Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Sion na rankedy?

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Imho jest bardzo łatwo kontrowalną postacią, większość ranged apc będzie na niego spluwało.

Mimo to, jego burst i tarcza sprawiają, że jest bardzo dobrym miderem (Rzecz jasna mowa o AP), dodatkowo dochodzi AS i Lifesteal z ult, które daje nam dodatkowe survi (Wraz z teamem) podczas TF.

Imho AP > AD, AD tylko podlatuje i wali, jedyne survi jakie wtedy ma to ogromny lifesteal.

Opublikowano

Sion na rankedy? Nie.

W tym przypadku wypiszę wady.

AP:

• DMG tylko z Q i W
  • Manożerny
  • Useless ult i E
  • Kontrowany przez wiekszość picków.

Ad:

• W przypadku jungli brak dashów
  • Na Lane brak sustainu do 6lvl
  • Jak nie dostanie feeda to w late useless.

Odradzam grę Sionem, a zwłaszcza na rankedach.

Opublikowano

może ja sie wypowiem .

Sion jak dla mnie jest usless , wiem każda postać jest dobra na swój sposób ale ja u niego nic nie widze.

Jeszcze w swojej "karierze " nie widziałem ogarniającego siona, najczęściej jak jest to feeduje albo team go carruje , nie wiem dlaczego tak jest ale raczej nie polecał bym Ci go .

jeżeli mam go na przeciwko na lini to sie ciesze :D ponieważ jest łatwo kontrowaną postacią. jedyne co ma fajny sustain po 6 ale to wszystko.

A więc nie polecam ci go ani na topie ani w junglii . xD

znajdź inna postać bo tą raczej wiele nie ugrasz aczkolwiek możesz próbować .

Opublikowano

Kto nie grał ten nie wie jak perfidny może być Sion. Jego Early jest niezwykle potężne.

Jedna z potężniejszych kontr na Kassadina z tego co widziałem do tej pory na własnym przykładzie. Żadnym champem tak dobrze mi nie szło przeciw Dianie, jak Sionem. MA problemy z maną, ale 2 dorany lub w ostateczności kielich lub RoA ratują nasze zasoby many.

Po kupieniu Lich Bane'a nasz poke staje się dla przeciwnika hiper bolesny. Z większą ilością AP jesteśmy w stanie zdjąć wrogiego ADC na Stun + Hit + proc Lich Bane'a

Nie radzę iść nim w czyste AP, ale w tanky w taki sposób, aby nasza tarcza jak najdłużej wytrzymywała. Focusowany nie zrobi obrażeń to fakt, ale i nie zginie łatwo, jeżeli cokolwiek wyfarmił z E.

NIE SIEDZIMY JAK BACA NA KAMIENIU na swojej linii. Jak najszybciej kupujemy butki 5 i latamy po innych liniach.
Tyle chyba w temacie z mojej strony.

Tak uważam, że Sionem AP można spokojnie grać rankedy.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Jeśli grać sionem na poważnie to tylko jako counter pick dodatkowo budowany pod AP.

Pod AP ma easy farmę, 2/3x combo i enemy apc pada w early, shield na ogromne ilości hp.

Również ma dobry roam z mobilitkami, bardzo łatwo potrafi wygrać sojusznikowi linię w early, jednak w late strasznie słabnie aż tak że ciężko mu jest zburstować ap/ad, tym bardziej gdy są to mobilne picki takie jak Ezreal, Caitlyn, Ahri etc.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...