Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft lagi pomocy

Gibki132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam problem z Minecraftem laguje mis ię nawet gdy mam na naj mnijeszych wymaganiach moj komputer to :

Intel® Celeron® CPU 2.53GHz 2.53GHz ,1.75GB ram Karta graficzna : ATi radeon 9600 Series Pro ..

Nawet jak zmnieniam rozdzielczosc ekranu na mniejsza i Mbit z 32 na 16 tez sie przecina pomocy uzwa, także Game Booster'a do zwikszania FPS i nic .. Może mi ktos powiedziec co ewentualnie mam dokupic do kompa lub co wymienic dokupic :D . czy jak kupie lepszego porcka bedzie lepiej ?

Opublikowano

Jeśli chcesz dokupić coś to RAM ponieważ to on jest najbardziej potrzebny minecraftowi. Spróbuj też zainstalować mod OptiFine.

Pomogłem? Zostaw "plusik" to nic nie kosztuje.. :)

Opublikowano

DObra mam optifina ale nic mi ot nie dało nadal sie laguje moze mi ktos powiedziec co ewnetualnie zmienic w komputerze procesor ? ramy ? i jaki prcoek kupic i ile ram .

Opublikowano

DObra mam optifina ale nic mi ot nie dało nadal sie laguje moze mi ktos powiedziec co ewnetualnie zmienic w komputerze procesor ? ramy ? i jaki prcoek kupic i ile ram .

Dokup ram'u tak żebyś miał 4gb ;)

surprise motherfucker

Opublikowano

Sprawdź użycie procesora i pamięci RAM po włączeniu gry. Będziesz znał wtedy przyczynę problemu zamiast zgadywać co jest najbardziej prawdopodobną przyczyną.

Opublikowano

Włącz minecrafta, następnie menadżer zadań szukaj minecraft.exe lub javav.eve >>> PPM >>> Ustaw piorrytet >>> Wysoki

Zainstaluj optifine, wyłącz skype gg ts'a itp wyłącz wszystkie animacje daj render na tiny lub short, grafike na fast, wyłącz szczegóły i poruszanie ręką przy chodzeniu.

Pozdrawiam Trixie

Jak pomogłem to daj like

blyat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...