Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Warwick AP vs AD

TheJacobek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałem się was zapytać czy warwick jest lepszy pod ad czy ap i gdzie ma iść pod jaki build (jungle czy solo top). Dzięki za każdą odpowiedź trzymajcie się i cześć :)

Opublikowano

Także według mnie pod ad lepszy. Att. speed. z W więc nie trzeba mu dużo itemków pod speed . No i z każdego hita przywraca sobie hp. Pozatym na ap jest mały przelicznik.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

AD>AP, kiedyś pod m.pene był dobry, jednak dostał kilka nerfów.

Warwick lepiej by poszedł na topa gdzie się wyfarmi, poza tym jego ganki przed 6 są żałosne, po 6 gankować może co cd ulta bo inaczej nic nie zrobi ( chyba że enemy pushują lub mają low hp, wtedy movement speed z E pozwala gankować ).

Co do buildu to :

Merce, Wits End, Sunfire, Omen, Blade of the Ruined King, Warmong/Sytacyjny

Max R>Q>W>E

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ja gram nim pod AP na TT. Póki co 3:1 na rankedach i znacznie więcej na normalach. Budujesz się tankowato AP + CDR (musi być full).

Musisz pamiętać, ze masz wtedy mocne early. Następnie w mid game musisz się przemęczyć jakoś i znów zaczynasz świecić w Late, ze względu na obrażenia w maxymalne HP wroga.
Mój preferowany build to buty + poty + książeczka > szybki rush BlackFireTorch > butki Maga lub w krytycznej sytuacji Tabi. Ten śmiesznie tani itemek zwany Hextech Sweeper > Abbysal Scepter> PseudoRabadon > Lodowa Rękawica lub jakiś inny przedmiot który da CDR lub coś innego nam przydatnego.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...