Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt pBOT

�KeYe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,kilka dni temu ruszyłem z projektem bota do plemion,którego piszę w kilku językach a głównie php.

Do tej pory wersja v 0.1 obejmuje:

-Rozbudowywanie wiosek (na maxa)

-Rekrutacja wojska

Bot został sprawdzany na wszystkich serwerach globalnych i działa poprawnie.

Jakie są zalety php?

-można tanim kosztem ustawić bota aby działał 24/7 bez włączonego komputera.

Opublikowano
:) Jak dobrze działa udostępnij go i pokaż próbkę jak działa. Inaczej taki temat uważam za kompletnie zbędny i bez sensu, mylę się? Czy może mamy Ci pogratulować i życzyć powodzenia? Wybacz ża taką a nie inną krytykę, ale tylko to tu widzę.
dzogiss_blue_v1_by_backe57-d5z8hpd.png
Opublikowano

Moje pytanie brzmi...czy opłaca sie kontynuować i udoskonalać funkcje w nim?

Czy można było by na tym zarobić?

Opublikowano

Prawda jest taka, że panowie z plemiona.pl w 3 dni zorientują się że taki bot jest, i Ty dostaniesz bana, a możliwości Twojego bota zostaną zablokowane, trzeba brać pod uwagę, że ta gra nie ma roku, a nie tylko Ty jesteś posiadaczem umiejętności programowania, i inni na pewno też się w to chcieli pobawić :), administracja plemion to nie są dzieci i bardzo dbają o tego rodzaju sztuczki ;)

Siemanko :D !

Opublikowano

To może być tylko i wyłączenie do użytku własnego. Zarobić? Nie zarobisz chyba że udostępnisz za darmo i płatność w ramach podziękowań. Pozatym jak mówili wyżej. Wykryją to w ciągu paru dni

Opublikowano

Jak go dopracujesz ,to możesz zarobić i to nie mało ;)

@up

Wątpie że wykryją jednego bota z tylu graczu ile gra na globalu....

lepiej uwierz była kiedyś stronka podobna do tego co opisałeś tzn rozbudowywała ci wioski tak jak to ustaliłeś w szablonie, rekrutowała wojska z szablonu, farmiła pobliskie barby, ale co z tego stronka była darmowa 3dni a potem płatna po 10zł za miech, ale co z tego jak team plemion wykrył ja w parę dni.

tyle do tematu

Opublikowano

Zacznijmy od podstaw. Administracja gier takich jak plemiona nie jest dzieciarnią, jest to dla nich poprostu zarobek więc nie moga sobie pozwalac na oszustwa/hacki/cheaty (chociaż oczywiste że powstają, w większości do prywatnego użytku lub bardzo wąskiego grona),. Tak więc zmierzam do tego że jeżeli jakiś bot był by udostępniony do na stronach takich jak ta wyłapią go w bardzo krótkim okresie czasu i nawet założyciel wykupi go żeby dowiedzieć się jak działa by programiści mogli zabezpieczyć silnik przed czymś takim. (Jeżeli na jakimś serwerze to chociażby zablokowanie pewnej puli adresów IP) po samo dodatkowe zabezpieczenie kodu.

Inną sprawą jest gdy umieszcza się coś takiego na prywatnych forach z dostępem na zaproszenia, wtedy to ma sens ; )

(Dla ciekawostki, jeżeli ktoś nie wie. Pareee lat temu był bot, został rozprowadzony lecz szybko się z nim uporali. Nie pamiętam dokładnie ile czasu im to zajęło)

Jak narazie bot mi dziala od 5dni i nic zaddnego bana

Ponieważ używasz go tylko i wyłącznie Ty Sam ;)

Opublikowano

Tak, bo administracja Ci wykryje to że samo się klika? Ustawiasz rand'a na moment kliknięcia np. minimum 0,5 do 3 sekund i w tym rand i wtedy następuje klik. Bot nie może logować się o tych samych godzinach więc tutaj znowu ustalamy - budynek kończy się 17;40, bot wchodzi 17;30 albo np. 18;20 i włącza nowe budynki - tym sposobem napisany własny bot do plemion jest niewykrywalny - można też dorzucić jakiś "alert" np gdy wyskoczy ochrona anty-botowa zostajesz powiadomiony mailem/smsem(sms nic prostszego - bramka sms i idzie sms, albo skype i dzwoni).

Według mnie autorskie boty używane przez samych autorów i nikogo więcej są niewykrywalne, przez kilka dobrych miechów :)

Opublikowano

Jest już jeden taki bot i jest b. dobrze rozbudowany i oczywiście płatny. Sam grałem na nim kilka mies i jakoś żadnego bana ni hu hu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...