Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy taki server sie sprawdzi?

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co zrobic na /warp vip

• expiarke
      3
    • Tabliczke po której naci?ni?ciu otrzymamy itemy
      4
    • Podam w odpowiedzi
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

ostatnio wpadłem na pomysł zrobienia serwera minecraft.

Najpierw pomyślałem dam jakiegoś fb czy surva i bedzie spox ale potem przyszła mi ochota na coś orginalnego oraz grywalnego na dłuższa mete (nie sg, tf lub thewalls)

A Po wielu godzinach myślenia przyszło mi do głowy coś w stylu publicznego serwera podobnego do prywatnego na hamatchi:)

Brak komend dla gracza (żadnego tp żadnego /spawn itp.) Ograniczone pluginy wchodzące bezpośrednio w grywalność. Jedyny plugin zmiejajacy c5os w grywalności to OtherDrops oto szanse na dropy:

-1XP 100%

-1Diax 0,1%

-1Złoto 0,5%

-1Emerald 0,2%

-1Jajko Wiesniaka 0,9%

-1 Częsc teleportu do kresu 0,01%

Na serverze ludzie znajdowali by sie na spawnie głownym tam mieli by do wyboru gry typu sg, tf, thewalls, wargame itp. na spawnie były by tez guziki

które by tepały w losowe miejsce na mapie na której zaczynało by się gre :)

Mam do was jeszcze pare pytan:

1. Czy możecie podać mi linka do jakiegoś TUT'A o skonfigurowaniu automatycznego is'a z obsługą sms'ow

2. Szukam hostingu który ogarnie 100slotów servera bez lagów przydało by sie by cena niewykraczała poza 100zł myślałem o Soredzie lub pixelteamie ale cały czas szukam wiec prosze o podpowiedzi:)

Prosze odpowiadac w ankiecie:)

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

1. Ty chcesz mieć tego is'a na hostingu serwerowym czy gdzieś oddzielnie na stronie ?

2. Bierz PixelTeam :) Jest bardzo dobry. a jeżeli masz wątpliwości to kup Dedyka. Ale ci drożej wyjdzie(w zależności jaki hosting). (dedyk-jakby twój drugi komputer xD)

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Uwaga zmiana pomysłu.

Server total burdel :) Bez pluginów (oprócz otherdrops)

Gracze nie moga uzywac komed:)

Po smierci ban 5h

Wchodzac na server jestes automatycznie teleportowany w randomowe miejsce na mapie\

Acha i jeszcze jedna rzecz na servie było by mo creatures i Drzewa owocowe :)

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Za 100zł masz na pukawka.pl VPS (Czy dedyk nie jestem pewien ale obstawiam VPS).

A automatyczny ItemShop zależy na pukawka.pl i craftserve.pl są od razu wbudowane do serwera :)

Jeśli chcesz stworzyć swój ItemShop ( że kasa idzie na twoje konto w banku ) to musisz stworzyć/kupić takki skrypt bo za darmo nie dostaniesz

Opublikowano

Lubie takiego typu serwery jeżeli taki projekt zostanie zorganizowany to chętnie zagram!

1355923763u786880kopia.png

-===== Jezeli ci pomoglem daj Like to mnie motywuje do dalszej pracy! =====-

----==Szukasz Pomocy Technika Serwerowego? Pisz! ==----

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...