Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] PortMap bład

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrobiłem dzis swój serwer hamachi i podczas gdy włączam PortMap i Clienta loguje sie, to nic nie wyskakuje jest cały czas Zostaniesz połączony z serwerem a po chwili na pulpicie wywala oto taki błąd:

access violation at address 0048D57F in module 'PortMap.exe'. Read of address 2AF56A58

Co z tym zrobić żebym mógł sie zalogować do gry i żeby portmap działał?

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

Spróbuj pobrać innego portmapa, co do zostaniesz połączony z serwerem, tak jest jeżeli moment po odpaleniu próbujesz wbić.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

"Zostaniesz połączony...."- pong w game nie zgadza się z pongiem w bince

Jeśli jesteś hosterem nie potrzebujesz portmapa aby móc wejść na serwer

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Hmm.. a jak sprawdzić jaki mam pong w Game a jaki w tym drugim ?

Opublikowano

Otwórz za pomocą notatnika (polecam notepad ++), i szukaj.

Co do hostera to gówno prawda. Ja np. jestem hosterem i potrzebuję portmapa.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

otwórz binke i game w notepadzie wciśnij ctrl+f i wpisz to w przypadku game

m_pkPingEvent == NULL
(po tej frazie bedziesz miał pong), a to w przypadku binki
%d %d %s

@up

to widocznie masz gówniany sprzęt :)

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

No więc tak w Bin mam 1234abcd5678efgh potem jakieś NUL.... i testtesttesttest a jak otworze game i wpisze to co podałeś to nie chce znalesc

Opublikowano

Ok rozwiązane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...