Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Najlepsza Snajperka

Szajek

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Jestem tego samego zdania co Baku :>

juz nie liż mu dupy.... i nic nie wznosisz do tematu SR i SVD jest do dupy moge sie założyć ,że nie masz 30lvl i lamisz jeżeli nie grałeś M-200SV to sie przymknij ;*

ps. podaj swój nick

Opublikowano

Jestem tego samego zdania co Baku :>

Co jak co ale przedmówca ma racje, a po tobie widać, że się nie znasz. M200 nie ma sobie równych dzięki celności i obrażeniom. Wystarczająco szybkostrzelna, dobry snajper z tą bronią poradzi sobie bez problemu z 3-4 innymi snajperami czy przeciwnikami w krótkim czasie zostając przy życiu.

Opublikowano

Co jak co ale przedmówca ma racje, a po tobie widać, że się nie znasz. M200 nie ma sobie równych dzięki celności i obrażeniom. Wystarczająco szybkostrzelna, dobry snajper z tą bronią poradzi sobie bez problemu z 3-4 innymi snajperami czy przeciwnikami w krótkim czasie zostając przy życiu.

Kolega chyba się nie zna w GRO nie chodzi o duże obrażenia wystarczy duża szybkostrzelność która nadrabia obrażeniami z SVD zrobiłem 42/3 jest to świetna broń na campa ale i nie tylko w walce na bliską jak i daleką odległość jest świetna ale nie odbiegając od tematu na małe lvl polecam Strażnika :)

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Tak, zgodzę się Strażnik najlepszy do 25lvl'a. SVD jest strasznie niecelna, sniper powinien zabijać 1 strzałem, a nie naparzać serią czy też "ogniem ciągłym" z karabinu snajperskiego. Gracze ze słabszą celnością i małym doświadczeniem na pewno dużo z tą snajpą nie zdziałają.

Opublikowano

Tak, zgodzę się Strażnik najlepszy do 25lvl'a. SVD jest strasznie niecelna, sniper powinien zabijać 1 strzałem, a nie naparzać serią czy też "ogniem ciągłym" z karabinu snajperskiego. Gracze ze słabszą celnością i małym doświadczeniem na pewno dużo z tą snajpą nie zdziałają.

A kto bez skilla dobije na snajperze 30lvl i ją kupi ? no właśnie nikt :) o to chodzi że ta snajperka jest najlepsza dla graczy od 30lvl którzy mają skilla na snajpera :)

BTW zmieniam temat na dyskusje :)

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

A kto bez skilla dobije na snajperze 30lvl i ją kupi ? no właśnie nikt :) o to chodzi że ta snajperka jest najlepsza dla graczy od 30lvl którzy mają skilla na snajpera :)

BTW zmieniam temat na dyskusje :)

uwierz mi, grając teraz szturmem i widząc jak większość "snajperów" z 30lvlem sobie "radzi" wołam o pomstę do nieba (dopóki przy sprincie, któryś z przeciwnych mi nie wsadzi kulki pod żebra lub między oczy). Nie widzę ani nie bardzo wiem na czym ta przydatność może polegać?

Może dopiero okazuje się przydatna jak wystackujesz sobie na niej ładny crit i liczysz na to, że położysz każdego na 1 strzał w klatę? Teraz przy obniżonym współczynniku obrażeń w kończyny jeszcze trudniej jest zabić a więc ten typ snajperek (dość niecelnych) staje się jeszcze mniej przydatny.

Nie wiem, jestem bardzo ciekawy dlaczemu tak bardzo bronisz tych półautomatów, może jakiś filmik, czy coś na poparcie swojej tezy? Nie potrafię sobie tego po prostu wyobrazić.

Opublikowano

uwierz mi, grając teraz szturmem i widząc jak większość "snajperów" z 30lvlem sobie "radzi" wołam o pomstę do nieba (dopóki przy sprincie, któryś z przeciwnych mi nie wsadzi kulki pod żebra lub między oczy). Nie widzę ani nie bardzo wiem na czym ta przydatność może polegać?

Może dopiero okazuje się przydatna jak wystackujesz sobie na niej ładny crit i liczysz na to, że położysz każdego na 1 strzał w klatę? Teraz przy obniżonym współczynniku obrażeń w kończyny jeszcze trudniej jest zabić a więc ten typ snajperek (dość niecelnych) staje się jeszcze mniej przydatny.

Nie wiem, jestem bardzo ciekawy dlaczemu tak bardzo bronisz tych półautomatów, może jakiś filmik, czy coś na poparcie swojej tezy? Nie potrafię sobie tego po prostu wyobrazić.

