Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki język

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, tak wiem, że było tego już mnóstwo, ale chcę to pytanie dopasować pod siebie. Otóż jaki język polecilibyście dla mnie do nauki?

Ogarniam html, oraz w miarę css. Jednak wolałbym tworzyć programy pod windows. Myślałem nad c++ ale nie wiem czy to nie za trudne na start, bo html i css to bardziej system znaczników niż język, i znajomość ich dużo mi nie pomoże.

Szukam kogoś, do wspólnej nauki webmasterki. Ogarniam html, css oraz uczę się php.

Opublikowano

AutoIT nie, ma za mało funkcji oraz jego skrypty są wykonywane na danym okienku co mi nie odpowiada ;/

Dodam że mam 17 lat, i ogarniam w miarę matematykę, english.

Szukam kogoś, do wspólnej nauki webmasterki. Ogarniam html, css oraz uczę się php.

Opublikowano

C++ Nie jest taki trudny wystarczy pare dobrych ksiazek.

==========================================================================
================== Pomogłem ?? - Kliknij "Lubie To" ========================

Opublikowano

A co bardziej polecacie książki czy webporadniki? Bo gdy uczyłem się html/css czytając w necie, moje oczy na tym ucierpiały (tzn widze jak widzialem ale szybciej się męczą przed pc), a wszędzie piszą że najlepsze poradniki są na necie. Itd.. A jeszcze mam pytanie ostateczne - C# czy Java?

Opublikowano

Ja polecam ci jave wiecej jest tutow i jest bardziej popularna :rolleyes:

================== Pomogłem ?? - Kliknij "Lubie To" ========================

Opublikowano

A java a javascript to jakaś różnica? Możecie dać link do przykładowego tuta javy ?

Opublikowano

Visual C#

To juz zalezy od ciebie, c++ i Java sa bardzo podobne w programowaniu ;)

Podobne? Wskaż podobieństwa pomiędzy programowaniem strukturalnym, a obiektowym i wyjaśnij mi, jak działa klasowość w obu tych językach. Wiesz co mówisz?

A java a javascript to jakaś różnica? Możecie dać link do przykładowego tuta javy ?

Oczywiście, że jest.

Opublikowano

Ok, czyli narazie poduczę się javy, jakie stronki do nauki polecacie ? Bo wszystkie które oglądałem to jakis "szajs".

Opublikowano

Ok, czyli narazie poduczę się javy, jakie stronki do nauki polecacie ? Bo wszystkie które oglądałem to jakis "szajs".

Nie opłaca się uczyć Javy. Jak już po 600 latach nauki będziesz w stanie napisać grę, to będzie tak wolna, że w życiu niczego dobrego nie zrobisz. Zajmij się C#, serio. Javy jeszcze będziesz żałować.

Opublikowano

No dobra. Dzięki, jeszcze powiedz - Lepiej ksiązki czy internet ?

Opublikowano

No dobra. Dzięki, jeszcze powiedz - Lepiej ksiązki czy internet ?

Język Angielski + Dokumentacja :)

a tak btw.

polecam Pythona lub Visual Basic ewentualnie C#.

dla mnie vb ma przejrzystą składnie i łatwa do nauki.

..x..

Opublikowano

Nie opłaca się uczyć Javy. Jak już po 600 latach nauki będziesz w stanie napisać grę, to będzie tak wolna, że w życiu niczego dobrego nie zrobisz. Zajmij się C#, serio. Javy jeszcze będziesz żałować.

C# działa praktycznie tak samo jak java.

Kiedyś java może i była powolna i teraz mamy taki stereotyp... (dodam, że nie piszę w javie)

Minecraft jakoś chodzi dość płynnie :)

Opublikowano

C# działa praktycznie tak samo jak java.

Kiedyś java może i była powolna i teraz mamy taki stereotyp... (dodam, że nie piszę w javie)

Minecraft jakoś chodzi dość płynnie :)

minecraft chodzi płynnie? dobre żarty.

Opublikowano

naucz sie c++ łatwo sie nauczyc wystarczy ze sobie poczytasz o tym na internecie lub kupisz książki

tak to prawda, kupiłem książkę C++ w 21 dni i teraz po tych wspaniałych dniach pracuję w korporacji która programuje kombajny :)

btw.

książki to nie wszystko, programowania uczysz się programując.

@up

przedstawię ci cytat z pewnego bloga. (został opublikowany na prima-aprilis)

* PHP - z uwagi na to, że jest to bardzo dobrze zaprojektowany

język programowania, w którym wszystko jest proste i jasne, co pozwala

uniknąć wielu pułapek, które czają się w takich językach jak BASIC,

Python czy Brainfuck.

wnioski wyciągnij sam.

..x..

Opublikowano

Język php bardzo mi się spodobał. Temat do zamknięcia. Dziękuje wszystkim za wypowiedzi.

Opublikowano

Od kiedy AutoIT chodzi "tylko na okienkach"... i ma za mało funkcji? Jak mało to szukasz UDFa albo piszesz samemu... Jest fajna dokumentacja, i proste programy też w nim napiszesz. Na start świetny, a i bardzo przydatny bo AutoIT został stworzony by automatyzować pracę pod windowsem, co robi świetnie. Potem uczysz się C# i C++ i zaprogramujesz wszystko

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...