Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Karma - MID ?

Sneakysu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie, otóż czy Karma nadaje się również na MID'a ?
Widziałem takie przypadki że nią grali i całkiem dobrze im szło.
Jeśli nadaje się na MID'a, to podajcie też jakiś Build na nią. ; p

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

To zależy przeciw komu ma iść na tego mida. Moim zdaniem jest średnia, jakiś tam dmg ma, harassować też potrafi ale w mid/late już bardziej odstaje od innych apc. Viable, ale są lepsze rozwiązania.

Opublikowano

Też spotkałem się z Karmą na midzie.Szczerze powiedziawszy to bardziej preferuje ją na jako support ale jeżeli się dobrze gra to i na midzie sobie poradzisz.

Opublikowano

A który masz lvl? Bo poniżej 20 to ja moge iść soraką ad na mida i bede ownił. Jak tak koniecznie chceż tym 5hitem(masa lepszych picków, hooyowe skille, nie ma combo, 0 dmg, useless dla teamu, moze tarcza coś pomoże) iść na mida to składasz:

-buty na przebicie

-rabadon

-RoA/ryali

-zhyonia

-kostur na przebicie/dfg/kostur z mana

-sytuacyjnie:

-ga

-warmog

-itemek z m res i ap

-te które nie kupiłeś wyżej.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Sam gram bardzo dużo Karmą na midzie, i szczerze powiedziawszy do carrowania to ona trochę słaba jest.

Nie idź pod glass canon'a bo nawet z jej sustainem ubiją cię w 2sek. Wystarczy odrobina CC i TF przegrany (bo Karma - APC padła).

1. Buty (albo na M.pen czyli Soccerki albo Resisty i Tenancity czyli Mercurki)

2. (tutaj zależnie jakiego masz midera przed facjatą i jak dysponujesz maną i blu buffem) Catalyst -> RoA lub kielich/ książka (CDR) -> Athene Unholy Grail (jak by co budujesz oba te itemy są dość ważne, ale też zależnie od przeciwnego teamu)

3. Rabbadon

4. Kończysz item z punktu (2.)

5. Zhony'a (raczej zawsze się przydaje)

6. (sytuacyjnie) albo pod dmg i m.pen (jak team stackuje resist) Kostór Pustki/Abbysal Scepter/Liandryn's Torment <- b.fajny itemek HP+AP+m.pen+DoT po prostu MEGA! :)

Nie polecam budować RYAIL'S ponieważ RoA daje ci o wiele więcej a i dużo skillami przy dobrzym CDR można spammować. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...