Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo ważne pytanie dot. kart graf. i zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Przed 20 minutami przeczytałem gdzieś, że karty z serii Radeon 6790,6850,6870 da sie łączyć aby otrzymać większą wydajność. Czy to prawda?

Mój obecny sprzęt to:

CPU: Amd Fx4100

GPU: AMD Radeon 6790

RAM: 4gb bodajże 1333mhz

MOBO: ASUS M5A78L-M LX V2

PSU ( czy tam zasilacz) chieftec gpa-500s8

I tutaj mam pytanie. Czy faktycznie do tego MOBO da sie dołączyć tą karte przykładowo: http://allegro.pl/nowy-radeon-hd-6870-1024-256-ver-o-c-i3205411674.html

Czy zasilacz i procesor uciągną, a jak nie to czy dokupić RAM. Może jednak najpierw kupić jakiegoś phenoma 965BE dokupić 4gb ramu i całkowicie zmienić tą karte?

Kiedy gram sobie w bf3 na wysokich w 1440x900 moje fps wynoszą :

MAX: 41

AVERAGE: 37

Min: 27

Wydaje mi się że da się tak zrobić i czy wtedy z tą kartą 6870 moje fps wynosiłyby około 70 czy coś?

Głównie gram w gry i nagrywam filmy na youtube, ale te spadki fps itd. itp. tak drażnią i mnie i widzów że to masakra..

Chciałbym chociaż raz w życiu zagrać na nadchodzącym bf4 w ultra fullHD 60 fps..

Da się coś poradzić?

Opublikowano

BF4 na ultra w fulld HD i 60 FPS? Komp do wymiany :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

BF4 na ultra w fulld HD i 60 FPS? Komp do wymiany :>

Nie o to mi chodzi chce po prostu kompa do nagrywania itd..

Troche przesadziłem ale żeby chociaż 3 ładnie chodziła..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...