Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanko] Jakie programy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczynam naukę javy i teraz mam pytanie jakie mi są potrzebne programy ? Wiem że JDK a coś jeszcze ?

Opublikowano

@up a jak pobiorę i zainstaluję to już jest gotowe do programowania (Pracuje na windows 7 ) Czy trzeba coś zmieniać ?

Opublikowano

@up Wszystko jest Git : )

Mam jeszcze pytanie, a zarazem stwierdzenie. Mam dobry poradnik na temat Javy, i wymagany jest Eclipse aby zkompilować plik .java :)

Może jest taka opcja w JDK ale czytałem że Eclipse do kompilowania jest lepsze :P

Czy to prawda ?

Opublikowano

Plik java to dla javy cos jak plik .cpp/.h dla c/c++. Po prostu zwykly plik z kodem, ktory jest dalej przetwarzany. Kazde ide przeze mnie wymienione ma opcje kompilacji kodu.

Ps. JDK to nie IDE. Mozesz za pomoca plikow dostarczonych z JDK kompilowac kod recznie, przez konsole windowsa np., ale rob to przez IDE, bo pewnie nie dalbys rady inaczej ;)

Opublikowano

@up Nom, jestem dopiero początkujący, masz like

Jak coś to bd pisał do cb bo jesteś ogarnięty w tym :P

Temat proszę zamknąć !

Opublikowano

Każde ide wykorzystuje do kompilacja javac :s

Intellij - lagujące, darmowe jest kiepskie.

Netbeans - ciekawy monit, przyjemne ui, bazuje na antscript.

Eclipse - proste, łatwe w użyciu, przyjemne, ogólnie świetny IDE. Tegoż ci polecam.

Do eclipse (Zarówno jak i do pozostałych) masz również mnóstwo pluginów takich które Ci pomogą np w tworzeniu GUI.

Kompilator, np. eclipse

To mnie rozwaliło xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...