Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] AP kog, AP trist, AP ez.

xDomer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AP Tristana nie jest zła, duże dmg ze skilli bije, lecz gdy robimy ją pod AP marnuje się jej zasięg ataku i attack speed (Q). Co do ezreala nie powiem bo nie grałem ale widziałem typa który grał i coś tak zabijał aż tak słabo mu nie szło.

csyt2-signa.png

Opublikowano

1. ap kog jest bardziej dla funu. plusy hmmmh op pasyw, op ult co 4 sec ?

2. Ap tristana tu nie jestem do końca pewien ale to co up dla funu.

3.Ad ezreal już dawno jest beznadziejny.Ap ez - randomowy attack z "e", mały zasięg z skilla "w" ale za to niezły kop jak trafisz ;) + można walnąć nawet 5 tym skillem ;).Teraz ult .... co tu pisać dobry do dobijania, tylko to.

Podsumowując, Era ezreala się kończy ;p.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

ap kog to anty-hp meta. Jednak te 10% hp +/- 5% coś robi. Duży dmg ze skilli, ale polega na manie lub/i blue buffie

ap tristana. Jest hmmm. słaba? aby zadać dmg w tf musi: Skoczyć w enemy z w, i użyć ulti trafiając 5 osób ( co w goldzie + jest trudne, bo enemy to nie warzywa ). Jedynie co może zrobić, to namieszać na lane w early game.

ap ezreal. najgorsze gówno jakie kiedykolwiek można było zrobić. Soraka ad jest lepsza. Niby ma ten dmg z w, r, ale to wszystko. Z e nie zadasz dmg, bo targetowanie jest do dupy, q pod ap nic nie robi. Dobry tylko do 20 minuty... na boty... Najlepszym wyborem jest ap kog, ale nie ma escape systemu

graphic.png

Opublikowano

AP kogmaw - świetny harass z ulta. Wymaga trochę skilla żeby trafiać. Niby kontruje hp mete, ale i tak pod ad bije więcej.

AP Tristana - ma na czym polegać - ogromny burst, na dodatek reset cd na skoku przy killu/asyście. Taki Kha Zix.

AP Ezreal - po nerfie na ulcie nie jest już taki dobry w teamfightach. Niby bije całkiem sporo aoe, ale lepiej brać coś innego.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

1. AP kog maw - Works, jeśli dostanie dużo blue buffów. Wadą jest szczególna manożerność, zaletą kombo i burst z niego.

2. AP tristiana - Imho tylko do kontry Vlada. Plusem jest burst z ulta, minusem niestety zmuszenie do zmiany pozycji na W wystawiając się tym samym na atak.

3. AP ezreal - Nie. Obecnie nie nadaje się, za mały dmg imo.

Opublikowano

3. AP ezreal - Nie. Obecnie nie nadaje się, za mały dmg imo.

po co piszesz jak nie wiesz? AP ez op late, piekne dmg , burst, ult OP.
Opublikowano

po co piszesz jak nie wiesz? AP ez op late, piekne dmg , burst, ult OP.

AP EZ I LATE GAME AHAHAHAH KURWA JEBŁEM.

Ap ezreal NIE MA BURSTA w late. Ulti po nerfie nie jest op. Dmg nie jest duże... chyba, że z 30/0 i 200 farmy w 20. Postać ta była dobra w s1.. może s2, ale nie teraz. Zbyt dużo nerfów

graphic.png

Opublikowano

Tristana ap byłby spoko, ale ma za duże cd na spelee i jak wytracimy combo to nie mamy szans z pierwszym lepszym miderem

ap kog jest całkiem fajny, ale jak nie dostanie feeda to nie będzie nic robił

ap ez ssie, ulti nic nie robi, on nie ma late, przeliczniki od ap ma małe, już lepiej iść nim na mida pod ad

Opublikowano

ziomki, bez spiny akurat ez pod ap musi przetrwac do 20minuty i pofarmic, jak zlozy rabadona i lich bane to sie zaczyna i z q bije się bardzo duzo tylko wystarczy przed q walnac w zeby lich bane sie naladowal :)

Opublikowano

1. ap kog jest bardziej dla funu. plusy hmmmh op pasyw, op ult co 4 sec ?

2. Ap tristana tu nie jestem do końca pewien ale to co up dla funu.

3.Ad ezreal już dawno jest beznadziejny.Ap ez - randomowy attack z "e", mały zasięg z skilla "w" ale za to niezły kop jak trafisz ;) + można walnąć nawet 5 tym skillem ;).Teraz ult .... co tu pisać dobry do dobijania, tylko to.

Podsumowując, Era ezreala się kończy ;p.

Jak gram Ezrealem pod ap to jego ulti bierze ponad pół hp :) Ap Ez ma ciężki początek ale w mid/late jest kosą

Opublikowano

1. AP kog maw - Całkiem, całkiem ale musisz się z tym liczyć iż jakaś osoba musi cię lekko feednąć.

2. AP tristiana - Jak dla mnie nie opłaca się, polecam ADC.

3. AP ezreal - Szczerze to AP i AD będzie do ez pasowało. Więc AP i ADC pasuje do ez;]

Opublikowano

Taranoi dobrze piszesz ,ez pod ap jest bardzo dobrym chapem tylk oearly trzeba przetrwac, w late game kosi...

Opublikowano

AP ez jest w chuj op. Trochę skilla na początku, bez feedowania, z dobrym junglerem i tyle. W late miazga na całego.

+ Mocny late

+ Dobre ulti i w

+ Q również nadaje się do harasowania

- E mniej przydatne

- Słaby na początku

AP tristany nie polecam, słabo mi się nią grało, jeśli już to kog maw. Złożyć coś na mane i nawalać z ulta :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...