Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Szturmowiec

zafiriusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka!

Zacząłem niedawno grać szturmowcem i nie do końca mogę się zdecydować nad broniami i pancerzem.

Mogę poprosić kilku zaprawionych i ogarniętych szturmowców o porady? Jak uzbroić tego "mecha", co pod niego kupować? (chodzi mi zarówno o broń jak i opancerzenie) :)

Opublikowano

Moim zdaniem pancerza się nie opłaca kupować a bronie mają cholernie duży odrzut i na małych lvl nie opłaca się ich kupować podaj swój lvl to coś ci doradzę :)

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Aktualnie 11. wiem, że na niskich lvl'ach nie opłaca się zbytnio inwestować, dlatego pytam o parametry na 30lvl.
Mam już snipera na 30lvl'u więc jestem trochę ogarnięty w tą grę ;)

Opublikowano

A wiec podam ci poniżej najlepsze bronie dla szturmowca na odpowiednie levele:

-MK16 SV <--- daleki dystans, mały odrzut idealny do kampy

-Sar-21 C <--- na bliski i średni dystans, ogarniety gracz potrafi nim grac nawet na daleki dystans

-AR21 SV <--- broń kamperska ale zabójcza, sam nią gram i polecam lecz trzeba uważać na bliski dystans bo strasznie długo sie zbiera do strzału( 1s )

-F2000 <--- Najlepsza broń dla szturmowca, najskuteczniejsza na bliskim dystansie, parametry ma podobne do Sar21 C

noobpng_nrhrpqs.png

[EPG]DoveR

Opublikowano

Sar tak samo długo się ładuje jak MK16 SV (obecnie go używam). Myślę, że wielozadaniowa broń jest najlepsza, czyli taka gdzie sprawdza się w każdej sytuacji więc chyba zainwestuję w AR'a.

A możecie poradzić coś w sprawie pancerza? Mam być czołgiem z maksymalnym def'em, czy raczej szybko się przemieszczać?

Opublikowano

To zależy jak ci sie lepiej gra bo ja kupiłem TYTAN mk. IV i jest do DUPY. Za wolno sie biega więc kupiłem HERMES + Opancerzenie mk. II i jest fajnie ;P. Chyba że jesteś kamperem to inwestuj w TYTAN + opancerzenie

noobpng_nrhrpqs.png

[EPG]DoveR

Opublikowano

hah! wyobraź sobie taki czołg pancerz+ shield+ umiejętność na mniejsze obrażenia+ wkładki zmniejszające dmg. Może i przy sprincie, "chodzisz piechotą" i jesteś super wytrzymały, ale przyciągasz kule jak magnes. ;)

Chyba jednak Hermes będzie najlepsiejszym rozwiązaniem a deficyt pancerza uzupełnię pasywką. :)

Pasjonat
Opublikowano

ja grałem rundka leciał gościu szturmem 30lvl ten czarny pancerz nwm co on miał za wkładki bo 40 kul go z ledwoscią zabijało :PPPP także radziłbym jednak nie brać tego szybszeego tylko tego co ma więcej pancerza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...