Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nasus Jungle or Solo Top

xTheWid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba raczej nie jungla dla powodów, które wymienił @UP, tylko dlatego, że nasusa na topie kontruje DOSŁOWNIE wszystko.

Ten pies nie ma już przyszłości na górnej alejce, definitywnie jungla i tylko jungla, a teraz jeszcze wprowadzą nerfa na W, które było mega OP :s

Opublikowano

Jungle bo łatwiej się stackuje Q, dobrze gankuje & w jungli ciężej mu zepsuć earlygame które ma słabe.

no też tak myślę, + jego 14% life steal z pasywki.

Opublikowano

zależy od przeciwnika na topie (postaci oraz gracza) bo jak go nie będą go harrasować to ma luz, a jak będą to troche gorzej.

za to w jungli ma sustain, dobre ganki.

<>

Opublikowano

Top to tylk okeidy w enemy są champy bazujące na dmg z aa, typy jax, ale coraz częściej tam spotykamy dobrych ap, więc w jugli będzie przydatniejszy, do tego pięlne gangi. Dostał nerfa na obniżenia asu z w, moim zdaniem słusznie, bo wkurwiało mnei kiedy biłem 1/3 aa na sec. Jednak nerf nie wpłyną na slow i słusznie.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Top.

Wy piszecie, że jungle bo się łatwiej stackuje, to wy chyba nie macie pojęcia o farmieniu na linii.

Dlatego takie pro koxy Nasusy w jungli zamiast gankować, to oni stackują Q.. n/c,

Na topie można sobie spokojnie farmić tylko z Q, ja przed chwilą skończyłem Nasusem na topie +/- 320 stacków.

Jak uderzyłem w mojego przeciwnika (Khazika) to zostawało mu 20-30% życia.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Moim zdaniem nasus lepszy jest jednak pod jungla. Na topie nie zdziała wiele, chyba że akurat znajdzie się postać co go nie kontruje (mało ich jest). Jeśli wpadnie jakiś ogarnięty ap ,teemo, garen, olaf etc nasus ma przesrane. Stackowanie q w jungli jest beznadziejne (jedynie po zrobieniu całej jungli ma się +60 w stacku co jest dość dużo, ponieważ za sprawą słabego cd na początku q ładuje się długo i to jest mały boost na początek. Niestety po wbiciu 8-9 poziomu jungla jest już totalnie zbędna, ponieważ na linii farmi się co najmniej ze 3x szybciej + marnujemy bardzo dużo czasu na ganki przez co nasz late staje się coraz gorszy. Na topie nie zawsze można farmić q. Jeśli trafimy na postać mającą dobre early (np. vladimir) od razu przegrywamy. Jedyną rzeczą którą zauważyłem, że jak na początku zdobędę 2-3kille na jungli jestem praktycznie nieśmiertelny w późniejszej fazie gry (zrobić jest to bardzo ciężko z powodu 100dmg / 8s ^^). Obstawiałbym Nasusa na jungle, a po tym powiedzmy 10poziomie warto chodzić po liniach i "defować" :P tyle ode mnie.

Opublikowano

Top.

Wy piszecie, że jungle bo się łatwiej stackuje, to wy chyba nie macie pojęcia o farmieniu na linii.

Dlatego takie pro koxy Nasusy w jungli zamiast gankować, to oni stackują Q.. n/c,

Na topie można sobie spokojnie farmić tylko z Q, ja przed chwilą skończyłem Nasusem na topie +/- 320 stacków.

Jak uderzyłem w mojego przeciwnika (Khazika) to zostawało mu 20-30% życia.

Tak, podejdziesz do lasthita, stracisz 30% hp, 3x takie coś i padasz.

Przecież nikt nie mówi że w jungli masz farmić 24/7, po prostu pomiędzy gankami wchodzisz do jungli, używasz E i dobijasz z Q dużego stwora.

Z tym łatwiejszym stackowanie chodzi o to że za duże stwory dostaje się +6 dmg, na linii dużego dostajesz co 3 fale bodajże. Poza tym w jungli nie ma kto ci przeszkodzić stackować Q.

652601399840421198520.png

Opublikowano

W jungli nasus bardzo ładnie sie sprawuje nie odczuwam wogóle braku hp na nim ganki wyśmienite polecam maxować e/w/q bardzo szybki cooldown 'w' w team fightach pozwala ci rzucic 3-4 razy slowa w ad carry

oynk.png

Opublikowano

Moim zdaniem nasus lepszy jest jednak pod jungla. Na topie nie zdziała wiele, chyba że akurat znajdzie się postać co go nie kontruje (mało ich jest). Jeśli wpadnie jakiś ogarnięty ap ,teemo, garen, olaf etc nasus ma przesrane. Stackowanie q w jungli jest beznadziejne (jedynie po zrobieniu całej jungli ma się +60 w stacku co jest dość dużo, ponieważ za sprawą słabego cd na początku q ładuje się długo i to jest mały boost na początek. Niestety po wbiciu 8-9 poziomu jungla jest już totalnie zbędna, ponieważ na linii farmi się co najmniej ze 3x szybciej + marnujemy bardzo dużo czasu na ganki przez co nasz late staje się coraz gorszy. Na topie nie zawsze można farmić q. Jeśli trafimy na postać mającą dobre early (np. vladimir) od razu przegrywamy. Jedyną rzeczą którą zauważyłem, że jak na początku zdobędę 2-3kille na jungli jestem praktycznie nieśmiertelny w późniejszej fazie gry (zrobić jest to bardzo ciężko z powodu 100dmg / 8s ^^). Obstawiałbym Nasusa na jungle, a po tym powiedzmy 10poziomie warto chodzić po liniach i "defować" :P tyle ode mnie.

lol?? Pisanie ze mamy slabszy late jest samobonstewem nasus to typowy late game - im dluzej gracie tym jest mocniejszy. A to ze vlad ma dobre early to byl dobry zart ,to kolejny late game tyle ze juz zaczyna koxic w mid game.

co do teamtu strasznie trudno ustac na topie bo mamy zawyczaj spuszczany wpierdol przez przeciwnikow

Opublikowano

@up

Przecież nie napisałem, że mamy słaby late tylko gankowanie nie pozwala na wbijanie q, przez co nasz late staje się gorszy, a na linii tylko sobie siedzisz 3s q --> jeb itd. na linii łatwiej się stackuje q + nie trzeba gankować. PO 2 oczywiście, że vladimir ma bardzo dobre early i wystarczy, że użyje 3 razy q i po nas ^^ nie zdążymy nawet nabić +20 do stacku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...