Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radeon'y HD - czy te karty są zawodne?

WiTuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule, czy te karty są zawodne? Mój kolega ,który się trochę sprzętem komputerowym interesuje powiedział mi że Radeon'y są bardzo zawodne i radził kupić kartę Nvidia, lecz odradzał Radeon'y. Co wy na to?

Opublikowano

Kolega informatyk który kupuje kompy na Allegro ci tak powiedział? Się nie zna i tyle. Tak jak powiedział Chłodziarz w innym przedziale cenowym lepszy jest Radeon,a w innym GeForce.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Podaj budżet to się coś zmonci.

Posiadasz płyte główną? i reszte podzespołów? czy tylko jesteś ciekaw ?

jeśli chodzi o moje zdanie radeon vs Gf to mniej więcej to samo tylko zależnie od ceny niektóra karta jest lepsza od 2 ;)

graphic.png
Opublikowano

Płyta główna: Asus P5UPL-AM

Procesor: Intel Quad Q8300 4x2.5 GHz

Ram: 2x2GB Kingston 800MHz DDR2

Karta Graficzna: Nvidia Geforce GTS 250 1 GB

Zasilacz: Gembird Power Supply CCC-PSU8 600W

No i tu do nowej karty zasilacz idzie do wymiany a karta to max do 600zł

Ale to 7850 jest gorsze niż 7790, 7850 na przecież szynę danych 256bit a 7790 na 128

Opublikowano

Z tego co widzę na tym porównaniu to 7850 jest w pewnych miejscach lepsza, a w innych 7790. Ale czy nie będzie różnicy jak ma się z karcie 128bitowa szynę danych lub 256bitową. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś krótko wytłumaczył tą różnicę w szynach danych.

Opublikowano

7790 to jest karta lepsza od 7770, ale gorsza od 7850. Nie ma co tu tłumaczyć zdecydowanie bierz 7850 jeżeli masz wystarczająco pieniędzy.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

128bitowa szynę danych lub 256bitową. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś krótko wytłumaczył tą różnicę w szynach danych.

Tak jest różnica między magistrala pamięci kart. Nie jakaś kolosalna ale jest.

Ale najpierw patrzymy na strukturę grafiki potem na "zbędne cyferki"

Tylko pamiętaj żeby ten zasilacz wymienić koniecznie !

Najlepiej na deusa g1.

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...