowano

Ja tak miałem to lekarz powiedział, że skręcona stopa .. xD Posiedziałem kilka dni w domu i bylo gitess ;) Moze kilka dni w domu dostaniesz wiec sie ciesz! ;D

Opublikowano

Zadzwoń do rodziców niech cie zawiozą na pogotowie lub sam zadzwoń lub jedź na pogotowie

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Skoro spuchła to natychmiastowo do szpitala jak najszybciej. I co wy pieprzycie - gdyby sobie złamał kostke, to by ustał - ledwo, ale by ustał.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

właśnie przyjechałem z szpitala noge w gipsie mam :/ lekaż powiedział ze jeszcze raz mi się coś takiego stanie z tą nogą to jej nie poskładają łapcie po lajku

Opublikowano

Tylko postraszył, ale postaraj się nie grać od razu po zdjęciu gipsu - BA! Jakiś miesiąc odpoczynku, inaczej może Ci się to odnowić.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Tak myślałem. Ta noga będzie osłabiona, więc koniecznie uważaj na tą nogę, nie stawaj na nią, chociaż cię to nie boli. Mój tata miał skręconą kostkę, chodził w gipsie i potem jeszcze dwa razy mu się takie coś przydarzyło.

Co do tego, że ci nie złożą - może straszy, może prawda ale jeśli nie miałeś żadnej operacji to raczej dadzą radę, przecież to szpital specjalistyczny, co nie zmienia faktu że składanie stopy to trudna sprawa.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jeśli masz duży obrzęk to nie można wykluczać możliwości, że kostka została skręcona. Weź bandaż nasącz Amolem ALBO LEPIEJ OCTEM. Następnie usztywnij bandażem nogę.

Offtopic. Miałem podobną sytuację na przypałach (haha :D) gdy zbiegaliśmy z 10 piętra to źle stanąłem na jedną nogę (jedno skręcenie) zacząłem skakać na drugiej nodze i na drugą źle stanąłem (drugie skręcenie). Koledzy tez mnie przenieśli do domu :D

1328363902-U526345.png
Opublikowano

Skoro ruszasz palcami to nie jest złamana. Zrób okłady z altacetu i odpocznij, to pewnie zwykłe stłuczenie, co najwyżej skręcenie.

1374788544-U921656.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...