Jak tak bardzo chcesz ;_;

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie snajper to osoba, która ma zabijać jednym, celnym strzałem. Najlepsze do tego snajperki to M200 i Sentinel

y526IOx.jpg

Opublikowano

Hmmm. Z tą snajpą gość:

1. średnio musi strzelać 2-4 razy do Speca/Szturma żeby go zabić

2. -||- 1-2 do snipera żeby go ubić (tymczasem M200 SV wystarczy po 1 celnym strzale by zabić w obu przypadkach - enemy sniper klata/kończyna (crit), spec/szturm klata(crit)/głowa)

3. Strzelając po kilka pocisków w krótkich odstępach gość nie trafiał 2/3 strzałów (jak nie więcej), ogólem to w calym filmiku przy takim trybie strzelania spudłował do 40 razy

4. Odrzut może i mniejszy niż w przypadku m200, ale przy szybkim strzelaniu nakłada się, przez co broń jeszcze bardziej traci na celności i efektywności

5. (nie wiem czy na pewno) dłuższy czas "składania się" do precyzyjnego strzału niż w przypadku M'ki

Ogólnie nawet przy pełnym skupienu, ta broń jest nadal mniej celna, niż M200-SV. ;)

Nic nadzwyczajnego, prócz paru dobrych akcji nie zauważyłem, broń ani strzelec szczególnie się nie popisali. (oczywiście wyrażając swoje zdanie, nie twierdzę, że ja mam 100% współczynnik trafień i, że jestem o niebo lepszym strzelcem. ^_^ )

Pasjonat
Opublikowano

Baku ty sie wgl nie znasz na GRO ! tak jak mówi zafiriusz jako snajp liczy sie zadane DMG a nie seria.... zanim oddam mu 2 strzały to on juz sie schowa -.^ i jak t y miałeś te staty 43:3 czy jakoś tak to daj ss'a z profilu zobaczymy bo ci coś nie wierze ;)

Opublikowano

LwL wyluzuj. Wątpię aby miał ss'a bo nawet ja nie robię ss'ów jak mam po 20:0 czy 32:2.

Myślę, że SVD jest snajpą dla farciaży: "a wystrzelę se ze 5 pocisków jak biegnie w moją stronę a nóż trafię, a i może nawet przy okazji zabiję...".

(tymczasem) ...0,5sek później: "+50 ASSIST!" :P

Opublikowano

LwL wyluzuj. Wątpię aby miał ss'a bo nawet ja nie robię ss'ów jak mam po 20:0 czy 32:2.

Myślę, że SVD jest snajpą dla farciaży: "a wystrzelę se ze 5 pocisków jak biegnie w moją stronę a nóż trafię, a i może nawet przy okazji zabiję...".

(tymczasem) ...0,5sek później: "+50 ASSIST!" :P

Nie robię SS z każdego większego campa tak jak pisał zaf.

SVD trzeba ogarnąć to znaczy jak strzelać by robić heda czy jak zabić na 1 strzał trzeba też dobrać dodatki :)

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

nie chce ci nic mówic ale to nie jest zbyt wiarygodny współczynnik, ponieważ przy tym wyniku w tym meczu np. mógł kilku gości uwalić z pistolca, kilku z nade'a i kilku z piąstek, więc myślę, że nie ma co się tak srać na jego wyniki. Z resztą co nam po nich? Rozmawiamy przecież o broni, a nie o zdolnościach i osiągnięciach w grze każdego z nas. I co jak co, ale wydaje mi się że zbytnio na niego naskakujesz LwL. ;)

Myślę, że odpowiedzi na pytanie padły. Co wybierzesz twoja sprawa, a przy takiej dyskusji do porozumienia nie dojdziemy, bo każdy będzie obstawał przy swoim. Każdy snajper dobiera broń indywidualnie do swoich umiejętności i stylu gry. Wybiera broń, z którą w dłoni czuje się najlepiej, najpewniej, którą najbardziej rozumie i ma do niej skilla i wychodzą dobre efekty w grze.

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, a faworytami są: M200 lub SVD. Sam musi zdecydować, która dla niego jest "tą jedyną". :P

Tyle w temacie. ;)

(myślę, że do zamknięcia)

Opublikowano

nie chce ci nic mówic ale to nie jest zbyt wiarygodny współczynnik, ponieważ przy tym wyniku w tym meczu np. mógł kilku gości uwalić z pistolca, kilku z nade'a i kilku z piąstek, więc myślę, że nie ma co się tak srać na jego wyniki. Z resztą co nam po nich? Rozmawiamy przecież o broni, a nie o zdolnościach i osiągnięciach w grze każdego z nas. I co jak co, ale wydaje mi się że zbytnio na niego naskakujesz LwL. ;)

Myślę, że odpowiedzi na pytanie padły. Co wybierzesz twoja sprawa, a przy takiej dyskusji do porozumienia nie dojdziemy, bo każdy będzie obstawał przy swoim. Każdy snajper dobiera broń indywidualnie do swoich umiejętności i stylu gry. Wybiera broń, z którą w dłoni czuje się najlepiej, najpewniej, którą najbardziej rozumie i ma do niej skilla i wychodzą dobre efekty w grze.

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, a faworytami są: M200 lub SVD. Sam musi zdecydować, która dla niego jest "tą jedyną". :P

Tyle w temacie. ;)

(myślę, że do zamknięcia)

Dobrze gadasz

Temat z Pytania -> Stal sie dyskusją :P

Masz rację jednemu odpowiada jedna broń a drugiemu inna nikomu się nie dogodzi tak można w nieskończoność

1391961391-U712132.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...