Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Rankedowy matchmaking

sssss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

otóz tak jestem w Goldzie V i od pewnego czasu zauważyłem że zaczęło mi wyszukiwać gry w których są ludzie sami ze srebra, i mam pytanie czemu tak się dzieje i o co chodzi w tym nowym matchmakingu jak mi tak dziwnie wyszukuje

"RAP TO NIE BIZNES, RAP TO DROGA, MY DZIECI PRZEZNACZENIA IDZIEMY W IMIE BOGA!"

Opublikowano

Przegrałeś więcej gier niż wygrałeś i dlatego dobiera ci silverów. Normalnie byś spadł dywizje niżej, jednak że jesteś w Gold V to nie możesz.

652601399840421198520.png

Opublikowano

no dobra ale niby elo na lolkingu nie spada ponizej 1500, a kiedy mi zacznie wyszukiwac normalnych ludzi z golda

"RAP TO NIE BIZNES, RAP TO DROGA, MY DZIECI PRZEZNACZENIA IDZIEMY W IMIE BOGA!"

Opublikowano

no dobra ale niby elo na lolkingu nie spada ponizej 1500, a kiedy mi zacznie wyszukiwac normalnych ludzi z golda

To nie jest elo, to lks (przybliżone elo zależne od dywizji), na lolkingu nie pokaże ci że masz mniejsze elo ( bo ciągle jesteś w Gold V)

Jak odrobisz swoje mmr.

652601399840421198520.png

Opublikowano

ELO na LoLkingu jest obliczane pod względem tego, w jakiej jesteś dywizji i ile masz LP.

Tak jak napisał @up przeciwnicy dobierani są na podstawie ukrytego ELO które teraz dla funu nazywa się MMR (MatchMakingRating).

Jeżeli przegrywasz na Gold V to nie spadniesz ale będzie Ci spadać Twój MMR. A przeciwnicy dobierani są nie według dywizjonów, ale według swojego MMR.
Dlatego właśnie grasz z Silverami. Jeżeli chcesz grać z ludźmi "Twojego Poziomu" musisz po prostu wygrać parę gier. A dokładniej zacząć wygrywać więcej niż przegrywać.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Sama gimbaza...

Możesz być w Platynie I, a mieć ukryte elo 800. Wiesz z czym to się wiąże? Że będzie Ci wyszukiwać przeciwników z elo 800, a tacy siedzą głównie w bronzie IV. I co teraz? Nic, musisz to naprawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...