Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Świecenie Szmaragdów w innych zbrojach

nexer225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

chciałem dodać świecenie takie jak w szmaragdowych stalkach, do innych zbroi

a wiec

do playersettingmodule.py pod linią:

chrmgr.RegisterEffect(chrmgr.EFFECT_REFINED+19, "Bip01", "D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-2.mse")

dodaje:

chrmgr.RegisterEffect(chrmgr.EFFECT_REFINED+20, "Bip01", "D:/ymir work/pc/common/effect/hwang/szaman/szaman.mse")

do PC i PC2 (w pc2 zmieniam oczywiście ścieżke żeby pasowała do pc2) pod linią:

<File archivedPath="d:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-2.mse" type="1"><![CDATA[extracted\PC\ymir work\pc\common\effect\armor\armor-4-2-2.mse]]></File>
    <File archivedPath="d:/ymir work/pc/common/effect/armor/water1.dds" type="1"><![CDATA[extracted\PC\ymir work\pc\common\effect\armor\water1.dds]]></File>
    <File archivedPath="d:/ymir work/pc/common/effect/armor/aura1.dds" type="1"><![CDATA[extracted\PC\ymir work\pc\common\effect\armor\aura1.dds]]></File>

dodaje:

<File archivedPath="d:/ymir work/pc/common/effect/hwang/szaman/szaman.mse" type="1"><![CDATA[extracted\PC\ymir work\pc\common\effect\hwang\szaman\szaman.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/pc/common/effect/hwang/szaman/water1.dds" type="1"><![CDATA[extracted\PC\ymir work\pc\common\effect\hwang\szaman\water1.dds]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/pc/common/effect/hwang/szaman/aura1.dds" type="1"><![CDATA[extracted\PC\ymir work\pc\common\effect\hwang\szaman\aura1.dds]]></File>

i teraz item_proto:

socket_pct liczyłem według tego

...EFFECT_REFINED+21...
I od liczby w tym przypadku 21 odejmujesz 19 i dodajesz 4 czyli wychodzi 6.
Tzn., że socket_pct wynosi:
+9 = 6
+8 = 7
+7 = 8 

Więc dla (w moim przypadku) hwanga +9 socket_pct wynosi 5 a socket_pct 5 jest już zarezerwowane dla szmaragda +8 wiec dałem socket_pct 14 (teoretycznie według wzoru wartość ta jest dla hwanga +0) i oto co mi wyszło

Szmaragd się tak zbugował:

Nowy_obraz_mapy_bitowej.png

A w hwangu świecenia dalej nie ma

Nie wiem w czym tkwi problem ;c i prosiłbym was o pomoc

Z góry thx

Oraz za każdą pomoc daje lajka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...