Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Zmienic Komunikat Przy Wejsciu Do Gry Pliki By Derin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dzisiejszym poradniku pokaze wam jak zmienic napis Wiadomosci Automatycznej u npc GM w Plkach Serwerowych By Derin

• 1.Odpalamy nasz serwer i wlaczamy port mapa z wlaczonym wszystkimi portami.
  • 2.Wlaczamy WinSCP lub filezille ja jednak polecam WinSCP.
  • 3.Nastepnie wchodzimy do sciezki /usr/home/derin/share/locale/germany/quest.
  • 4.Szukamy questa o nazwie notatka.quest otwieramy za pomoca notatnika lub notepada++.
  • 5.Tu mozecie zmieniac tekst i np dodac liste gm tak jak jest u mnie tu dodane http://wklej.to/KMM0R ja mam zmieniona nazwe npc wiec u was zamista Staska bedzie pisalo GM.
  • 6.Po Edycji notatki zapisujemy zmiany ktore wprowadzilismy.
  • 7.Nastepnie przechodzimy do konsoli i wpisujemy cd /usr/home/derin/share/locale/germany/quest.
  • 8.Potem wpisujemy ./qc notatka.quest i jezeli wszystko dobrze zrobilismy powinno zadzialac.
  • 9.Zatrzymujemy serwer i wpisujemy reboot po wlaczeniu wlaczeniu funkcji u npc powinna wyswietlic sie nasza notatka ktora ustawilismy.
  • Napis ktory pojawi sie jak ktos wejdzie na nasz serwer
  • 1.Odpalamy nasz serwer i wlaczamy port mapa z wlaczonym wszystkimi portami.
  • 2.Wlaczamy WinSCP lub filezille ja jednak polecam WinSCP.
  • 3.Nastepnie wchodzimy do sciezki /usr/home/derin/share/locale/germany/quest.
  • 4.Szukamy questa o nazwie nowy.quest otwieramy za pomoca notatnika lub notepada++ http://wklej.to/lbRsa
  • 5.I tam gdzie mamy Wasza Nazwa Serwera wpisujecie zmieniacie na swoj.
  • 6.Po zmianie zapisujemy i wchodzimy do konsoli i wpisujemy cd /usr/home/derin/share/locale/germany/quest.
  • 7.Nastepnie ./qc nowy.quest potem ./stop i reboot .
  • 8.I teraz przy wlaczeniu serwera i stworzeniu nowej postaci bedzie sie wyswietlac wiadomosc z nasza nazwa serwera

Jezeli Bylo Prosze o Usuniecie a jezeli nie +'siki a Moderatora o usuniecie paru % ostrzezen

xbjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...