Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Windows 8 (PC w sygnaturze) mikroprzycięcia/cmd na starcie

xue9999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mianowicie mam na W8 NIEZNOŚNE lagi średnio co 5-45 minut np okno robi się białe jakby proces nie odpowiadał, najczęściej dzieje się tak z eksploratorem rzadziej z innymi aplikacjami. Przeskanowałem kilka razy wszystkie dyski (13xx GB danych ) Kasperskim (4 mln+ plików :D ) i nic poza idiotycznymi zdjęciami .exe których nie otwierałem bo tylko głupiec je otwiera ( ten żart/wirus ze skajpaja - "czy to twoje zdjęcia ? " ... )

Generalnie sądzę, że to wina jakiegoś wirusa, ale tyle skanowań i nic? Jest jakiś program, który przeskanuje pc zajebiście dokładnie? Może nawet jakiś który tam startuje z kernelem żeby wykryć wczesne wirusy?

I teraz kolejny problem/denerwująca rzecz, a więc po uruchomieniu komputera; windows'a znikąd włącza się na parę - 1-3 sekundy okno cmd z niebieskim tłem. chyba tam nic nie jest napisanie, a na pewno nie długi tekst. Jest to bardzo drażniące - przynajmniej dla mnie.

Bardzo proszę Was o pomoc, dziękuję.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

ref

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

może wgrałeś jakas zrypana aktualizacje albo zresetowales komputer podczas aktualizacji.A wogole 8 sie nie nadaje na desktopa.To jest system na tablety na PC jest 7./

Opublikowano

może wgrałeś jakas zrypana aktualizacje albo zresetowales komputer podczas aktualizacji.A wogole 8 sie nie nadaje na desktopa.To jest system na tablety na PC jest 7./

No chyba nie :f Wydajność i optymalizacja znacznie lepsza od siódemki.
Przeskanuj go może Dr.Webem, ale przede wszystkim daj logi OTL
Opublikowano

ja mam windows 7 professional i jestem zadowolony a system ma juz 2 lata i nie reinstalowalem a chodzi ładnie i nie wyobrazam sobie tego windows 8 na desktopie

Opublikowano

Ludzie, co wy macie do tej 8? To jest normalny, tylko szybszy windows niż 7, jak nie chcecie startu w okienkach to pobieracie programik 3MB i macie start jak w windows7, wszysko chodzi, nawet gry sprzed dekady, pobiera mniej ramu niż 7, włącza się szybciej o około 10 sekund niż 7. Dodatkowo nie musiscie ściągać obciążającego antywirusa, ponieważ ten windows ma go wbudowanewgo.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...