Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kolega nie może wbić na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, kolega nie może wbić na mój serwer Metin2 Hamachi, ("Błąd łączenia sie z serwerem"). Nie wiem o co chodzi, serwer na plikach od Taki_Niesmialy. Wszystko jest dobrze, PortMap, wszystkie kropki na zielono się świecą, ja moge wbić normalnie na serwer a on nie. Gdy on jest w mojej sieci Hamachi, u niego na kompie wyskakuje mu obok mojej nazwy hamachi trójkąt z wykrzyknikiem (Na pomarańczowo) może to jest powód, ale kropka sie świeci na zielono w hamachi i "niby" sygnał jest. U mnie nie ma żadnego wykrzyknika nad jego nazwą.

Opublikowano

Odblokuj porty

Wyłącz zaporę

Root zmieniony z prawidłową końcówka ?

@ Edit

Ale ogólnie nie polecam ci tych plików.. Pełno bugów !

Ogarnij sobie pliki by terenzo ;) ( Dużo ciekawsze )

Opublikowano

Wszystko próbowaliśmy, obaj antyvirka i zapory wylaczylismy. Nadal to samo ;/ root konfigurowane tak jak kolega z YT wszytko dobrze. Ja moge wbić a on nie ;/ Porty na zielono. A wiesz o co chodzi z tym wykrzyknikiem w trójkącie ? Na pomarańczowo coś o VPS chyba nwm.

Opublikowano

A zmieniłeś końcówki ip u niego w cliencie? U cb ma być chyba z końcówką 100 a u niego ze zwyklą.

55jk0m.jpg

Opublikowano

Tak. Ja ze 100, czasem 110 bo 100 nie dziala. U niego tez czasem 100 a czasem 110. Ale prówowaliśmy ja ze 100 on 110 i tak samo. HELP :(

Opublikowano

On ma mieć z normalną końcówką. Czyli nie 100. Jak masz np. 1.23.456.789 u Ciebie 1.23.456.100 a u niego 1.23.456.789.

Pozdrawiam, MrArek1000

Opublikowano

Tak jak kolega up napisał ;)

A i w normalnym folderze powinien być plik serverip czy jakos tak

i kolega musi mieć tam normalną końcówkę..

Jeśli nie pomoże zmieni sobie pliki na inne ( polecam ci terenzo,mniej bugów + możesz wrzucić swoje bronie,mapy itp )

Opublikowano

No ale to nie zmienia faktu, że dalej nie moze wbic na serwer (jego kolega). Posprawdzaj jeszcze raz dobrze root, jakies tam serwerinfo, imfo itp. Coś musi być nie tak ;) A jak nie to spróbuj innych plikow ;> Tak jak koledzy @up pisali Terenzo ;) Świetne sa ;>

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

Na plikach nie smialego jest jakiś błąd, tuteż występuję on u mnie, a raczej występował. Mój znajomy także nie mógł się zalogować do gry czy z taką końcówką czy z taką, nie jest to wina z twojej strony tylko od strony plików. Na plikach Terenza, które Ci serdecznie polecam, działa wszystko bez zarzutów.

Opublikowano

Ok. No to spróbuje, tylko nie wiem z kąd pobrać te pliki "Terenzo". I jak zrobic ten serwer ;/ Dasz linki?

Opublikowano

zaakceptuj zaproszenie na GG ;p albo daj zebym mogl wyslac wiadomosc bo masz zaznaczone *Nie pokazuj wiadomosci od nieznajomych :P

Opublikowano

@@@@ SPRAWA ZAMKNIĘTA @@@@

Noi sprawa zamknięta :D Poprosiłem drugiego kolege zeby wbił na mój serwer, noi wbił :D Udało się wbił graliśmy se :P, u tamtego kolegi nad hamachi był jakis trójkąt z wykrzyknikiem na pomarańczowo (Podejrzewam że ma za wolny net i przez to nie mógł wejśc, albo coś innego) u innego kolegi normalnie śmiga :D Temat rozwiązany.
PS: Pliki nie są uszkodzone :P A to chyba nie zalezy ze kolega ma router i mu smiga bo przecierz ja jestem wl. serwa. temat do zamkniecia :P Jak by ktos wiedzial jak rozwiazac ten trójkąt w hamachi pisac GG: 41741120 :D
Like poleca;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...