Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pluginy][Dla bardzo ogarniętych][Snowball.class] Problem z pluginem :\

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i na wejściu pisze że to jest problem który może rozwiązać tylko osoba znająca się na programowaniu pluginów. Już od wczoraj staram się to rozgryźć. Otóż chcę wytworzyć efekt wyrzucenia śnieżki przy naciśnięciu PPM na powietrze. W eclipse wpisuje to:

@EventHandler
public void onInteraction(PlayerInteractEvent event) {
	if (event.getAction().equals(Action.RIGHT_CLICK_AIR)){
       event.getPlayer().launchProjectile(Snowball.class);

}
}

Próbowałem dawać tam inny kod - dobrze jest uruchomione w onEnable. Tak samo próbowałem dodać to do komendy (to czyli launchProjectile(Snowball.class) ;). Nie wywala błędu w eclipse, ale na serwerze robi po prostu NIC... :\ Czyli źle ujmuje wyrzucenie śnieżki. Wie ktoś jak zrobić to - aby zadziałało? Daje + :)

Pozdrawiam.

708121422388637873334.png

Gość michal12386
Opublikowano

przykro mi to stwierdzić ale nikt ci nie pomorze co to za plugin ? dziś nikt nie patrzy na efekty specjalne Śnieżki ap-ropo Śnieżki pobierz sobie na serwer paintball plugin może tamtejsze configi ci pomogą ;)

Opublikowano

@Michal Piszę plugin w Javie pod bibliotekę bukkita który ma uzyskać efekt wyrzuconej śnieżki. Plugin nie ma nazwy, bo jeszcze go nie skończyłem i zapewne nigdy nie skończę bo to tylko w ramach nauki. Do paintballa nie mam co się dobierać bo go nie zdekompiluje. Autor napewno zabezpieczył się.

I niech wypowiadają się osoby co ogarniają pisanie pluginów.

Opublikowano

Mówisz, że na serwerze nic nie robi.

Hmm. Jeżeli wszystko dobrze dajesz w Eclipse, to jedyne co pozostaje to zaktualizować craftbukkita.

I najważniejsze.

Czy przy tworzeniu pluginu, wszystkie nazwy są takie same, sam raz miałem problem z nazwami.

Opublikowano

@UP Eclipse nie wywala błędu, czyli reszta dobrze. Jak dam inną czynność to działa... Tylko ten snowball coś mi jakoś nie robi nic na serwerze... :p

Opublikowano

Dobra - rozwiązane :) Popierdzieliło mi się coś, i jak napisałem to jeszcze raz to działało... (lol) Więc jak wy macie taki problem to też polecam od nowa napisać listenera :).

@Edit. Przepraszam za double! :\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...